Φοβισμένη και χαμένη…

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ 2-0 - ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΟΖΙΝΙΟ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ Β’ ΜΕΡΟΥΣ (0-0)

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2018 22:09

Φοβισμένη (στο πρώτο μέρος) και χαμένη (στο δεύτερο) ήταν η ΑΕΛ χθες στο Περιστέρι όπου έχασε με 2-0 από τον Ατρόμητο Αθηνών και πλέον υπάρχει εθισμός στις ήττες αφού η συγκεκριμένη ήταν η τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα για τη λαρισινή ομάδα.

Ο Μπρούνο στο 54’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Ουγκράι στο 85’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι «βυσσινί» τελείωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χούμπτσεφ στο 70’.
Σίγουρα η ΑΕΛ είχε να αντιμετωπίσει μια ομάδα πιο ποιοτική, αλλά μάλλον αδικαιολόγητα φοβήθηκε στην αρχή του αγώνα που παρουσιάστηκε πολύ αμυντική και κάνοντας πολλά λάθη στο κέντρο της άμυνας. Αν οι γηπεδούχοι δεν πέτυχαν γκολ αυτό οφείλεται μάλλον στην επιπολαιότητά τους.
Στο δεύτερο μέρος, όταν η ΑΕΛ πήγε να παίξει ποδόσφαιρο χάρη στην είσοδο των Πίτι και Λεοζίνιο τότε από μια άτυχη στιγμή στο 54’ δέχθηκε ένα τέρμα και εκεί μάλλον τελείωσαν όλα…
Ο Χούμπτσεφ στη συνέχεια δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες σε σύντομο χρονικό διάστημα, άφησε την ομάδα με δέκα παίκτες και παρότι οι εναπομείναντες προσπάθησαν, τελικά το γκολ ήρθε από τον Ατρόμητο στο 85’ με τον Ουγκράι.
Το τελικό 2-0 κρίνεται δίκαιο με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα, με την ΑΕΛ να διαμαρτύρεται για τη φάση που δέχθηκε το πρώτο τέρμα υποστηρίζοντας ότι ο Μπρούνο ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.
Από δω και πέρα η ομάδα πρέπει να ανασυνταχθεί γρήγορα ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος ενώ και λόγω της εσωστρέφειας δύσκολα θα βρει ηρεμία. Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ήταν ιδανικό με την πρώτη εκτός έδρας νίκη (επί του Απόλλωνα Σμύρνης) αλλά η συνέχεια αποδεικνύεται δύσκολη με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Αν κάτι μπορούσε να αλλάξει τη ροή του αγώνα ήταν μια ευκαιρία του Λεοζίνιο στις αρχές του δευτέρου μέρους (το αποτέλεσμα ήταν 0-0) αλλά ο Μάντσον πήρε την «μπουκιά από το στόμα» του παίκτη της ΑΕΛ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σωτήρης Αντωνίου ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στα σέντερ μπακ Γρομητσάρη, Γκόλια, Χούμπτσεφ, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Καρανίκα και αριστερά τον Ντέλετιτς ενώ υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ, ο Μιλοσάβλιεβιτς με τον Φατιόν και κεντρικό χαφ τον Κοέφ ενώ στην επίθεση τους Μορσί και Κούνιτς.
 Από την άλλη ο τεχνικός του Ατρομήτου ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μέγερι, στην άμυνα τους: Σάκιτς (δεξιά), Χατζηισαΐα, Ρισβάνη, Γιαννούλη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μάντσον και Μπουσουλάτζιτς, πιο μπροστά τους Μπρούνο (δεξιά), Βασιλακάκη, Ουγκράι (αριστερά) και στην επίθεση τον Κουλούρη.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά για ένα τρίλεπτο (κέρδισε και ένα κόρνερ) αλλά ως εκεί… Μετά το πεντάλεπτο άρχισε ένα πάρτι ευκαιριών του Ατρομήτου αλλά ο Κουλούρης απoδείχθηκε μοιραίος στις δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.
Οι «βυσσινί» στο κέντρο της άμυνας ήταν ασύνδετοι ενώ γενικά υπήρχε πρόβλημα σε κάθε μαρκάρισμα. Δεν έκανε η ΑΕΛ ούτε ευκαιρία στο πρώτο μέρος!
Στο δεύτερο μέρος ο Αντωνίου έβαλε Πίτι και Λεοζίνιο αποφασίζοντας να δώσει και να παίξει ποιοτικότερο ποδόσφαιρο. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Λεοζίνιο έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Στο 54’ ο Μπρούνο κάνει το 1-0 με περιπετειώδη τρόπο (προηγήθηκε οφσάιντ) και εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα… Ο Χούμπτσεφ αποβάλλεται στο 70’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Ουγκράι στο 85’ κάνει το 2-0 ενώ στο 89’ ο Κωστόπουλος θα μπορούσε να είχε δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων αλλά ο Κρίστινσον έκανε μια σπουδαία απόκρουση.
Το τελικό 2-0 κρίνεται δίκαιο αλλά και δίκαιες ήταν οι διαμαρτυρίες της ΑΕΛ αφού οι κίτρινες κάρτες ήταν μόνο για τους ποδοσφαιριστές του Αντωνίου…

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
8’: Ο Ουγκράι εκτελεί φάουλ και αποκρούει ο Γκόλιας σε κόρνερ αλλά η απόκρουση χρεώνεται στον Κουλούρη.
12’: Από αριστερά ο Γιαννούλης κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Κουλούρη που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει απελπιστικά άουτ.
16’: Μακρινό σουτ του Γιαννούλη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
19’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ουγκράι, αποκρούει ο Κρίστινσον και στην επαναφορά μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Κουλούρης σουτάρει απελπιστικά άουτ.
25’: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά για τον Ατρόμητο αλλά η κεφαλιά του Ρισβάνη καταλήγει άουτ.
26’: Ο Ουγκράι εκτελεί και με κεφαλιά ο Γρομητσάρης αποκρούει.
32’: Ο Γιαννούλης κάνει κάθετη πάσα αλλά ο Ρισβάνης δεν βρίσκει την μπάλα που καταλήγει στα χέρια του Κρίστινσον.
48’: Ο Λεοζίνιο βρίσκεται μόνος προ του Μέγερι μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει σε κόρνερ τελευταία στιγμή ο Μάντσον.
52’: Εκτέλεση φάουλ του Πίτι, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.
54’: Ο Ουγκράι κάνει σέντρα από αριστερά ο Μπρούνο νικάει στο αέρα τον Χούμπτσεφ, ο Κρίστινσον αποκρούει, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και στη συνέχεια ο Μπρούνο κάνει το 1-0.
63’: Μπαλιά του Μπρούνο στον Ουγκράι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ.
65’: Από δεξιά ο Καρανίκας κάνει σέντρα αλλά ο Ντέλετιτς κάνει άσχημο κοντρόλ ενώ ήταν σε θέση βολής και η μπάλα φεύγει πλάγια.
68’: Σουτ του Ουγκράι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
73’: Ο Μπρούνο κάνει σέντρα από δεξιά και ο Βασιλακάκης κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή που αποκρούει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
85’: Ο Σάκιτς κάνει σέντρα από δεξιά αλλά η κεφαλιά του Κουτσόπουλου καταλήγει άουτ.
86’: Μπαλιά του Μάντσον στον Ουγκράι που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και κάνει το 2-0.
89’: Ο Γιαννούλης εκτελεί φάουλ και ο Κουτσόπουλος κάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον εντυπωσιακά.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ μόνο ο Ντέλετιτς είχε πάθος και ο Κρίστινσον ήταν καλός. Η άμυνα «ελβετικό τυρί» γεμάτη τρύπες και μόνο ο Καρανίκας στο δεύτερο μέρος φάνηκε. Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και Κοέφ ήταν τραγικοί. Ο Πίτι με το Λεοζίνιο έδωσαν ποιότητα αλλά δεν έφθανε. Οι επιθετικοί Κούνιτς, Μορσί και Μπαργκάν δεν φάνηκαν (ο τελευταίος έπαιξε λίγο).
Οι απουσίες Μόρα και Ζίζιτς που είναι τραυματίες αποδεικνύονται καθοριστικές.
Από τον Ατρόμητο Αθηνών καλύτεροι οι Μπρούνο, Ουγκράι, Μάντσον και Ρισβάνης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας) δεν σφύριξε ομοιόμορφα και βοήθησε τους γηπεδούχους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Δύσκολα έδινε φάουλ υπέρ της ΑΕΛ αλλά εύκολα έδινε κίτρινες κάρτες στους «βυσσινί».
Ο βοηθός Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) στο γκολ του Μπρούνο δέχεται διαμαρτυρίες από τους φίλους της ΑΕΛ ενώ ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) δεν είχε προβλήματα.
Αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Χούμπστσεφ ενώ την κίτρινη κάρτα είδαν ακόμα οι Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς και Πίτι.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς (87’ Νάτσος), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκης (78’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Ουγκράι, Κουλούρης (83’ Κωστόπουλος)
ΑΕΛ (Αντωνίου): Κρίστινσον, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Μορσί (46’ Λεοζίνιο), Χούμπτσεφ, Καρανίκας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κόεφ (46’ Πίτι), Κούνιτς (80’ Μπαργκάν).

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass