Παθός και μαθός…

*Με παιδικά λάθη η ΑΕΛ έχασε από τον αποτελεσματικό Παναθηναϊκό με 3-1 *Μόνο μετά το 1-2 η λαρισινή ομάδα πλησίασε στην ισοφάριση

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2018 22:38

Παθός και μαθός… Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε χθες παιδιά στη σύνθεσή του αλλά τα παιδικά λάθη τα έκαναν οι παίκτες της ΑΕΛ με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα στο Ael Fc Arena με 3-1. Με δύο γκολ του Γιόχανσον (28’, 63’) κι ένα του Χατζηγιοβάνη (89’

πέναλτι), οι «πράσινοι» νίκησαν 3-1 τη λαρισινή ομάδα, σημείωσαν την τρίτη νίκη σε ισάριθμες συναντήσεις, κερδίζοντας ταυτόχρονα τους πρώτους βαθμούς τους στο πρωτάθλημα. Για τους «βυσσινί» είχε μειώσει στο 66’ με πέναλτι ο Φατιόν.
Οι παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου κάνανε τραγικά λάθη στην άμυνα με αποτέλεσμα ένα δεξί μπακ ο Σουηδός Γιόχανσοννα αναδειχθεί σε ήρωα της αναμέτρησης βάζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του δύο τέρματα (στο πρώτο γκολ πέρασε σαν σταματημένο τον Σαχίτι ενώ στο δεύτερο έκανε μια κούρσα σαράντα μέτρων χωρίς κανένας να τον σταματήσει) ενώ στην επίθεση οι γηπεδούχοι δημιούργησαν φάσεις μόλις έγινε το 1-2 σε ένα διάστημα όπου θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων Διούδης ήταν σε πολύ καλή μέρα.
Γενικά η ΑΕΛ στα αποκαλυπτήρια στο κοινό της δεν έπεισε και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι παίκτες ταλαιπωρούσαν τη μπάλα ενώ στις αντεπιθέσεις των «πρασίνων» έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι.
Ας ελπίσουμε ότι από τα λάθη θα μάθουν(;) γιατί δε δικαιολογείται η έλλειψη πάθους(στα γκολ των φιλοξενουμένων είχαν περιθώρια για φάουλ) αλλά και τσαμπουκά σε έναν αγώνα που γίνεται εντός έδρας και με ικανοποιητική παρουσία κόσμου.
Μπορεί ο διαιτητής Κομίνης να αδίκησε την ΑΕΛ (η ψυχολογία του μετά τον περσινό αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-ΑΕΚ δεν δικαιολογεί την παραμονή στους πίνακες) αλλά τα γκολ του Παναθηναϊκού προήλθαν από λάθη της άμυνας που στοίχισαν έστω και ένα βαθμό…
 Η ΑΕΛ μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα θα πρέπει να ανασυνταχθεί για να μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους που είχε στην αρχή της προετοιμασίας ειδάλλως θα παλέψει για μια ακόμα χρονιά για την παραμονή στην κατηγορία.
Ελαφρυντικό το χρονικά ανομοιογενές σύνολο(ο Κοέφ που έπαιξε ως αλλαγή αποκτήθηκε πριν λίγες μέρες) και οι τραυματισμοί των Ζίζιτς, Μόρα που αναδεικνύονται σε σημαντικές απώλειες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου παρέταξε την ομάδα με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους: Καρανίκα(δεξιά) Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρη,Χούμπτσεφ(αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, επιτελικός χαφ ο Πίτι και στην επίθεση αριστερά τον Σαχίτι, στο κέντρο ο Μόρσι και δεξιά ο Ντέλετιτς.
Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΛ Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του Παναθηναϊκού και αυτός με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, δεξιά στην άμυνα ο Γιόχανσον, αριστερά ο Ινσουά, στόπερ ο Κολοβέτσιος με τον Μαυρομάττη, στα χαφ οι Κουρμπέλης, Κάτσε, Τζανδάρης και στην επίθεση οι Μπουζούκης, Καμπέτσης, Χατζηγιοβάνης.
Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξεκίνησε καλύτερα με τους νεαρούς παίκτες που έχει στη διάθεσή του να μπαίνουν με καλή ψυχολογία και φανερή φιλοδοξία διάκρισης.
Μετά το εικοσάλεπτο η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά εκεί από λάθος του Σαχίτι το δεξί μπακ του ΠΑΟ ο Γιόχανσον έκανε το 0-1.
Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και ο Γιόχανσον λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ και να χρισθεί σκόρερ και σε βάρος της ομάδας του σε πολύ ωραία πάσα του Ντέλετιτς.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Αντωνίου βγάζει τον Σαχίτι και βάζει τον Λεοζίνιο αλλά ο αγώνας δεν είχε φάσεις αλλά στο 63, ο Γιόχανσον σαν να πηγαίνει βόλτα στην πλατεία ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το 0-2. Αδιανόητο να μην κάνει κανένας παίκτης της ΑΕΛ ένα φάουλ…
Αλλά το παιχνίδι έμελε να πάρει άλλη τροπή στο 65 όταν ο Φατιόν με πέναλτι(χέρι του Μαυρομάτη μέσα στη μεγάλη περιοχή) έκανε το 1-2.
Από το 70-75 η ΑΕΛ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά είτε ο Διούδης είτε οι επιπόλαιες ενέργειες (Λεοζίνιο) είχαν σαν αποτέλεσμα να μην γίνει το 2-2.
Και στο 89 ο Χατζηγιοβάνης έκανε με πέναλτι το 1-3.
ΦΑΣΕΙΣ… ΓΚΟΛ
8: Σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Μπουζούκη η μπάλα καταλήγει άουτ.
13: Εκτέλεση φάουλ του Πίτι η μπάλα καταλήγει άουτ (το κέρδισε ο Μορσί από τον Κολοβέτσιο).
15: Μακρινό σουτ του Χατζηγιοβάνη η μπάλα καταλήγει άουτ.
28: Μπαλιά του Μπουζούκη στον Γιόχανσον που μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ κάνει το 0-1.
37: Σουτ του Χατζηγιοβάνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κρίστινσον.
41: Σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα βρίσκει τον Κολοβέτσιο και καταλήγει κόρνερ.
42: Μπαλιά του Ντέλετιτς προς τον Σαχίτι ο Γιόχανσον στη προσπάθειά του να αποκρούσει λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ αλλά τελικά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
60: Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Μπουζούκη η μπάλα καταλήγει άουτ.
63: Ο Γιόχανσον με ατομική προσπάθεια περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και με σουτ κάνει το 0-2.
64: Από εκτέλεση φάουλ του Πίτι η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μαυρομάτη και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
65: Το εκτελεί ο Φατιόν και κάνει το 1-2.
73: Σουτ του Κούνιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Διούδης.
73: Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Διούδης.
73: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά του Πίτι, ο Γρομητσάρης πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
74: Ατομική προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη αλλά η μπάλα στο σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
78: Σουτ του Λεοζίνιο από το σημείο του πέναλτι η μπάλα απελπιστικά άουτ.
 80: Σουτ του Χατζηγιάβανηα ο το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Κρίστινσον σε κόρνερ.
88:Εκτελση φάουλ από τον Χατζηγιοβάνη η μπάλα βρίσκει το χέρι του Κούνιτς και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
89:Το εκτελεί ο Χατζηγιοβάνης και κάνει το 1-3.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τη ΑΕΛ ο μόνος που διασώθηκε ήταν ο Φατιόν και ακολούθησε ο Καρανίκας με εξαίρεση μια φάση που έχασε τον Χατζηγιοβάνη αλλά δεν στοίχισε στην ομάδα. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται στα τέρματα που δέχθηκε η ομάδα ενώ ο Χούμπτσεφ λίγα πράγματα. Γκοίκοβιτς και Γρομητσάρης έχουν ευθύνη στο δεύτερο τέρμα.
Ο Μιλοσάβλιεβιτς πάλεψε αλλά πολύ λίγος(χθες) ο Σαχίτι. Ο Μορσί απελπιστικά μόνος στη επίθεση ενώ ο Πίτι έκανε καλό παιχνίδι. Ο Ντέλετιτς είχε μερικές καλές προσπάθειες.
Ο Λεοζίνιο φάνηκε σε λίγα σημεία του αγώνα ενώ ο Κούνιτς απλά μαχητικός. Ο Κοέφ έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Παναθηναϊκό καλύτεροι οι: Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Γιόχανσον και Κάτσε.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας) αδίκησε την ΑΕΛ στο πρώτο μέρος με ανισορροπία στα σφυρίγματα των φάουλ. Δεν είναι ο συγκεκριμένος διαιτητής σε καλή ψυχολογία μετά το περσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που κρίθηκε το πρωτάθλημα. Ορθά καταλόγισε τα δύο πέναλτι. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γρομητσάρης, Καρανίκας, Λεοζίνιο, Φατιόν, Τζανδάρης, Μπουζούκης.
Ο βοηθός Αντώνιος Σινιοράκης (Χανίων) είχε μια λάθος υπόδειξη στο πρώτος μέρος σε βάρος της ΑΕΛ σε οριακή φάση ενώ σωστός ο Νικόλαος Πάγκαλος (Λασιθίου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Κρίστινσον Καρανίκας, Γκοΐκοβιτς, Γρομητσάρης, Χούμπτσεφ (53' Κούνιτς), Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (84' Κοέφ), Σαχίτι (46' Λεοζίνιο), Μορσί, Πίτι, Ντέλετιτς.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης (86' Χατζηθεοδωρίδης), Τζανδάρης, Κάτσε, Μπουζούκης (76' Πούγγουρας), Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (54' Βέργος).

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass