Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΕΑ ΑΝΑΨΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

«Δεν υπάρχει εικονική μεταβίβαση»

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2015 10:26

Του Σωτ. Κέλλα

Τέλος καλό, όλα καλά στην υπόθεση της μεταβίβασης των μετοχών από τη «La Farm», εταιρίας συμφερόντων οικογένειας Πλεξίδα στο «Ανίκητο Άλογο» εταιρίας συμφερόντων Αλέξη Κούγια καθώς εγκρίθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το πρόβλημα βέβαια δεν ήταν η έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ αλλά θα έπρεπε να εγκριθεί η μεταβίβαση των μετοχών τη ΠΑΕ Παναχαϊκής από τον κ.Κούγια την κ. Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου προσκόμισε κάποιες φορολογικές δηλώσεις παλαιοτέρων ετών που δικαιολογούσαν την αγορά της ομάδας αλλά και μια βεβαίωση της εταιρίας της ότι θα πάρει μέρος μερισμάτων ύψους 145.000 ευρώ.

Το σημαντικό στην υπόθεση στην οποία μετείχαν επτά μέλη (εγκρίθηκαν ομόφωνα οι δυο μεταβιβάσεις) ήταν τα λεγόμενα του εισηγητή Γιώργου Μπίκου που τόνισε ότι η επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι δεν πρόκειται για εικονική μεταβίβαση αλλά για πραγματική. Είπε ότι αυτή η μεταβίβαση βοηθάει τη συνέχιση της ιστορίας δυο ποδοσφαιρικών ομάδων και γι’ αυτό πρέπει να εγκριθεί και αυτή της Παναχαϊκής αλλά και αυτή της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Ο κ. Κούγιας που έκανε παρέμβαση ως νομικός υπέρ της Παναχαϊκής αλλά και ο γενικός γραμματέας της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής(νομικός επίσης) που υποστήριξαν τους λόγους που πρέπει να γίνει δεκτή η μεταβίβαση των μετοχών της Παναχαϊκής. Μάλιστα υπήρξε και μια λογομαχία μεταξύ του πρόεδρου της επιτροπής κ. Παπαλάκη και του κ. Κούγια. Ο κ. Κούγιας ήταν καταπέλτης λέγοντας ότι πρέπει να εγκριθεί η μεταβίβαση γιατί ειδάλλως θα διαλυθούν οι ομάδες ενώ έγιναν πολλά λάθη κάποια στιγμή των επιτροπών που έδιναν τις ομάδες σε εταιρίες που είχαν μέλη άτομα που δεν έπρεπε να είναι σε αυτές.

Τελικά οι δυο μεταβιβάσεις εγκρίθηκαν και το «Ανίκητο Άλογο» είναι μεγαλομέτοχος με τον κ. Κούγια να γίνεται πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις γίνουν και οι υπόλοιπες τυπικές διαδικασίες που είναι πρόσκληση γενικής συνέλευσης και ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Για τις τελευταίες εξελίξεις από την ΠΑΕ ΑΕΛ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Εγκρίθηκαν παμψηφεί οι μεταβιβάσεις των μετοχών. Με προσωπική παρουσία του ιδιοκτήτου της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια εγκρίθηκαν παμψηφεί οι μεταβιβάσεις των μετοχών της ΠΑΕ Παναχαϊκή από τον κ. Κούγια στην κα Παπαδοπούλου, σύζυγο του κ. Νικολάου Παπαδάκη και της ΠΑΕ ΑΕΛ από την εταιρία La Farm στην εταιρία ΑΝΙΚΗΤΟ ΑΛΟΓΟ, στην οποία ο κ. Αλέξης Κούγιας κατέχει το 99,75% και ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Σωτήρης Μάρκου το 0,25%. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπου και θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ., το οποίο θα είναι από 5μελές έως 11μελές».

Στο μεταξύ με αφορμή τη μεταβίβαση των μετοχών ο κ. Κούγιας στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 25/9/2015 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα δώσει συνέντευξη Τύπου με αναφορά σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ΑΕΛ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά το τέλος της μεταβίβασης των μετοχών αρχίζουν οι ενέργειες για συγκρότηση νέου διοικητικού συμβουλίου. Τα ονόματα που ακούγονται είναι του Γιώργου Καντώνια (είχε ραντεβού με τον Αλέξη Κούγια, διαπίστωσε ότι χτίζει μια ομάδα με φιλοσοφία πρωταθλήτριας αλλά αυτή τη στιγμή η επέκταση της Exalco, όπου είναι εκ των βασικών μετόχων, σε νέες χώρες για τις εξαγωγικές της δραστηριότητες δεν του επιτρέπει να ασχοληθεί ενεργά με την ομάδα. Ίσως σε κάποιο άλλο χρονικό διάστημα...), Ανδρέας Λιόντος, Παναγιώτης Κιούσης, Δημήτρης Έξαρχος και εκπρόσωπος της ερασιτεχνικής της ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι ο Τάσος Σουφλιάς.

Ο κ. Κούγιας θα έχει επαφές και με άλλους επιχειρηματίες καθώς από χθες βρίσκεται στη Λάρισα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ

Ο κ. Κούγιας για τον αυριανό αγώνα της πρεμιέρας της ΠΑΕ ΑΕΛ κόντρα στη Λαμία κάλεσε να παρευρεθεί και ο μακροβιότερος πρόεδρος της ομάδας και κυπελλούχος 2007 Κωστής Πηλαδάκης. Ο κ. Πηλαδάκης ευχαρίστησε τον κ. Κούγια αλλά δεν θα βρίσκεται στον αγώνα καθώς αναχωρεί για τη Ζάμπια όπου έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Πάντως αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Κούγια να τιμηθεί σε ένα εντός έδρας παιχνίδι της ΠΑΕ ΑΕΛ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αγωνιστικά η προετοιμασία της ΠΑΕ ΑΕΛ για το αυριανό παιχνίδι συνεχίσθηκε με τον τεχνικό Ράτκο Ντόστανιτς να γνωρίζει ότι δεν θα έχει στη διάθεσή τους τιμωρημένους Μπανούση (αμυντικά χαφ θα παίξουν Αναστασόπουλος και Ναγιάρ) και Γκαμπλιώνη.

Σήμερα θα ανακοινώσει την αποστολή και ακολούθως η ομάδα θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» αφού απόφαση είναι σε κάθε παιχνίδι να πηγαίνει η ομάδα σε ξενοδοχείο είτε εντός έδρας είτε εκτός έδρας.

Ο προπονητής σε χθεσινές του δηλώσεις έδειξε αισιόδοξος για την άνοδο της ομάδας. Είπε χαρακτηριστικά: «Αρχικά πιστεύω πολύ στην ομάδα που έχει χτιστεί εδώ και δύο μήνες. Η ομάδα είναι και δυνατή αθλητικά, αλλά έχει και ποιότητα. Καλά τα φιλικά, αλλά γνωρίζουμε πως το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Όλα τα παιχνίδια τα περιμένω δύσκολα, είτε παίζουμε με ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους είτε με εκείνες που θα παλεύουν για να σωθούν. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί δυνατοί αντίπαλοι, όπως οι Απόλλων Σμύρνης, Κέρκυρα, Ολυμπιακός Βόλου, πιθανόν να είναι και η Λαμία ή και κάποια έκπληξη. Ωστόσο, πάνω απ' όλα είναι η δική μας ομάδα. Αυτό που θέλω πάντα από τους παίκτες είναι να δίνουν το 100%, γιατί είναι λογικό κάποια στιγμή να μην πάνε και κάποια ματς όπως επιθυμούμε. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω ότι είμαι ικανοποιημένος από την πόλη και τους φιλάθλους. Απλώς όσα παιχνίδια χρειαστεί να δώσει η ΑΕΛ, τους θέλω κοντά μας και να είναι σίγουροι ότι όλοι μας θα δίνουμε το μάξιμουμ για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος από την άνοδο».

ΑΝΑΒΟΛΗ

Ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής μεταξύ των Π.Α.Ε. "ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 – ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937" του Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, ο οποίος είχε ορισθεί να διεξαχθεί την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 16:00΄ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΡΡΩΝ, αναβάλλεται, μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία δόθηκε προθεσμία στην ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 για προσκόμιση διευκρινιστικών στοιχείων, όσον αφορά στη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής.

Η ΑΕΛ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Οι στοιχηματικές εταιρίες από τώρα θεωρούν φαβορί την ΑΕΛ για την άνοδο αφού έχει απόδοση 1.80 και ακολουθεί ο Απόλλων Σμύρνης με 4.50.

ΧΟΡΗΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ

Οριστικοποιήθηκε η χορηγία του ΟΠΑΠ για το νέο πρωτάθλημα (θα προσφέρει περίπου 2 εκατ. ευρώ), ενώ θα υπάρχει συνεργασία και με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία.

Οι ΠΑΕ προχώρησαν σε πρωτόκολλο συνεργασίας για παίκτες που κάνουν προσφυγές. Οι ποδοσφαιριστές θα πληρώνονται μόνο τα δεδουλευμένα τους, ενώ, αν κάποιος παίκτης φύγει από μια ομάδα και πάει σε άλλη της Β’ Εθνικής στα μισά της περιόδου, το υπόλοιπο του συμβολαίου του θα το καλύπτει η νέα ομάδα του.

Στο μεταξύ, έχει κατατεθεί πρόταση για να συμμετέχει και η Β’ Εθνική στο «Πάμε Στοίχημα» από τη διοργανώτρια, με τη σημείωση να μπορεί να εκφέρει και άποψη στην κατάρτιση του κουπονιού...

Ακόμα να σημειωθεί ότι ο ΟΤΕ TV έχει συμφωνηθεί να δείξει από τρεις φορές υποχρεωτικά κάθε ομάδα και μετά από αυτό τον αριθμό θα επιλέγει το ίδιο το συνδρομητικό κανάλι με δικά του κριτήρια πού θα στέλνει κάμερες κάθε αγωνιστική...

Όλοι οι παίκτες της Β’ Εθνικής είναι ήδη ασφαλισμένοι από γνωστή ασφαλιστική εταιρία.

Η πρωτοδίκης Μαρίνα Μπόζνου θα είναι η νέα αθλητική δικαστής στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Β’ Εθνικής με αναπληρωτή τον επίσης πρωτοδίκη Αντώνη-Ελευθέριο Βόμβα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass