* ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ * ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ VAR

Αθλητικό κανάλι από την ΕΡΤ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:07

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης (φωτ.), έδωσε απαντήσεις σχετικά με όσα βρήκε, όσα έπραξε και όσα θα αλλάξει, κατά την ομιλία του στο Φεστιβάλ Σπούτνικ, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή «Ακόμη και τώρα αδυνατώ να καταλάβω, κοιτάζοντας τον προϋπολογισμό που έχω κάθε χρόνο σε σύγκριση με τους προϋπολογισμούς που είχαν παλαιότερα, πού πήγαν τα λεφτά!

Γιατί με αυτά τα χρήματα που έπεφταν στον ελληνικό αθλητισμό, θα έπρεπε να βγαίνουμε από το σπίτι μας, να περπατάμε σε ταρτάν, να έχουμε εμπόδια steeple στη γωνία κάθε διασταύρωσης και να έχουμε τουλάχιστον δέκα Mαρακανά σε κάθε πρωτεύουσα νομού» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ο αθλητισμός στο προσκήνιο. Κοινωνικό δικαίωμα - Ισότιμη πρόσβαση».
Σε ερωτήσεις αναφορικά με την κάλυψη του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τη δημόσια τηλεόραση απάντησε: «Γνωρίζω ότι το επόμενο διάστημα θα φτιαχτεί αθλητικό κανάλι από την ΕΡΤ, με σκοπό να έχει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας του ελληνικού αθλητισμού. Και θα υπογραφεί και ένα μνημόνιο συνεργασίας με τη ΓΓΑ, ούτως ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή κάλυψη.
Για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο είπε: «Έχουμε προετοιμάσει έναν αθλητικό νόμο. Η ομάδα εργασίας που δούλευε αυτό το διάστημα γνωρίζετε ότι λίγο πριν αναλάβω είχε κατατεθεί προς διαβούλευση ένας αθλητικός νόμος. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της διαβούλευσης επέβαλλαν αυτός να αποσυρθεί και να επανασχεδιαστεί. Είμαστε στην τελική ευθεία εδώ και δύο μήνες. Ως νομικός θέλω να «χτενίσω» εγώ νομικά ένα κείμενο, για να μπορέσω να το δώσω να προχωρήσει. Προχωράμε σπάζοντας τα κατεστημένα του αθλητικού νόμου και διαχωρίζοντας τον αθλητισμό σε επαγγελματικό και σε ερασιτεχνικό. Δεν μπορεί στο ίδιο νομοθέτημα να είναι και οι δύο πτυχές της αθλητικής ζωής. Ή όλα θα γίνονται εις βάρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αυτόν τον τρόπο ή θα λειτουργεί στρεβλά ο επαγγελματικός. Αυτή θα είναι η λογική και η φιλοσοφία του αθλητικού νόμου και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε πολύ σύντομα να τον φέρουμε σε διαβούλευση και να γίνει πραγματικότητα». Μίλησε επίσης για το δεύτερο νομοθέτημα το οποίο εστάλη στην ΚΕ.Ν.Ε. και είναι το νομοθέτημα για τους γυμναστές: την κατηγοριοποίηση των γυμναστών, τα δικαιώματα, την πρόσβαση, τις σχολές προπονητών, τη νέα πραγματικότητα για το επάγγελμα του γυμναστή. «Νομίζουμε πως θα είναι ένας νόμος τομή στην πολύπαθη ιστορία των επαγγελματικών δικαιωμάτων και της απόκτησης της ιδιότητας του προπονητή».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, κατέληξε λέγοντας: «Μέσα στο επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη μεγαλύτερες παρεμβάσεις γιατί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Αλέξη Χαρίτση αποφασίσαμε να φτιαχτεί ειδικό κομμάτι από το πρόγραμμα “Φιλόδημος” που θα αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, θα αφορά σε παρεμβάσεις για να λύσουμε προβλήματα χρόνια και θα αφορά και σε παρεμβάσεις για μεγαλύτερα έργα σε περιοχές που έχουν ανάγκη».
Τέλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με επικεφαλής την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στην αίθουσα «Αθηναϊκό Σαλόνι» του Ακροπόλ Παλάς ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού μίλησε για την εκτεταμένη χρήση VAR από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στο ποδόσφαιρο και την πλήρη από τη νέα χρονιά. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, αλλά η ευθύνη για το πότε θα μπει το VAR στη ζωή μας αφορά την ΚΕΔ και τη FIFA. Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε και για την κάρτα υγείας αθλητή, που, όπως είπε, είναι αναγκασμένος να δώσει παράταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass