Αλλάζει σελίδα το βόλεϊ στην Κεντρική Ελλάδα

ΑΣΤ. ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ»

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 22:48
Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ,  Αστ. Πατσιαούρας Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ, Αστ. Πατσιαούρας

Με στόχο το βόλεϊ της Κεντρικής Ελλάδος να επανακτήσει την παλιά του αίγλη, η νέα διοίκηση της ΕΣΠΕΚΕΛ δηλώνει πανέτοιμη να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να κερδηθεί αυτό το μεγάλο στοίχημα.

Ένα στοίχημα που αποτελεί παράλληλα και προσωπική φιλοδοξία του νέου προέδρου της Ένωσης, κ. Αστέριου Πατσιαούρα, ο οποίος θέτει ως άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση δύο βασικών προϋποθέσεων: Την ποιοτική αναβάθμιση των τοπικών πρωταθλημάτων και τη διεύρυνση-μεγέθυνση του αθλήματος και σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες.
Ο κ. Πατσιαούρας μίλησε χθες στην «Ε» για τα πιστεύω, τις φιλοδοξίες της νέας διοίκησης και τις προοπτικές του βόλεϊ στον χώρο ευθύνης της ΕΣΠΕΚΕΛ, η οποία βάσει γεωγραφικών κριτηρίων είναι η μεγαλύτερη στη χώρα, καθώς καλύπτει όλον σχεδόν τον χώρο της Κεντρικής Ελλάδος.
«Πήραμε ως νέα διοίκηση την απόφαση, επειδή είδαμε ότι αυτή η Ένωση η οποία στο παρελθόν μεγαλουργούσε έχει πλέον υποστεί καθίζηση, να αναπτύξουμε πρωτοβουλίες οι οποίες θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας να επανακτήσει το βόλεϊ της Κεντρικής Ελλάδος την παλιά του αίγλη» τόνισε ο κ. Πατσιαούρας και πρόσθεσε:
«Κάποτε η μισή ομάδα της Εθνικής γυναικών ήταν από τη Λάρισα. Οι μεγάλες ομάδες του κέντρου είχαν αθλήτριες από δω διότι έβγαιναν ταλέντα, ενώ και στον χώρο του ανδρικού βόλεϊ είχαμε να επιδείξουμε σημαντικά παραδείγματα. Το βόλεϊ μεσουρανούσε. Τώρα όμως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Γι’ αυτό ως νέα διοίκηση είδαμε ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση, ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες κινήσεις, προκειμένου να ανεβάσουμε το επίπεδο του αθλήματος στην Κεντρική Ελλάδα».
Ο κ. Πατσιαούρας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των τοπικών πρωταθλημάτων, την αύξηση του ανταγωνισμού και την ισορροπία στην ποιότητα λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει ανταγωνισμός στα πρωταθλήματα και ισορροπία στην ποιότητα. Όταν για παράδειγμα μία πολύ δυνατή ομάδα τίθεται αντιμέτωπη με μία αδύνατη ομάδα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
Γι’ αυτό αναπτύξαμε μία διαφορετική στρατηγική δημιουργώντας υποκατηγορίες στην ίδια κατηγορία. Εφαρμόσαμε την τακτική αυτή στα πρωταθλήματα κορασίδων και παγκορασίδων και αν δούμε ότι λειτουργεί, θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.
Παράλληλα θέλουμε να θεσπίσουμε φάιναλ - φορ και στα τοπικά πρωταθλήματα, σύμφωνα με το μοτίβο που επικρατεί σε Πανελλήνιο επίπεδο. Έτσι οι πρωταθλητές δεν θα αναδεικνύονται αυτομάτως μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών αλλά θα ακολουθείται η διαδικασία του φάιναλ - φορ.
Με τα δύο παραπάνω παραδείγματα δημιουργούμε πιο δυνατά πρωταθλήματα, πιο ανταγωνιστικά, με περισσότερα παιχνίδια για τις ομάδες μας, οι οποίες προετοιμάζονται έτσι καλύτερα για τις υποχρεώσεις τους στα Πανελλήνια πρωταθλήματα» κατέληξε ο κ. Πατσιαούρας.
Η διεύρυνση-μεγέθυνση του αθλήματος του βόλεϊ αποτελεί τον δεύτερο βασικό πυλώνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΚΕΛ, υπάρχει σκέψη διοργάνωσης ανεπίσημου πρωταθλήματος βόλεϊ για ενήλικες. Παράλληλα επειδή οι γεωγραφικές αποστάσεις στον χώρο ευθύνης της Ένωσης είναι μεγάλες, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα αφενός να ταλαιπωρούνται οι ομάδες και αφετέρου να επιβαρύνονται οικονομικά, αποφασίστηκε η συγκρότηση υποομίλων βάσει γεωγραφικών κριτηρίων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο λύνονται σημαντικά προβλήματα που λειτουργούσαν αποτρεπτικά στη δημιουργία νέων συλλόγων και κατά συνέπεια στη διεύρυνση-μεγέθυνση του αθλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην ΕΣΠΕΚΕΛ δραστηριοποιούνται 62 σωματεία σε γεωγραφικό πλάτος από τη Δεσκάτη έως και την Αντίκυρα.
«Είμαστε διοίκηση όλων των σωματείων. Θέλουμε όσες περισσότερες ομάδες να δραστηριοποιούνται στην Ένωσή μας και να μετέχουν στα πρωταθλήματα. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι στην κορυφή της πυραμίδας πρέπει να βρίσκεται η ποιότητα και στη βάση η μεγέθυνση του αθλήματος. Αυτοί είναι οι στόχοι μας και γι’ αυτούς θα παλέψουμε» κατέληξε ο κ. Πατσιαούρας.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΠΕΚΕΛ
Το νέο διοικητικό σχήμα στην ΕΣΠΕΚΕΛ έχει ως εξής: Αστ. Πατσιαούρας (πρόεδρος), Χρ. Βογιατζής (αντιπρόεδρος), Β. Ακριβούλης (γεν. γραμματέας), Ι. Χρυσόπουλος (ταμίας), Κ. Παυλίδης (ειδ. γραμματέας), Β. Τίκας, Γ. Μπαλδώκας (μέλη).
Ο κ. Πατσιαούρας είναι καθηγητής στα ΤΕΦΑΑ Τρικάλων (στην έδρα του βόλεϊ) και αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. Επίσης ως αθλητής αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass