Ευκολότερη η έκδοση δελτίου ορισμένου χρόνου

H ΤΙΜΗ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ 300 ΣΤΑ 60 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ - ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2018 22:26

Πιο προσιτά θα είναι πλέον τα δελτία ορισμένου χρόνου για τα μικρά παιδιά που ξεκινούν την ποδοσφαιρική τους καριέρα εκδίδοντας το πρώτο τους δελτίο στις ακαδημίες ή στις ομάδες γενικότερα.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ., λέγοντας ότι προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα, όπως η άρνηση από το σωματείο της παραχώρησης του δελτίου για μεταγραφή, μπορούν πλέον πολύ πιο εύκολα οι ποδοσφαιριστές να εκδίδουν δελτίο ορισμένου χρόνου, καθώς η ΕΠΟ μείωσε τις τιμές σε 80 ευρώ (για έναν χρόνο), 60 ευρώ (για δύο χρόνια) και 50 ευρώ (για τρία χρόνια) αντί των 300 ευρώ που ίσχυσε μέχρι πρότινος. Μάλιστα στη χθεσινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ συζήτησε (χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση καθώς η Ένωση είναι αναρμόδια για κάτι τέτοιο), μετά από σχετική καταγγελία σωματείου, περιστατικό που αφορούσε σ’ ένα «βραχυκύκλωμα» με δελτία νεαρών ποδοσφαιριστών που ήθελαν, όπως ελέχθη, να φύγουν από την ομάδα και τα οποία παραδόθηκαν στον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣΛ, κ. Κουτοσγιάννη.

 

Η ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ
Μετά την επιτυχία της περσινής μεγάλης λαχειοφόρου, η οποία έφερε πάνω από 100.000 ευρώ έσοδα στα ταμεία των σωματείων συνολικά, το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ αποφάσισε να πραγματοποιήσει και νέα μεγάλη λαχειοφόρο τη φετινή σεζόν. Τα δώρα θα είναι τα ίδια, δηλ. αυτοκίνητο, μηχανάκι, ταξίδια, ωστόσο φέτος η Λαχειοφόρος θα ξεκινήσει νωρίτερα (υπολογίζεται πριν τα Χριστούγεννα) προκειμένου ο χρόνος να είναι μεγαλύτερος μέχρι την τελική κλήρωση, γεγονός που θα βοηθήσει τα σωματεία να πουλήσουν περισσότερους λαχνούς. Για τον λόγο αυτό συστήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Αλατά, Γρηγοριάδη και Καρκατσέλα, η οποία θα τρέξει το θέμα.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ
Προβληματισμένος σχετικά με την κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος της φετινής αγωνιστικής περιόδου παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου κ. Γρηγοριάδης. Αφενός τα πολλά αιτήματα σωματείων για αλλαγές αγώνων και αφετέρου ο μικρός αριθμός διαιτητών, καθώς αρκετοί σταμάτησαν, κάποιοι άλλοι που αποφοίτησαν από τις τελευταίες σχολές δεν είναι ακόμη έτοιμοι, ενώ κάθε Κυριακή ένας μεγάλος αριθμός διαιτητών βγαίνει στα Εθνικά πρωταθλήματα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα τοπικά, δημιουργούν εμπόδια στην κατάρτιση του αγωνιστικού προγράμματος. Μάλιστα στη συζήτηση που έγινε επί του θέματος ακούστηκε και η πρόταση για πρωινά παιχνίδια τις Κυριακές.
Ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να βγει το πρόγραμμα ολόκληρης της χρονιάς και είναι προτιμότερο να ανακοινώνεται ανά τέσσερις αγωνιστικές. Τελικά, και μετά από παρέμβαση του προέδρου κ. Μπουχλαριώτη, σε πρώτη φάση θα καταρτιστεί το πρόγραμμα του α’ γύρου.
Σε ό,τι αφορά στα αιτήματα αλλαγής αγώνων, ο κ. Μπουχλαριώτης πρότεινε να κατατίθενται από τα σωματεία 20 ημέρες νωρίτερα και την απόφαση (για το αν θα γίνεται δεκτό ή όχι το κάθε αίτημα) θα την παίρνει το Δ.Σ. και όχι η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.
Σχετικά με το κύπελλο οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής ορίστηκαν να διεξαχθούν στις 27 Οκτωβρίου μαζί με τα παιχνίδια της Α’ ΕΠΣΛ. Συνολικά θα γίνουν εννέα παιχνίδια και σε κάθε όμιλο θα μείνουν τρεις ομάδες της Β’ ΕΠΣΛ. Την 3η αγωνιστική θα μπουν στους ομίλους τα σωματεία της Α’ και της Α1 ΕΠΣΛ προκειμένου ο κάθε όμιλος να έχει από 11 ομάδες.

 

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη παραγόντων ποδοσφαίρου από τη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου στη Λάρισα. Οι Γερμανοί παράγοντες μεταξύ άλλων θα συναντηθούν και με το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Η διοίκηση της Ενωσης αποφάσισε να εκδώσει διαπιστεύσεις στους φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, ενώ σε ό,τι αφορά στις κάρτες πάγκου ειδικά για την Α’ και την Α1 ΕΠΣΛ όσοι προπονητές δεν έχουν εκδώσει θα τιμωρούνται. Διευκρινίζοντας το Δ.Σ. τόνισε ότι διαφορετική κάρτα πάγκου απαιτείται για τα πρωταθλήματα υποδομής. Δηλαδή ένας προπονητής που έχει κάρτα πάγκου για τα ανδρικά πρωταθλήματα δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στα πρωταθλήματα υποδομής.
Για τις Μικτές ο αρμόδιος διοικητικός κ. Αργύρης Γκρίμπας τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η φάση της προεπιλογής (τα πρωταθλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν 24 ή 31 του μηνός), ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με το αθλητικό υλικό, καθώς δεν υπάρχουν φόρμες και μπουφάν. Για τον λόγο αυτό αποφασίσθηκε η ανεύρεση χορηγού. Επίσης οι Μικτές της ΕΠΣΛ θα χρησιμοποιούν για τις ανάγκες των προπονήσεων το γήπεδο Γιάννουλης και ανταποδοτικά η ΕΠΣΛ θα επιχορηγήσει την ομάδα της Δήμητρας με 1.000 ευρώ.
Τέλος σε ό,τι αφορά στα οικονομικά, όπως επισήμανε ο ταμίας κ. Βαγγέλης Αλατάς, αυτή τη στιγμή στο ταμείο υπάρχει το ποσό των 54.400 ευρώ (πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν 60.000 ευρώ). Τα έσοδα από τα δελτία είναι μέχρι στιγμής 22.400 ευρώ ενώ πέρσι ήταν 27.000 ευρώ.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass