- ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΩΝ» ΜΕΤΑ ΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΜΕ ΤΟΝ ΣΤ. ΠΕΡΚΟ - Γ. ΠΑΠΠΑΣ: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΙΩΘΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Στον πάγκο του Ερμή Αγιάς ο Γιώργος Σκαραφίγκας

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2018 22:05

Τέλος στο σίριαλ της διαδοχής του Στέφανου Πέρκου στον πάγκο του Ερμή Αγιάς έβαλε χθες η διοίκηση του συλλόγου.

Ένας παλιός γνώριμος για το λαρισινό μπασκετικό κοινό αναλαμβάνει τα ηνία των «κυανόλευκων» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής. Ο λόγος για τον Γιώργο Σκαραφίγκα με τον οποίο συμφώνησε χθες ο Ερμής Αγιάς.
Ο έμπειρος τεχνικός είχε έρθει την τελευταία φορά στη Λάρισα τον Μάρτιο του 2017 όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τότε ΓΣΛ στην Α2 Εθνική και -κατά σύμπτωση όπως και τώρα- είχε διαδεχθεί στον πάγκο των «πρασίνων» τον Στέφανο Πέρκο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη θέση του τεχνικού στον Ερμή Αγιάς «έπαιζαν» δυνατά τις τελευταίες ημέρες τα ονόματα των Στέργιου Κουφού, Βαγγέλη Αλεξανδρή, Βασίλη Μπρατσιάκου και Δημήτρη Παπαδόπουλου.
Ο νέος τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Γιώργος Σκαραφίγκας έχει θητεύσει σε πολλές ομάδες των μεγάλων κατηγοριών με πιο χαρακτηριστική την επτάχρονη συνεργασία του με την ομάδα του Πανελευσινιακού, τον οποίο οδήγησε από τη Γ’ Εθνική (2008-2009) στην Α1 Εθνική (2012-2015) όπου παρέμεινε για 3 χρόνια, μέχρι την παραίτησή του. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας έχει αγωνιστεί ως καλαθοσφαιριστής με τα χρώματα της Νήαρ Ηστ, του Παπάγου και των Λιοσίων (σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες) ενώ ως προπονητής έχει εργαστεί (πλην του Πανελευσινιακού) σε Τρίκαλα (Α2), Πεντέλη (Γ’), ΕΘΑ (Α1 Κύπρου), Ιωνικό Νίκαιας (Α2), ΓΣΛ (Α2) και Ακράτα Αχαΐας (Γ’).

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
Η νίκη επί του Αμύντα, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, αντέστρεψε το κλίμα στις τάξεις του Ερμή Αγιάς, ο οποίος βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τη συνέχεια. Η ομάδα παρά την κούραση (καθώς έδωσε δύο αγώνες σε διάστημα τριών ημερών) κατάφερε να πετύχει τον στόχο της απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο όπως ο Αμύντας. Ηταν μία συλλογική επιτυχία η οποία ξεκινά φυσικά από τους ίδιους τους παίκτες αλλά αντανακλά και στο πρόσωπο του Γιώργου Παππά ο οποίος κλήθηκε (ως υπηρεσιακός προπονητής) να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.
«Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάρουμε πιο εύκολα. Η έλλειψη ωστόσο συγκέντρωσης στο τέλος δυσκόλεψε επικίνδυνα τα πράγματα. Από την πλευρά μου προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι το καλό της ομάδας» σχολίασε ο Γιώργος Παππάς, ο οποίος ερωτηθείς εάν φοβήθηκε κάποια στιγμή ότι το παιχνίδι θα «γύριζε» απάντησε:
«Όχι δεν φοβήθηκα. Είχα πίστη στις δυνατότητες των παικτών. Ήξερα ότι ο Αμύντας κάποια στιγμή θα προσπαθούσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, αλλά δεν πτοήθηκα. Τέτοιες στιγμές όταν ο αντίπαλος πλησιάζει στον πόντο νιώθεις υπερένταση. Δεν καταλαβαίνεις φόβο. Απλά διαισθανόμουν την ευθύνη που είχα απέναντι στην ομάδα ως πρώτος προπονητής, γιατί η νίκη ήταν μονόδρομος για μας.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πήραμε μία νίκη και την ξεχνάμε αμέσως. Το μυαλό μας πλέον είναι στο ματς με τον Χαρίλαο Τρικούπη που ακολουθεί» κατέληξε ο Γιώργος Παππάς.

ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ Ο ΣΤ. ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ
Ο τραυματισμός του Στέργιου Τσιαμπαλή στο παιχνίδι του Σαββάτου αποδείχθηκε σοβαρός, καθώς υπέστη κάταγμα στη μύτη. Ο έμπειρος γκαρντ δεν προπονήθηκε χθες, ούτε σήμερα θα πάρει μέρος στην προπόνηση και αναμένεται να επιστρέψει μεθαύριο Πέμπτη φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass