Χορταστική πρεμιέρα στην Α1 Ερασιτεχνική

«ΣΙΦΟΥΝΑΣ» ΤΟ ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ 5-1 ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ – «ΔΙΠΛΟ» ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡ (4-0) ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ - ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π., ΑΜΠΕΛΙΑ, ΒΟΥΝΑΙΝΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ – ΣΗΜΕΡΑ (17:00) Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 22:07

Με πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια.

Στη χθεσινή πρεμιέρα της διοργάνωσης επιτεύχθηκαν συνολικά 23 τέρματα (σχεδόν τρία γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι). Το σκορ της ημέρας σημειώθηκε στη Νίκαια, όπου ο ΠΑΟΛ Αβέρωφ πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση επιβλήθηκε του Παναγροτικού με το ευρύ 5-1, ενώ μεγάλη σε διαστάσεις νίκη πέτυχε και ο ΑΣ Βορειοηπειρωτών με το εμφατικό 4-0 μέσα στους Αγ. Αναργύρους επί του τοπικού Ατρομήτου.
Στη Νίκαια λοιπόν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 2-0 χάρη στα γκολ των Κουσιά (6’) και Λιλολάρι (36’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με την έναρξη της επανάληψης και μείωσαν σε 1-2 με τον Δημόπουλο (51’), ωστόσο ο Ελευθέρογλου στο 57’ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στο Αβέρωφ (1-3). Τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο για τους γηπεδούχους στο 64’ όταν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Καλλιμάνης, ο οποίος ανέτρεψε αντίπαλο επιτιθέμενο εντός περιοχής. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λιλολάρι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 1-4 (68’). Το τελικό 1-5 διαμόρφωσε στο 86’ ο Ντέκας.
Στους Αγ. Αναργύρους η ομάδα του ΑΣ Βορειοηπειρωτών μπήκε δυνατά στο παιχνίδι ανοίγοντας το σκορ στο 8’ με τον Λεσάι. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν δώσει διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι όταν στο 28’ κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Δάσσιος αλλά ο τερματοφύλακας Κουσιάς εξουδετέρωσε. Έτσι το 0-1 διατηρήθηκε για να φτάσουμε στο 31’ όταν ο Νικούλης διπλασίασε, από τη βούλα του πέναλτι, τα τέρματα των φιλοξενουμένων, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 81’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3. Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 90’ ο Μούρι.
Με το δεξί ξεκίνησε και η Αστραπή Ν. Πολιτείας, η οποία επικράτησε στο Λαρισινό ντέρμπι της Νεάπολης με 3-0. Το παιχνίδι κρίθηκε στην επανάληψη και συγκεκριμένα στα τελευταία 20 λεπτά στα οποία οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και βρήκαν τρεις φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αρχικά στο 70’ με τον Ταρταμπούκα και στη συνέχεια στο 79’ με τον Καλτσά και στο 81’ με τον Μαναό.
Η Αμπελιά, χάνοντας σωρεία ευκαιριών για περισσότερα τέρματα, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στη Δήμητρα Γιάννουλης την οποία νίκησε στο γήπεδο Δένδρων με 2-0. Το σκορ διαμορφώθηκε στην επανάληψη με σκόρερ τους Τρ. Σερίφη (72’) και Κ. Κολοβό (78’). Οι φιλοξενούμενοι εκτός από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες είχαν και δύο δοκάρια με τους Σουλτούκη (22’) και Γαρουφαλιά (30’).
Με το ίδιο σκορ (2-0) ο Αστέρας Μελισσοχωρίου επικράτησε στην έδρα του της Ελπίδας Μεσοχωρίου. Σκόρερ για τους νικητές χρίστηκαν οι Αγγελακόπουλος (66’) και Λυντέρης (89’).
Στα Βούναινα η ομώνυμη ομάδα έκαμψε με 2-1 την αντίσταση του Φιλοκτήτη Μελιβοίας. Οι γηπεδούχοι πήραν με το «καλημέρα» προβάδισμα ασφαλείας (2-0) χάρη στα γκολ των Τζατζάκη (3’) και Χριστοδούλου (7’), όμως οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο παιχνίδι στο 88’ με τον Κοταρέλη να μειώνει σε 2-1. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με τα Βούναινα να παίρνουν το πρώτο φετινό τους τρίποντο.
Το Ελευθεραί πήρε τη νίκη στο γειτονικό ντέρμπι καθώς επικράτησε στο Μαυροβούνι της ομώνυμης ομάδας με 1-0. Το «χρυσό» γκολ των φιλοξενουμένων πέτυχε λίγο πριν το τέλος (88’) ο Παιδής, χαρίζοντας έτσι τους πρώτους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.
Τέλος στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας, στο οποίο δεν αναδείχθηκε νικητής, Προμηθέας και Ανάβρα μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ (1-1). Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 8’ με τον Καρπέτη, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο 66’ με τον Πρισακάρου.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δήμητρα Γιάνν.-Αμπελιά    0-2
Βούναινα-Φιλοκτήτης    2-1
Αγ. Ανάργυροι- Α.Σ. Βορειοηπειρωτών    0-4
Αστραπή Ν. Π.-Νεάπολη    3-0
Μελισσοχώρι-Μεσοχώρι    2-0
Μαυροβούνι-Ελευθεραί    0-1
Προμηθέας-Ανάβρα    1-1
Παναγροτικός-ΠΑΟΛ Αβέρωφ    1-5

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΟΛ Αβέρωφ    5-1    3
Α.Σ. Βορειοηπειρωτών    4-0    3
Αστραπή Ν. Π.    3-0    3
Αμπελιά    2-0    3
Μελισσοχώρι    2-0    3
Βούναινα    2-1    3
Ελευθεραί    1-0    3
Ανάβρα    1-1    1
Προμηθέας    1-1    1
Φιλοκτήτης    1-2    0
Μαυροβούνι    0-1    0
Δήμητρα Γιάνν.    0-2    0
Μεσοχώρι    0-2    0
Νεάπολη    0-3    0
Παναγροτικός    1-5    0
Αγ. Ανάργυροι    0-4    0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (30/9, 17:00)
Α.Σ. Βορειοηπειρωτών-Βούναινα
Νεάπολη- Φιλοκτήτης
Μεσοχώρι- Αγ. Ανάργυροι
Ελευθεραί-Αστραπή Ν. Π.
Ανάβρα- Μελισσοχώρι
ΠΑΟΛ Αβέρωφ-Μαυροβούνι
Αμπελιά-Προμηθέας
Παναγροτικός- Δήμητρα Γιάνν.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ «DE-TOX» Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της «DE-TOX» Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. Ο Ηρακλής Λάρισας, που έδειξε τα δόντια του στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με το ευρύ 5-1 επί της Αμυγδαλέας, αγωνίζεται στο Βλαχογιάννι με στόχο το «2 στα 2», ο Αετός Μακρυχωρίου θα βάλει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς στο «τσεπάκι» του (λόγω Κισσάβου Συκουρίου), ενώ στην αγωνιστική δράση μπαίνει σήμερα και ο Αχιλλέας Φαρσάλων (στην πρεμιέρα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς άνευ αγώνα) ο οποίος αγωνίζεται στο Δαμάσι.
Δυνατό παιχνίδι αναμένεται στη Φαλάνη όπου ο Φαλανιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΟΕ, ο Σμόλικας θα μεταβεί στην Αμυγδαλέα με στόχο να επαναλάβει τη νικηφόρα εμφάνιση της πρεμιέρας, ενώ το νεοφώτιστο Κιλελέρ θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο Ροδιάς τη δυνατή Δόξα Αργυροπουλίου.
Την πρώτη τους νίκη θα διεκδικήσουν στο γήπεδο Τυρνάβου η ομώνυμη ομάδα και ο Δωτιέας Αγιάς, ενώ τέλος ο Αμπελωνιακός θα αντιμετωπίσει στο «Γ. Μητσιμπόνας» τη Λάρισα 2012.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα (17:00) και η βαθμολογία:
Δαμασιακός- Αχιλλέας Φ.
Μακρυχώρι- Συκούριο (3-0 ά.α.)
Λάρισα 2012-Αμπελωνιακός (γήπ. «Γ. Μητσιμπόνας» Β’)
Φαλανιακός-ΠΟ Ελασσόνας
Αμυγδαλέα-Σμόλικας
Τύρναβος 2005-Δωτιέας Αγιάς
Βλαχογιάννι-Ηρακλής Λάρ.
Αργυροπούλι-ΑΕ Κιλελέρ (γήπ. Ροδιάς)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ηρακλής Λάρ.    5-1    3
Αχιλλέας Φ.    3-0    3
Αμπελωνιακός    2-0    3
Σμόλικας    2-0    3
Μακρυχώρι    2-1    3
Κιλελέρ    1-0    3
Φαλανιακός    1-0    3
Αργυροπούλι    1-1    1
Τύρναβος 2005    1-1    1
ΠΟ Ελασσόνας    1-2    0
Βλαχογιάννι    0-1    0
Δωτιέας Αγιάς    0-1    0
Δαμασιακός    0-2    0
Λάρισα 2012    0-2    0
Αμυγδαλέα    1-5    0
*Ο Κίσσαβος Συκουρίου αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass