ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ - ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ (ΣΗΜΕΡΑ ΚΙ ΑΥΡΙΟ) ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (17:00) - ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΣΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΑΓΙΑ

Στη σέντρα σήμερα η Α’ Ερασιτεχνική

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2018 22:07

Αναμονή τέλος. Η στιγμή που περίμεναν οι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έφτασε.

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι αρχίζει κι ένας ολόκληρος νομός μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Η αρχή γίνεται με την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία, η πρεμιέρα της οποίας θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, σήμερα και αύριο (17:00).
Νέοι και παλιοί, φαβορί και αουτσάιντερ ρίχνονται στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής- ανάλογα με τους στόχους που έχει θέσει η κάθε ομάδα –φροντίζοντας πρώτα να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το… οπλοστάσιό τους και υπόσχονται πλούσιο θέαμα αλλά και πολλές συγκινήσεις. Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής, το ζητούμενο είναι να διεξαχθεί ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα αντάξιο της δυναμικής των ομάδων που συμμετέχουν, αλλά και του υψηλού επιπέδου που έχει αποκτήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας τα τελευταία χρόνια. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν όλοι: Διοργανώτρια αρχή, διαιτησία, παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές.
Σ’ ένα «πολυπολιτισμικό» πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες, ο Ηρακλής Λάρισας μπαίνει στη μάχη ως το μεγάλο φαβορί με βασικό στόχο να εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Το ζητούμενο για την ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη δεν είναι μόνο η κατάκτηση της πρώτης θέσης, αλλά και η διαφορά των 6 βαθμών που απαιτείται από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα -σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη- για να αποφύγει τη διαδικασία των πλέι οφ και να κερδίσει απευθείας την άνοδο.
Στην υπόθεση «τίτλος» μπαίνει δυναμικά φέτος και ο Αετός Μακρυχωρίου, που μετά την επιστροφή του στα σαλόνια της μεγάλης τοπικής κατηγορίας φιλοδοξεί να κάνει την υπέρβαση. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Δημήτρη Καπετανόπουλου, βάσει των μεταγραφικών του κινήσεων, επιθυμεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον φετινό μαραθώνιο και να ανεβάσει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.
Η παρουσία, από την περσινή Γ’ Εθνική, του ιστορικού Αχιλλέα Φαρσάλων, που θέλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να δείξει ότι η κακή παρένθεση της περσινής περιόδου μπορεί να κλείσει γρήγορα, είναι ένα ακόμα στοιχείο που χαρακτηρίζει τη φετινή διοργάνωση.
Οι παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, όπως οι Σμόλικας, Δωτιέας Αγιάς, Φαλανιακός, Αργυροπούλι και ΠΟΕ θα επιδιώξουν να διατηρήσουν το καλό αγωνιστικό τους προφίλ και να κρατηθούν στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ οι Τύρναβος, Δαμασιακός και Δόξα Βλαχογιαννίου θα παλέψουν για κάτι περισσότερο αυτή τη σεζόν.
Για τον Αετό Αμυγδαλέας και τη Λάρισα 2012 η φετινή χρονιά θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα, αφού μετά τις σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ τους, θα προσπαθήσουν να βρουν ρυθμό και να αποφύγουν τις περιπέτειες.
Τέλος, ερωτηματικό αποτελούν οι δύο νεοφώτιστες ομάδες Αμπελωνιακός και Κιλελέρ, κυρίως για το πώς θα αντιδράσουν και τι ρόλο θα διαδραματίσουν στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ. Πάντως, σύμφωνα με την απόδοσή τους στα φιλικά της προετοιμασίας, έδειξαν ότι διαθέτουν αξιόμαχα σύνολα, ικανά να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία απλή παραμονή.
Ό,τι όμως κι αν γίνει, όποιος κι αν είναι ο θριαμβευτής, η ποδοσφαιρική γιορτή που ξεκινά σήμερα και αύριο είναι όλα τα λεφτά.ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ
Δυστυχώς όμως η χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει για τον Κίσσαβο Συκουρίου, η Διοίκηση του οποίου με έγγραφό της ενημέρωσε τη διοργανώτρια αρχή ότι καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα. Έτσι όλα τα παιχνίδια του Κισσάβου Συκουρίου θα κατακυρώνονται με σκορ 3-0 υπέρ των αντιπάλων και κατά συνέπεια η ομάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζεται στην Α1 κατηγορία στην οποία τη νέα σεζόν θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς.ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ LIVE SCORE
Δύο νέα στοιχεία χαρακτηρίζουν το φετινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Το πρώτο αφορά στη βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων προκειμένου να διαπιστώνονται τα λάθη των διαιτητών αλλά και οποιαδήποτε άλλα αρνητικά συμβάντα εντός των γηπέδων, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με το «live score» που θα εφαρμοστεί από αυτή τη σεζόν στο σάιτ της ΕΠΣΛ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ,
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
Το ντέρμπι της πρεμιέρας αναμένεται στην Ελασσόνα όπου ο ΠΟΕ θα φιλοξενήσει αύριο Κυριακή (17:00) τον Αετό Μακρυχωρίου. Σε ό,τι αφορά στον Ηρακλή Λάρισας θα έχει εύκολο έργο σήμερα απέναντι στον Αετό Αμυγδαλέας, τον οποίο φιλοξενεί στο γήπεδο Ελευθερών, ενώ δυνατό παιχνίδι αναμένεται και στην Αγιά όπου ο Δωτιέας αντιμετωπίζει σήμερα τον Φαλανιακό.
Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω εργασιών στα γήπεδα Αργυροπουλίου και Αμπελώνα, τόσο η Δόξα Αργυροπουλίου όσο και ο Αμπελωνιακός θα χρησιμοποιήσουν ως έδρα (μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες) το γήπεδο Τυρνάβου. Κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον Ηρακλή ο οποίος μέχρι να δοθεί σε χρήση το γήπεδο Νεάπολης θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο Ελευθερών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας, οι διαιτητές που ορίστηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις και οι παρατηρητές αγώνων έχουν ως εξής:
Σήμερα 17:00
Ηρακλής Λάρ.- Αμυγδαλέα (γήπ. Ελευθερών): Αντωνίου, Νατσιούλας, Τέγος Αγγ. (Πάσχος Δ.)
Σμόλικας -Λάρισα 2012: Καρακώστας, Καραμπούλας, Ακρίβος (Κοτούμπας Ι.)
Δωτιέας Αγιάς-Φαλανιακός: Τσιοφλίκη, Δεδικούσης, Πατέτσος (Πατσιούρας Κ.)
Αμπελωνιακός-Δαμασιακός (γήπ. Τυρνάβου): Κουκούλης, Ντελέζος Θ., Μπράμης (Γκαλίτσιος Θ.)
Αύριο 17:00
Κιλελέρ- Βλαχογιάννι: Ντελέζος Ι., Καραγιάννης, Κοτούμπας Δ. (Σκαρλάτος Β.)
ΠΟ Ελασσόνας- Μακρυχώρι: Τσιοφλίκη, Μάνος, Στάικος (Πίπιλας Θ.)
Αργυροπούλι-Τύρναβος 2005 (γήπ. Τυρνάβου): Μπουρουζίκας, Νάκας, Παπαγεωργίου (Δημησιάνος Ν.)
Αχιλλέας Φ.- Συκούριο (3-0 ά.α.).ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΙΝΩΝ
Από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΛ ανακοινώθηκαν τα υπόλοιπα ποινών από την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν τα οποία μεταφέρονται στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Αναλυτικά:
Ποδοσφαιριστές:
4 αγωνιστικές: Παντελιάδης Ν., Μουλλάς Ι., Σκούπρας Δ., Πίρε Μ.
3 αγωνιστικές: Παπαδόπουλος Δ., Μάλλιος Γ.
2 αγωνιστικές: Δάσσιος Κ., Αγγελάκης Χ., Ντιντής Δ., Τσανάς Γ.
1 αγωνιστική: Τάμπας Π.
6 αγωνιστικές: Τριανταφύλλου Β., Βαΐτσης Σ.
7 αγωνιστικές: Δόνος Κ.
11 αγωνιστικές: Πέτσας Ι.
8 αγωνιστικές + 5 μήνες: Βιλανάκης Α.
15 αγωνιστικές + 5 μήνες: Βιλανάκης Α.Αξιωματούχοι
2 ημέρες: Μπουκουβάλας Δ.
18 ημέρες: Ιωακείμ Λ., Ευθυμίου Χρ.
20 ημέρες: Ταυλαρίδης Μ.
30 ημέρες: Γρηγοριάδης Φ.
51 ημέρες: Ακρίβος Ηλ.

Άρης Γκουτρουμανης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass