Απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ Α’ ΕΠΣΛ - ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2018 22:48

Μία από τις ιστορικότερες ομάδες του νομού (με έτος ίδρυσης το 1930), ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων νομού Λάρισας το 1960, η πρώτη νικήτρια του θεσμού του κυπέλλου ΕΠΣΛ το 1972, με συμμετοχές σε Εθνικές κατηγορίες και μεγάλη προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο του νομού, ο Κίσσαβος Συκουρίου έφτασε στο ναδίρ της ιστορίας του.

Η φετινή χρονιά είναι μία μαύρη σελίδα στην πολυετή παρουσία του συλλόγου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού, καθώς η ομάδα δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Η απουσία του Κισσάβου Συκουρίου από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Λάρισας γέμισε απογοήτευση τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και μαζί αγανάκτηση αλλά και πολλά ερωτηματικά. Κανείς δεν πίστευε ότι από την εποχή του αείμνηστου παράγοντα Τάκη Κακαγιάννη, τη μεγάλη επιτυχία της Δ’ Εθνικής επί προεδρίας Βασίλη Γκουντάρα, τα πράγματα θα έφτασαν σήμερα έως εδώ.
Τα τελευταία χρόνια ο Κίσσαβος Συκουρίου προσπάθησε να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του και να ξεκινήσει μία ανοδική πορεία, με στόχο να εδραιωθεί στη θέση που αξίζει να βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό χάρτη του νομού. Επί προεδρίας Κώστα Λανάρα ο σύλλογος κατάφερε να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και η επιτυχία δεν άργησε να έρθει. Από την Α1 ο Κίσσαβος Συκουρίου επέστρεψε το καλοκαίρι του 2017 στην Α’ κατηγορία.
Την περσινή σεζόν, με τον Άγγελο Κακαγιάννη να αναλαμβάνει τα ηνία (ήταν ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου με πρόεδρο τον κ. Μουρογιάννη), η ομάδα κέρδισε την παραμονή στην Α’ τοπική κατηγορία χωρίς να εμπλακεί σε αγωνιστικές περιπέτειες, αποφεύγοντας δηλαδή τα πλέι άουτ (τερμάτισε στην 8η θέση). Όμως οι περιπέτειες άρχισαν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και αφορούσαν στο διοικητικό κομμάτι.
Το πρώτο καμπανάκι είχε ηχήσει. Η διοίκηση εξέφρασε την αδυναμία να «τρέξει» την ομάδα τη νέα σεζόν, δηλώνοντας παραίτηση. Έγιναν προσπάθειες μέσω των γενικών συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προκειμένου να βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο, αλλά τα πράγματα δυστυχώς δεν είχαν θετική κατάληξη, με αποτέλεσμα ο Κίσσαβος Συκουρίου να περιέλθει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του σε αγωνιστική αδράνεια. Η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα ευελπιστώντας ότι θα αντιστραφεί η κατάσταση αλλά τελικά δεν αποφεύχθηκε το μοιραίο. Με επιστολή προς τη διοργανώτρια αρχή λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ, την οποία υπέγραφαν οι κ. Μουρογιάννης (πρόεδρος) και Μπλιος (γ. γραμματέας) κατέστη επίσημα γνωστή η αδυναμία της ομάδας να αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα. Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα.

ΠΡΟΤΑΣΗ Κ. ΛΑΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Την οργή του για τη σημερινή κατάσταση στην οποία περιήλθε ο ιστορικός σύλλογος εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος Κώστας Λανάρας. Ο κ. Λανάρας βλέποντας το διοικητικό αδιέξοδο του καλοκαιριού, θέλησε να δώσει λύση εκφράζοντας τη βούληση να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του συλλόγου.
Μετά την τέταρτη γενική συνέλευση του καλοκαιριού προέκυψε προσωρινή διοίκηση, η οποία όπως επισήμανε ο κ. Λανάρας δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στον ρόλο της και ως εκ τούτου, προκειμένου η ομάδα να μην εμπλακεί σε περιπέτειες και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της, κατέθεσε ανεπίσημα μεν, ουσιαστικά δε, πρόταση μαζί με τον Χρήστο Κακαγιάννη για συγκρότηση νέας διοίκησης.
Η νέα ωστόσο διοίκηση θα αποτελούνταν από άτομα της επιλογής του. Φυσικά σ’ αυτό το νέο διοικητικό σχήμα θα μπορούσαν να είχαν θέση πρώην παράγοντες όπως οι Άγγελος και Χρήστος Κακαγιάννης, οι οποίοι έχουν συμβάλει σημαντικά στον σύλλογο.
Τελικά η επιστροφή του Κώστα Λανάρα στα διοικητικά του Κισσάβου Συκουρίου δεν στάθηκε δυνατή, αφού όπως ανέφερε υπήρξαν κάποια εμπόδια (χωρίς να επεκταθεί περισσότερο) για τα οποία θα ασχοληθεί ο ιστορικός του μέλλοντος.
Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ο κ. Λανάρας εξέφρασε την απορία, γιατί όταν η προσωρινή διοίκηση είδε ότι δεν μπορούσε τελικά να ξεπεράσει τα εμπόδια και να δώσει ουσιαστική λύση δεν τον κάλεσε να αναλάβει την ομάδα;

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ
Για τα όσα διαδραματίστηκαν το φετινό καλοκαίρι μίλησε και ο πρόεδρος του Κισσάβου Συκουρίου, κ. Αντώνης Μουρογιάννης, ο οποίος είπε πως από το Δ.Σ. του συλλόγου ουσιαστικά είχαν απομείνει μόνο τρία άτομα τα οποία «έτρεχαν» για την ομάδα, ο Άγγελος και ο Χρήστος Κακαγιάννης και ο ίδιος. Έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπως υπογράμμισε, ήταν αδύνατο να λειτουργήσει η ομάδα και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Η διοίκηση έκανε γνωστή την αδυναμία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο της με στόχο να βρεθεί διάδοχη κατάσταση.
Για τον λόγο αυτό το Δ.Σ. παραιτήθηκε προκειμένου να γίνουν εκλογές και να αρθεί το διοικητικό αδιέξοδο. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Μουρογιάννης, βλέποντας ότι οι γενικές συνελεύσεις του καλοκαιριού απέβησαν άκαρπες (δεν υπήρχαν επίσημες προτάσεις) και προκειμένου η ομάδα να μην πάει στο πρωτοδικείο και εμπλακεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες, η παραιτηθείσα διοίκηση συνέχισε.
Έγιναν, όπως είπε, κάποιες τελευταίες προσπάθειες, συγκεντρώθηκαν κάποια χρήματα, η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στην Α’ κατηγορία, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αποφευχθεί η αποχώρησή της από το πρωτάθλημα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass