«Προθερμαίνεται» το κλειστό γυμναστήριο του στίβου στο Αλκαζάρ

* ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ Ο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ» - ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 22:00

«Το κλειστό προθερμαντήριο του στίβου που θα γίνει στο Αλκαζάρ είναι σε άμεση προτεραιότητα της ΓΓΑ και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα» τόνισε χθες ο σύμβουλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Τάσος Μπουτίνος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ που έδωσε και φέτος το παρών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού.

Είναι μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη με σύνθημα «#BeActive» («να είστε ενεργοί»).

Ο κ. Μπουτίνος έδειξε και μια νέα διέξοδο για αθλητικά έργα αναφέροντας: «Αθλητικά έργα, αν είναι έτοιμες οι μελέτες, θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ» και ανέφερε ως παράδειγμα μια μελέτη που θα κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή από τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο για την κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Μακρυχώρι».

Στη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων πρόβαλε παράλληλα το έργο των προγραμμάτων του (Ακαδημίες, Σχολές εκμάθησης αθλημάτων και το πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα») ενώ έδειξε και τις ευαισθησίες του στα άτομα με ειδικές ανάγκες με τη συμμετοχή στη δραστηριότητα του Βασίλη Πιπέρη που ετοιμάζεται για τη συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της σφαίρας.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση ο κ. Τάσος Μπουτίνος (είχε προγραμματιστεί να έρθει και ο ΓΓΑ Τζούλιους Συναδινός αλλά λόγω του θανάτου του πεθερού του ανέβαλε την επίσκεψη στη θεσσαλική πρωτεύουσα) είπε ότι η δράση αυτή γίνεται σε όλη την Ευρώπη ενώ η μέρα του σχολικού αθλητισμού που γιορτάσθηκε προχθές ήταν ενταγμένη στο «#BeActive» (δυστυχώς στη Λάρισα δεν υπήρχαν πολλές σχολικές δράσεις κάτι που προκάλεσε πολλές απορίες…)

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος είπε ότι ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει τις αθλητικές δράσεις και ότι αυτή η πανευρωπαϊκή εκστρατεία αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους Ευρωπαίους αλλά και ειδικότερα για τους Έλληνες, ώστε να ενεργοποιηθούν (#Be Active) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να ενθαρρυνθούν να παραμείνουν ενεργοί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Δικαιολόγησε την περιορισμένη προσέλευση λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επίσης το «παρών» έδωσε και ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα αθλητισμού Γιάννης Αλεξούλης που όπως είπε "ο Δήμος Λαρισαίων έχει ως στόχο να αυξήσει τη χρηματοδότηση των αθλητικών δράσεων αλλά και τον αριθμό αυτών σε συνδυασμό με την ποιότητα που πρέπει να γίνουν ώστε να αγκαλιάσουν όλο το φάσμα του αθλητισμού γιατί η καλύτερη εκπαίδευση του ανθρώπου γίνεται μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό που λόγω της έξαρσης της τεχνολογίας έχουν μείνει αρκετά πίσω"…

Στο Κηποθέατρο στήθηκαν μικρές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου, τένις, χάντμπολ και μπάσκετ, ενώ την επιμέλεια είχαν οι εξής προπονητές: Ακαδημία ποδοσφαίρου: Αρσενίου Νίκος, Ακαδημία Μπάσκετ: Παυλοπούλου Λίντα, Ακαδημία Βόλεϊ: Παπανικολάου Χριστίνα, Ακαδημία Ποδηλασίας: Ευαγγέλου Εύη, Σχολή εκμάθησης Τένις: Αποστόλου Βαγγέλης, Πρόγραμμα «Άθληση και γυναίκα»: Χατζή Σοφία.

Σημαντική τέλος ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο προπονητής χάντμπολ Βασίλης Γκουράβας που είχε και την πιο πολυπληθή ομάδα.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass