Ξεκίνημα με ήττα για την ΑΕΛ στο Κύπελλο

- ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ 2-0 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΡΑ, ΜΟΡΣΙ - ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ (49') ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΣΕ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΛΙΑ (ΔΟΚΑΡΙ)

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2018 15:07

Επιμέλεια: Χρ. Αρχοντούλης
Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κύπελλο Ελλάδος χθες η ΑΕΛ, η οποία στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, έχασε χθες στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο με 2-0. Η λαρισινή ομάδα που δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτο ημίωρο, στην επανάληψη ανέβασε στροφές μετά το 49', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη που ήταν άδικη, ο Μόρσι.


Οι «βυσσινί» με δέκα παίκτες θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στα τελευταία λεπτά με τους Μπαργκάν (κεφαλιά άουτ) και Γκόλια (δοκάρι).
Εκτός από τον Μόρσι η ΑΕΛ έχασε και τον Μόρα, ο οποίος τραυματίστηκε στο 40', σε μια φάση όπου ο διαιτητής κ. Τάσης θα μπορούσε να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών, μετά από μαρκάρισμα του Μπανανά.
Ο Πανιώνιος πέτυχε τα γκολ με τους Σπιριντόνοβιτς (17') και Μασούρα (89') και η ΑΕΛ πλέον για να περάσει στην επόμενη φάση πρέπει να κερδίσει στο AEL FC ARENA τον Ηρόδοτο και στην Καλαμαριά τον Απόλλωνα Πόντου.
Ο Τζιανλούκα Φέστα παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 3-5-2. Γκολκίπερ έπαιξε ο Κρίστινσον, οι Χούμπτσεφ και Σαχίτι αγωνίστηκαν στα άκρα και στο κέντρο της άμυνας τα τρία σέντερ μπακ ήταν οι Μόρας, Γρομητσάρης και Τριποτσέρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξαν οι Ακόστα, Μιλοσάβλιεβιτς και αμυντικό χαφ ο Φατιόν. Ο Λεοζίνιο αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Μόρσι. Στην επανάληψη η ΑΕΛ έπαιξε και με 4-4-1-1.
Από την πλευρά του ο κ. Ανιγκό επέλεξε το σύστημα 4-3-2-1, για τον γηπεδούχο Πανιώνιο. Ο Κότνικ κάτω από τα δοκάρια, οι Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Πίρις, Οικονομίδης, Κεϊτά στον άξονα, οι Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς στα άκρα και ο Ντουρμισάι στην κορυφή της επίθεσης.
Στο παιχνίδι, ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά στο 10’, όταν έφυγε γρήγορα στην κόντρα ο Σπιριντόνοβιτς από αριστερά, σούταρε με το δεξί αλλά απέκρουσε ο Κρίστινσον και ο Οικονομίδης σε κενή εστία σούταρε άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 15', σε σουτ του Λεοζίνιο από τον άξονα η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 17’ άνοιξε το σκορ. Ο Σπιριντόνοβιτς με σουτ από 35 μέτρα περίπου έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κρίστινσον και έκανε το 1-0.
Εν συνεχεία η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 24' σε σέντρα του Χούμπτσεφ από αριστερά, στην κεφαλιά του Μιλοσάβλιεβιτς, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία στο 28’ για τον Πανιώνιο όταν με κάθετη πάσα ο Οικονομίδης βρήκε τον Σπιριντόνοβιτς, ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου βγήκε απέναντι από τον Κρίστινσον, επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Από λάθος γύρισμα του Μπανανά στο  34’ ο Σαχίτι έτρεξε προς την πορεία της μπάλας και την τελευταία στιγμή έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ Κότνικ.
Στο 37’ γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο για τον Μόρα, ο οποίος βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μπανανά και ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, χωρίς να δει παράβαση.
Ο αρχηγός της ΑΕΛ πέφτοντας στο έδαφος, ένιωσε τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο και αντικαταστάθηκε τρία λεπτά αργότερα από τον Γκόλια.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, χάνει το παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Ξάνθη την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στα «Πηγάδια».

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΡΣΙ
Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν άσχημο για την ΑΕΛ, καθώς μέσα σε τρία λεπτά (47' και 49'), ο Μόρσι δέχτηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε από τον αγώνα.
Πάντως οι «βυσσινί» με δέκα παίκτες είχαν καλύτερη αγωνιστική εικόνα και δεν επηρεάστηκαν από την αποβολή.
Στο 71’ ο Ντέλετιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα, με τον Κότνικ να διώχνει την μπάλα μακριά.
Σε μπροστινή μπαλιά του Μασούρα στον Μανθάτη, πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα ο Κρίστινσον στο 76’.
Σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 79', όταν μετά από κόρνερ του Χούμπτσεφ ο Μπαργκάν μόνος του έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 83’ από πάσα του Μιλοσάβλιεβιτς ο Σαχίτι μπήκε στην περιοχή του Πανιωνίου, σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Εκτελέστηκε από δεξιά και στη γυριστή κεφαλιά του Γκόλια, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ και κατέληξε άουτ.
Κι ενώ η ΑΕΛ προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, στο 89'ο Μασούρας από πάσα του Παπαγεωργίου πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κρίστινσον και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Η είσοδος του Ντέλετιτς στην επανάληψη έδωσε ζωντάνια στην ΑΕΛ, ενώ προσπάθησαν και οι Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Σαχίτι.
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Σπιριντόνοβιτς, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς και Κεϊτά.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη σε βάρος της ΑΕΛ η διαιτησία του κ.Τάση (Ηπείρου), δεν απέφυγε τα λάθη ο πρώτος επόπτης κ.Σινιοράκης (Χανίων), ενώ αντίθετα καλός ήταν ο κ.Δίπλαρης (Καρδίτσας).
Ο 4ος διαιτητής κ.Γρατσάνης (Τρικάλων), ήταν αυτός που συμβούλεψε τον διαιτητή για την 2η κίτρινη στον Μόρσι, μια απόφαση άδικη.
Κίτρινες κάρτες: 30’ Σπιριντόνοβιτς, 35’ Κούρντι, 45’ Ντουρμισάι, 72’ Κεϊτά / 28’ Φατιόν, 38’ Μόρας, 47’, 49' Μόρσι, 68’ Τριποτσέρης, 77’ Μιλοσάβλιεβιτς, 88’ Γκόλιας
Κόκκινη κάρτα: 49’ Μόρσι.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Κότνικ, Σαραμαντάς, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Πίρις, Οικονομίδης (80’ Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς (61’ Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46’ Μασούρας).
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας (40’ λ.τ. Γκόλιας), Τριποτσέρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα (57’ Μπαργκάν), Mόρσι, Λεοζίνιο (46’ Nτέλετιτς), Μιλοσάβλιεβιτς.
* Με την ομάδα του Πανιωνίου αγωνίστηκαν και δύο παιδιά από τη Λάρισα, ο Σωτήρης Τσιλούλης με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
2η (31/10): Απόλλων Πόντου-Πανιώνιος, ΑΕΛ-Ηρόδοτος
3η: Απόλλων Πόντου-ΑΕΛ, Ηρόδοτος-Πανιώνιος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
8ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Πανιώνιος    2-0    3
2. Απόλλων Πόντου    1-0    3
3. Ηρόδοτος    0-1    0
4. ΑΕΛ    0-2    0

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ
Νικηφόρα ξεκίνησε και ο Ηρακλής τις υποχρεώσεις του στον 1ο όμιλο του θεσμού, καθώς επικράτησε 3-0 στη Νάξο της -ερασιτεχνικής- Θύελλας Καμαρίου, σε αναμέτρηση που είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που καθιστούσαν απαγορευτική τη μετακίνηση των δύο ομάδων. Ο «Γηραιός» προηγήθηκε στο 58' με κεφαλιά του Ζιαμπάρη, ενώ τα άλλα δύο γκολ σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις, από τον Παναγιωτούδη (92') και τον Κλέιτον (94').

ΠΑΕ ΑΕΛ: Πέναλτι που θα έδινε και ο Δάρας
Για πέναλτι που θα το έδινε ακόμη και ο Δάρας (γιατρός και πρόεδρος του Πανιωνίου) στη φάση όπου τραυματίστηκε ο Μόρας κάνει λόγω σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας η ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία τονίζει πως ήταν ανύπαρκτες οι δύο κίτρινες κάρτες που δέχτηκε ο Μόρσι και αποβλήθηκε στο 49’. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Γι' αυτό που ζήσαμε σήμερα με τον Τάση και με τον Γρατσάνη (αυτός έδωσε την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μόρσι, την πρώτη ανύπαρκτη κάρτα την έδωσε ο Τάσης σε φάση που ο Μόρσι σουτάρει να βάλει γκολ), εξηγεί γιατί σε λίγο καιρό ακόμα και σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν ενδιαφέρον θα παίζουν ξένοι διαιτητές.
Προηγουμένως ο Τάσης δεν έδωσε καραμπινάτο πέναλτι, που θα έδινε και ο Δάρας και στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ο Μόρας, στον οποίο ο Τάσης έδειξε κίτρινη κάρτα, γιατί έσκισε τη φανέλα του, αφού σηκώθηκε κουτσαίνοντας από το έδαφος από τη στεναχώρια του λόγω του νέου τραυματισμού του.
Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτά φτάνουν.
Αν άκουγαν ο Τάσης και ο Γρατσάνης αυτά που έλεγαν ο κόσμος του Πανιωνίου θα κοκκίνιζαν...».

Τι δήλωσαν οι δύο προπονητές

ΦΕΣΤΑ (ΑΕΛ): «Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν κάναμε στο γήπεδο ό,τι και στις προπονήσεις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά, παρότι μείναμε με δέκα. Αλλάξαμε πολλά στη διάρκεια του ημιχρόνου, κάτι που φάνηκε στο δεύτερο μέρος όπου παίξαμε καλύτερα. Γνωρίζω αρκετά καλά τους παίκτες μου και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να σκοράρουμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά όταν παίζεις με δέκα δεν είναι τόσο εύκολο. Οι παίκτες μου δεν τα παρατάνε ποτέ και αυτό είναι καλό για τη συνέχεια. Θεωρώ πως κάθε ομάδα έχει και τα θετικά της και τα αρνητικά της. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και σίγουρα αν δουλέψουμε θα πάμε ακόμα καλύτερα».
ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ (Πανιώνιος): «Μία νίκη είναι πάντα μια καλή στιγμή. Έχουμε κάνει πρόοδο σαν ομάδα, φυσικά όταν παίζουμε τρεις σερί αγώνες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα υπάρχει και κούραση. Αυτό φάνηκε σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μας στοίχισε. Ο αντίπαλος έπαιξε αρκετά καλά, ξεκίνησε το παιχνίδι με πέντε παίκτες στην άμυνα, μετά το άλλαξε λόγω της αποβολής και μπορώ να πω ότι μετά την αποβολή έπαιξε καλύτερα από μας. Συνοπτικά η Λάρισα ήταν καλή στο δεύτερο ημίχρονο και μας δημιούργησε περισσότερα προβλήματα παίζοντας με δέκα παίκτες παρά με έντεκα». *Ο Μπερνάρντ Ροντρίγκεζ είναι βοηθός προπονητή του Ανιγκό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass