Ματς μέσα, MATς έξω...

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΑ ΜΕ 1-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ * ΧΑΡΗ ΣΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΙΛΟΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2018 22:01

Ματς είχαμε χθες στο Ael Fc Arena μεταξύ ΑΕΛ-Παναιτωλικού 1-0 αλλά και ΜΑΤ(ς) έξω από αυτό καθώς υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ φιλάθλων και ανδρών των ΜΑΤ με αποτέλεσμα λόγω των δακρυγόνων που πέταξαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ να διακοπεί για δύο λεπτά ο αγώνας, αφού η αποπνικτική ατμόσφαιρα εκτός γηπέδου μεταφέρθηκε και πάνω από τον αγωνιστικό χώρο (12-14).

Ο αγώνας κρίθηκε με ένα γκολ που πέτυχε ο Μιλοσάβλιεβιτς στο 3’ (το πιο γρήγορο φετινό τέρμα του πρωταθλήματος) με τη βοήθεια του Χαντάκια καθώς στο σουτ που έκανε ο Σέρβος παίκτης της λαρισινής ομάδας η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων Κυριακίδη.

Η νίκη αυτή δίνει μια σημαντική βαθμολογική ανάσα στους «βυσσινί» που προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ήττες, ενώ θα τους τονώσει και την ψυχολογία για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων σε κύπελλο Ελλάδας και πρωτάθλημα.

Στο παιχνίδι αυτό ντεμπούτο έκανε ο Ιταλός τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα που είδαμε να ακολουθεί την τακτική του προκατόχου του Σωτήρη Αντωνίου (3-5-2) και να βγάζει από τη «ναφθαλίνη» τον Μπάλα και να το χρησιμοποιεί στο αρχικό σχήμα, ενώ η παρουσία των Ζίζιτς-Μόρα που αποθεραπεύτηκαν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Ο Φέστα έδωσε χώρο στο μεγαλύτερο διάστημα στους αντιπάλους και έδειξε ότι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν η νίκη που αποτελούσε και το ζητούμενο της ομάδας που έφθασε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μέχρι τώρα η ΑΕΛ έχει πετύχει δυο νίκες με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0), ενώ σε κανέναν μέχρι τώρα αγώνα δεν πέτυχε πάνω από ένα τέρμα. Επίσης είναι η δεύτερη φορά που δεν δέχεται γκολ και αυτό κάτι σημαίνει όταν αγωνιζόταν χωρίς τους Ζίζιτς και Μόρα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ο προκάτοχός του με 3-5-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Γκόλια, Μόρα και Ζίζιτς, στη μεσαία γραμμή δεξιά τον Καρανίκα, αμυντικό χαφ το Φατιόν και μπροστά είχε τους Μπάλλα, Μιλοσάβλιεβιτς και αριστερά τον Ντέλετιτς. Στην επίθεση ήταν ο Πίτι με τον Κούνιτς.

Από την άλλη ο τεχνικός του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κυριακίδη, στην άμυνα τους Μαρινάκη (δεξιά), Μιχαΐ, Χαντάκια (σέντερ μπακ), Τσοκάνη (αριστερά) στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Μάρκος Πάουλο, Έρικσον και πιο μπροστά τους Ντίας (δεξιά), Μάζουρεκ (κέντρο), Ουίλιαν (αριστερά) και στην επίθεση τον Μοράρ.

Από την αρχή της αναμέτρησης η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε το 1-0 με τη βοήθεια του Χαντάκια. Οι φιλοξενούμενοι σάστισαν και μέχρι το 25’ οι «βυσσινί» ήταν κυρίαρχοι του αγώνα.

Κάπου εκεί όμως ο Παναιτωλικός άρχισε να ισορροπεί αλλά χωρίς να βρει διαδρόμους προς την εστία της λαρισινής ομάδας και απειλούσε με μακρινά σουτ ή εκτελέσεις φάουλ.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός είχε την κατοχή αλλά τις ευκαιρίες του αγώνα τις έχασε η ΑΕΛ με τον Ντέλετιτς (61’, 79’) και τον Κούνιτς (81’).

Ο Παναιτωλικός μπορεί να είχε εδαφική υπεροχή αλλά αν εξαιρέσουμε τα μακρινά σουτ η ΑΕΛ δεν κινδύνεψε αφού η αμυντική γραμμή με τους Ζίζιτς, Μόρα και Γκόλια ήταν απροσπέλαστη και στις αντεπιθέσεις ο γρήγορος Ντέλετιτς δημιουργούσε προβλήματα στους αντιπάλους.

Η ΑΕΛ βάσει ευκαιριών άξιζε τη νίκη...

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ

3’: Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Χαντάκιας παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας που αλλάζει πορεία και γίνεται το 1-0.

10’: Ατομική προσπάθεια του Πίτι που φθάνει μέχρι έξω από τη μεγάλη περιοχή, σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

27’: Μακρινό σουτ του Μαρινάκη η μπάλα καταλήγει άουτ.

28’: Νέο μακρινό σουτ από τον Μάζουρεκ η μπάλα καταλήγει άουτ.

33’: Εκτέλεση φάουλ του Μοράρ η μπάλα καταλήγει άουτ.

44’:Εκτέλεση φάουλ από το Μάζουρεκ αποκρούει ο Κρίστινσον.

49’: Σέντρα του Ντέλετιτς από αριστερά και ο Μιλοσάβλιεβιτς πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

51’: Σουτ του Μιχάι αποκρούει ο Κρίστινσον.

61’: Σέντρα από δεξιά του Καρανίκα, ο Κούνιτς αφήνει την μπάλα να φθάσει στον Ντέλετιτς και αυτός παρότι αποφεύγει τον τερματοφύλακα σουτάρει απελπιστικά άουτ.

66’: Μακρινό σουτ του Μάρκος Πάουλο αποκρούει ο Κρίστινσον.

79’: Ο Ντέλετιτς κερδίζει διαδοχικά κόντρες αλλά το σουτ που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

81’: Σέντρα του Ντέλετιτς και σουτ του Κούνιτς από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίο το δίδυμο Ζίζιτς και Μόρα. Από κει και πέρα ο Κρίστινσον έκανε καλές αποκρούσεις όταν χρειάστηκε να επέμβει ενώ ο Καρανίκας δεξιά πήγε πολύ καλά με εξαίρεση μια φάση στο πρώτο μέρος. Ο Ντελέτιτς είναι γρήγορος αλλά του λείπει η τελική προσπάθεια. Ο Γκόλιας επίσης έκανε σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Φατιόν είναι είδηση ότι δεν δέχθηκε κάρτα, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Ο Μπάλας ήταν καλός και βοήθησε ενώ ο Πίτι δείχνει εξαιρετική ποιότητα στην ομάδα.

Ο Κούνιτς δεν φάνηκε όπως και οι αλλαγές που δεν βοήθησαν καθόλου. Εξαίρεση αποτελεί ο Γρομητσάρης που αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται.

Από τον Παναιτωλικό καλύτεροι ήταν οι: Μάζουρεκ και Μάρκος Πάουλο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αριστομένη Κουτσιαύτη (Αρτας) και σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί, Αθανάσιος Κόλλιας (Ηπείρου), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας).

Κίτρινες κάρτες είδαν οι Καρανίκας, Πίτι, Μπάλλας, Κοέφ, Ζίζιτς, Ουίλιαν, Μαρινάκης, Μιχάι, Μανά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπάλλας (68’ Κοέφ), Φατιόν, Ντέλετιτς, Πίτι (75’ Μόρσι), Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (90’+1’ Γρομητσάρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας (70’ Λουσέρο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Έρικσον, Ντίας, Μάζουρεκ (78’ Μανά), Ουίλιαν (62’ Μπαρμπόζα), Μοράρ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΕΛ-Παναιτωλικός        1-0

ΠAO-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΟΦΗ-ΑΕΚ     0-3

ΣΗΜΕΡΑ

16:00 Απόλλων Σμ.-Πανιώνιος ΕΡΤ-1

18:15 Λεβαδειακός-Ατρόμητος NOVA

19:00 Αρης-Αστέρας Τρίπολης ΕΡΤ-1

20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ NOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:00 Λαμία-Ξάνθη ΕΡΤ-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ      10-2  12

2. Ολυμπιακός     9-1   12

3. ΠΑΟΚ     7-1   10

4. Ατρόμητος      5-1   10

5. Άρης     7-1   9

6. Παναθηναϊκός   12-3  9

7. ΑΕΛ      3-7   6

8. ΠΑΣ Γιάννινα   4-10  6

9. Ξάνθη    4-2   5

10. Παναιτωλικός  6-7   5

11. Αστέρας Τρίπολης    3-4   3

12. Λεβαδειακός   1-6   3

13. ΟΦΗ     4-13  1

14. Λαμία   3-9   1

15. Πανιώνιος     2-8   1

16. Απόλλων Σμύρνης     1-6   0

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:

Καλή νοοτροπία

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου που πήραν μια σημαντική νίκη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η καλή νοοτροπία που έχουν και σε λίγες μέρες που τους έδειξα μερικά πράγματα, τα αφομοίωσαν.

Ο Μπάλλας βοήθησε την ομάδα αλλά μετά αντικαταστάθηκε γιατί κουράστηκε.

Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι κυπέλλου και πιστεύω πως είναι σημαντικό ότι έχουμε πολλούς παίκτες» .

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας δήλωσε: « Ήρθαμε στη Λάρισα να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ΑΕΛ ευτύχισε να προηγηθεί πολύ νωρίς στο παιχνίδι, αυτό που μας έλειψε θεωρώ ότι είναι η τελική πάσα και το καθαρό μυαλό ώστε να καταφέρουμε να βγάλουμε κάποια αξιόλογη φάση και να βάλουμε γκολ. Από κει και πέρα η προσπάθεια έγινε, τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ να δουλέψουν πάνω σε αυτό το πλάνο, για δεύτερη φορά μας συμβαίνει να μην παίρνουμε αυτό που μας αξίζει. Δεν δημιουργεί καμία πίεση η τρίτη ήττα, αν η ομάδα παίζει έτσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα γιατί είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που αγωνίζεται».

 

Συλλήψεις έξι φιλάθλων

ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

7EPEISODIAAAA

 

8EPEISODIAAAA

Σε συλλήψεις έξι φιλάθλων προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά τα χθεσινά επεισόδια έξω από το Ael Fc Arena που έγιναν με την έναρξη του αγώνα ΑΕΛ-Παναιτωλικού.

 Δεκάδες φίλαθλοι, μετά από πορεία που ξεκίνησε από το πάρκο του Χατζηχαλάρ, βρέθηκαν έξω από το γήπεδο και – σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς πετώντας μεταξύ άλλων μολότοφ, πέτρες, καδρόνια, καπνογόνα και κροτίδες, ενώ πήραν φωτιά και χόρτα με αποτέλεσμα να κληθεί όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεσή της.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τούς αναχαίτισαν κάνοντας χρήση χημικών με αποτέλεσμα, παρότι τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο, να διακοπεί για δύο λεπτά ο αγώνας.

Μετά τα επεισόδια αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκατρείς προσαγωγές φιλάθλων ενώ αργά χθες βράδυ, έξι από αυτούς συνελήφθησαν χωρίς να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των συλληφθέντων. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος, Βασ. Ντάμπλης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass