Ιστορική επιτυχία για τον Λαρισαίο τενίστα Χρήστο Νικολούλη

ΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2018 21:44

Ο αθλητής του Ο.Α. Νίκαιας Χρήστος Νικολούλης γράφει ιστορία για το ελληνικό τένις καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής από την περιφέρεια που είναι ταυτόχρονα πρώτος στην πανελλήνια κατάταξη νέων ανδρών (αν και 16 ετών) αλλά και των εφήβων χάρη στις δύο πρώτες θέσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε μονά και διπλά.


 Με καταγωγή από τη Χάλκη Λάρισας του Δήμου Κιλελέρ, ο Χρήστος Νικολούλης, αποτελεί πλέον μια από τις χρυσές ελπίδες του αθλήματος συνδυάζοντας την πολύχρονη αξιοποίηση του ταλέντου του( το οποίο «καλλιεργεί» με σκληρή προπόνηση και στερήσεις) με το ήθος και την ταπεινή προσέγγιση, με την οποία φιλοσοφεί τις νίκες και τις ήττες του.
Με άξιους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους γονείς του, Βαγγέλη και Δέσποινα και τον μεγάλο του αδερφό Κωνσταντίνο, ενεργό αθλητή της Νίκαιας, ο Χρήστος αποδεικνύει ότι ακαδημαϊκές και αθλητικές επιδόσεις συνδυάζονται όταν υπάρχει μεράκι, όρεξη για σκληρή και επίπονη εργασία, σε ένα περιβάλλον προπόνησης, που προωθεί την αριστεία, χωρίς να είναι αυτοσκοπός, με σεβασμό στα ιδεώδη του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Ο στόχος της πρώτης θέσης ήρθε με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, και είχε τεθεί πριν το καλοκαίρι. Με συνεχείς διεθνείς αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ο αθλητής του Ο.Α. Νίκαιας αξιοποίησε όλο του το δυναμικό, κέρδισε εμπειρίες και απέκτησε την επαγγελματική συμπεριφορά και κουλτούρα, που απαιτείται σε τέτοιου είδους προκλήσεις. Υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετείχε στα διεθνή πρωταθλήματα που φιλοξένησε η χώρα μας, σε Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κιλκίς και Κουφάλια, κατακτώντας πρώτες και δεύτερες θέσεις.
Σταθμός στην εκπληκτική αυτή πορεία του Χρήστου αποτέλεσε το καλοκαίρι, η συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος, καθ’ όσον εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας φορώντας το Εθνόσημο στο ατομικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων στη Μόσχα (Ρωσία, 17-24/7), ενώ με τη συνοδεία του προπονητή του και αρχηγού της αποστολής της Εθνικής Ελλάδος Δημήτρη Μίζιου, συμμετείχε στην ομάδα του ομαδικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος junior Davis cup, στην πόλη Λατιάνο (Ιταλία, 1-5/8).
Η πρόεδρος του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας, Πέπη Ακριβούλη, είπε ότι τα επιτεύγματα του αθλητή Χρήστου Νικολούλη προστίθενται στην πλούσια παρακαταθήκη του συλλόγου, με πλήθος επιτυχιών σε ατομικά και διασυλλογικά πρωταθλήματα, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για τη προώθηση του αθλήματος, είτε μέσω διοργανώσεων, είτε με τη διενέργεια σεμιναρίων σε αθλητές και γονείς.
Θεωρεί η ίδια αλλά και το διοικητικό συμβούλιο ότι ο αθλητής θα αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικές επιτυχίες νεαρών αθλητών, κάτι που χαροποιεί όχι μόνο τους νυν διοικούντες αλλά και όσους πρόσφεραν στον σύλλογο από το 1997 που έχει ιδρυθεί δημιουργώντας πολυάριθμους φίλους και δυναμική διαρκούς ανόδου στο άθλημα του τένις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass