«Εφυγε» ο Θύμιος Χασκόπουλος

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2018 20:21

Τα ξημερώματα της Παρασκευής έφυγε από τη ζωή ο Θύμιος Χασκόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές που ανέδειξε η λαρισαϊκή πυγμαχία και ο λαρισαϊκός αθλητισμός γενικότερα.

Ο θανών γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους Λάρισας ως ο νεότερος αδελφός οκτώ κοριτσιών. Από μικρή ηλικία διακρίθηκε για τη φυσική του δύναμη και ασχολήθηκε συστηματικά με την πυγμαχία. Ως αθλητής του ΓΣΛ αναδείχθηκε επανειλημμένα πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ εκπροσώπησε το εθνικό μας συγκρότημα σε διεθνείς αγώνες. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 εκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ ως χειριστής και εκπαιδευτής χειριστών αεροσκαφών και επιστρέφοντας στις αρχές της δεκαετίας του 1980 εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιήθηκε και καταξιώθηκε επαγγελματικά ως ένας από τους πιο έμπειρους εκπαιδευτές χειριστών πολιτικής αεροπορίας στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης, αλλά κυρίως με την προσωπική του επιχείρηση αεροδιαφημίσεων (ακόμη τον θυμούνται οι παλιοί Λαρισαίοι να πετά πάνω από το Στάδιο Αλκαζάρ στους αγώνες της ΑΕΛ) και αεροψεκασμών, με την οποία δραστηριοποιούταν μέχρι την τελευταία στιγμή σε όλη τη χώρα. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Πόπη και τα τρία του παιδιά Αλεξάνδρα, Ευαγγελία και Θανάση, που είχαν ήδη ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα τους στην οικογενειακή επιχείρηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass