«#BeActive» και στη Λάρισα

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗN ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2018 22:10

«#BeActive» («να είστε ενεργοί»). Μ’ αυτό το μήνυμα διοργανώνεται η τέταρτη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού που είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη, στην οποία συμμετέχει και το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Λαρισαίων και διοργανώνει αθλητική εκδήλωση στο Αλκαζάρ (Κηποθέατρο) Λάρισας προβάλλοντας παράλληλα το έργο των προγραμμάτων του, (Ακαδημίες, Σχολές εκμάθησης αθλημάτων και το πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα»), αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ.


Η υλοποίηση της εβδομάδας σε όλη την Ευρώπη είναι σε μεγάλο βαθμό αποκεντρωμένη και πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με τους εθνικούς συντονιστές και με πολλούς διαφορετικούς εταίρους που έχουν δεσμευθεί ρητά να υποστηρίξουν την εβδομάδα. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού 2018 θα διαρθρωθεί και πάλι γύρω από θεματικές κατηγορίες: εκπαιδευτικό περιβάλλον, χώρος εργασίας, άσκηση σε εξωτερικούς χώρους, αθλητικά σωματεία και γυμναστήρια, άτομα με ειδικές ικανότητες, άτομα με αναπηρίες και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Με βάση αυτές τις κατηγορίες θα διοργανωθεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων σε διάφορα επίπεδα (ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο).
Χθες για τις αθλητικές εκδηλώσεις του Αθλητικού τμήματος του Δήμου Λαρισαίων έδωσαν συνέντευξη Τύπου ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος, ο διευθυντής του τμήματος Αθλητισμού κ. Στέλιος Τσίρκας, ο καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα το χαντ μπολ Βασίλης Γκουράβας, ο γνωστός ηθοποιός με κινητικά προβλήματα Βασίλης Πιπέρης και οι γυμνάστριες μέλη ΚοινΣΕπ «Αθλοτεχνίες» που συνεργάζεται με τον Δήμο Λαρισαίων στις ακαδημίες της κ. Λίντα Παυλοπούλου και Σοφία Χατζή.
Ο Γιώργος Κωσταρόπουλος τόνισε ότι αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους αλλά και για εμάς τους Έλληνες, ώστε να ενεργοποιηθούν (#Be Active) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στοχεύει όπως είπε, στο να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες που υπάρχουν στον Δήμο Λαρισαίων, όσον αφορά στο θέμα της άθλησης στις μικρές ηλικίες, έτσι ώστε να εξελιχθούνε τα παιδιά/νέοι σε σωστούς αθλητές και πολίτες, ολοκληρωμένες προσωπικότητες με χαρακτηριστικά ωριμότητας, υπευθυνότητας, ομαδικότητας, ευ αγωνίζεσθαι.
Και πρόσθεσε: «Θέλουμε μέσα από αυτή την προσπάθειά μας και συμμετοχή σας, όλα τα παιδιά του Δήμου Λαρισαίων, να έρθουν κοντά μας, όπου με ασφάλεια και υπευθυνότητα θα ασκηθούν, με σκοπό να μειώσουμε τους συντελεστές που μας έχουν πρώτους πλέον στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία αλλά παράλληλα θα αγαπήσουν την άθληση και μέσα από τη γεμάτη και με πολύ κόπο και μεράκι εργασία μας, θα μπορέσουμε να τους αναδείξουμε ως αυριανούς αθλητές με καλούς χαρακτήρες και προσωπικότητες με ήθος και ακεραιότητα σε μια ανταγωνιστική και υλιστική εποχή».
Με την ενεργή συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού, το Αθλητικό τμήμα του Δήμου μας συμμετέχει με τις ακαδημίες του και με το πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα» μέσα από τους ήδη ενεργούς αθλητές μας, τους προπονητές, τα διοικητικά συμβούλια καθώς και τους εθελοντές, γονείς. Θα γίνει μύηση των παρευρισκομένων στα αθλήματα και επίδειξη από συνολικά 200 αθλητές.
Στη συνέχεια ο Βασίλης Γκουράβας τόνισε ότι εθελοντικά βοηθάει τις αθλητικές δράσεις του Δήμου Λαρισαίων γιατί ο αθλητισμός είναι πάνω από χρώματα και παρατάξεις.
Ο Βασίλης Πιπέρης είπε ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα πρέπει να συμμετέχουν σε αθλητικές δράσεις και το όνειρό του είναι η συμμετοχή του σε Παρολυμπιακούς αγώνες και θα γυμνάζεται στη Λάρισα.
Ο διευθυντής Αθλητισμού Στέλιος Τσίρκας είπε ότι ο αθλητισμός αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κίνημα ζωής και ότι η άθληση δείχνει και τη ζωή ενός ανθρώπου απολαμβάνοντας τις μοναδικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει.
Τέλος οι δύο καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής Λίντα Παυλοπούλου και Σοφία Χατζή είπαν ότι θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά ώστε να μυηθούν στα αθλήματα και να κάνουν την κατάλληλη επιλογή.
Στο όλο πρόγραμμα θα έχουν την επιμέλεια οι εξής προπονητές:
Ακαδημία ποδοσφαίρου: Αρσενίου Νίκος
Ακαδημία Μπάσκετ: Παυλοπούλου Λίντα
Ακαδημία Βόλεϊ: Παπανικολάου Χριστίνα
Ακαδημία Ποδηλασίας: Ευαγγέλου Εύη
Σχολή εκμάθησης Τένις: Αποστόλου Βαγγέλης
Πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα»: Χατζή Σοφία.

 

 

O Βασίλης Πιπέρης συζητάει με Κ. Αγοραστό

Ο γνωστός μουσικός, ηθοποιός Βασίλης Πιπέρης που εδώ και επτά χρόνια ανήκει στα άτομα με κινητικά προβλήματα θέλει να συμμετέχει και να βοηθήσει στο σημαντικό κοινωνικό έργο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού που γίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και συζήτησε μαζί του τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

 

 

Ειδικό καρότσι στο Κολυμβητήριο

ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος αποκάλυψε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα αγοράσει ειδικό καρότσι για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ώστε να έχουν την καλύτερη πρόσβαση στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας. Μάλιστα τόνισε ότι την ερχόμενη άνοιξη θα είναι έτοιμος και ο περιβάλλοντας χώρος της Νέας Πολιτείας αφού αναδείχθηκε ο μειοδότης και σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα.

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass