ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-0

Πρεμιέρα στα φιλικά με ήττα για την Α.Ε.Λ.

* Μ. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «Περίμενα πολλά περισσότερα από την ομάδα»

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2008 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:21
 Στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, η Α.Ε.Λ. ηττήθηκε προχθές το απόγευμα στο Καρπενήσι -όπου πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της- από το σαφώς πιο έτοιμο Αστέρα Τρίπολης, με σκορ 4-0 (Καμπούροφ (7’), Ζαϊρί (74’), Μιλάνο (83’) και Τσέζαρεκ (87’).Αποτέλεσμα που σίγουρα προβλημάτισε εν μέρει τον προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος και στις δηλώσεις του επισήμανε ότι περίμενε κάτι καλύτερο και αναφέρθηκε ότι χρειάζεται να γίνουν κι άλλες μεταγραφές.Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Α.Ε.Λ. έδειξε κάποια καλά στοιχεία, όμως στη συνέχεια και με τις πολλές αλλαγές που έγιναν, οι του Αστέρα Τρίπολης που έπαιξαν πολύ δυνατά και σε ορισμένες περιπτώσεις σκληρά, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και σημείωσαν άλλα τρία τέρματα.Χωρίς να θέλουμε να βρούμε δικαιολογίες για το τελικό αποτέλεσμα, πρέπει απλά να επισημάνουμε ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και δεν πρέπει να προτρέχουμε, γιατί οι «βυσσινί» έδωσαν το πρώτο φιλικό, ενώ ο Αστέρας το τρίτο και χθες ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο προετοιμασίας του.Επίσης, είναι σε εκκρεμότητα μεταγραφές που πρόκειται να γίνουν και θα ενισχυθεί έτσι σημαντικά η λαρισινή ομάδα, σε όλες τις γραμμές.
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ο Κοτσόλης, στα άκρα της άμυνας οι Βέμπερ (δεξιά) και Κατσιαρός (αριστερά), ενώ στο κέντρο ο Κώτσιος με παρτενέρ το Ναϊμ Ααράμπ (σ.σ. ο Μαροκινός στόπερ με βελγικό διαβατήριο δοκιμάζεται στους «βυσσινί»).
Στη μεσαία γραμμή ο Ιγκλέσιας ως κλασικό αμυντικό χαφ με τους Σαρμιέντο και Φωτάκη μπροστά του, ενώ στην επίθεση ο Τσίγκας στην κορυφή, με τους Πάρα και Μπενζά, δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα.
Από την άλλη πλευρά, ο Κάρλος Καρβαλιάλ τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης παρέταξε την ομάδα με σχήμα 4-4-2.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
4’: Ο Κυριάκος μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε τη συρτή σέντρα, όμως την τελευταία στιγμή ο Κοτσόλης παραχώρησε κόρνερ προ του Καμπούροφ.
7’ Φάουλ του Στρατάκη από τη δεξιά πλευρά, ο αφύλακτος Καμπούροφ με κεφαλιά πέτυχε το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.
16’: Εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Σαρμιέντο, Τσίγκα, Φωτάκη και Μπενζά, με τον τελευταίο να μπαίνει στην περιοχή, να αποφεύγει τον Φαμπέτα, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από το τέρμα του Αμπάρη.
20’: Σέντρα του Βέμπερ, ο Τσίγκας έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε το στόχο.
21’: Σουτ του Κυριάκου έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, ο Ουριμπάρι έγινε αποδέκτης αλλά δεν σημάδεψε σωστά.
38’: Ατομική ενέργεια του Μπο Μπενζά από τα δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους του, την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Φωτάκη, στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και απομάκρυναν οι αμυντικοί.
40’: Σέντρα του Κυριάκου από τα δεξιά, ο Στρατάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτσόλη.
52’: Κόρνερ του Φωτάκη, έδιωξε η άμυνα, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή στον Λαμπρόπουλο που σούταρε, ο Ψωμάς έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ο Νταμπίζας έπιασε την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Αναστασόπουλος.
74’ Γύρισμα του Μιλάνο από τα αριστερά στον Τσέζαρεκ, το σουτ που έκανε έδιωξε ο Κοτσόλης και ο Ζαϊρί με εντυπωσιακό... τακουνάκι έκανε το 2-0.
83’ Ατομική προσπάθεια του Ζαϊρί που έκανε τη σέντρα και ο Μιλάνο αμαρκάριστος με κεφαλιά σημείωσε το 3-0.
87’ Ο Μιλάνο συνδυάστηκε με τον Εστέβες που σέντραρε από τα δεξιά με αποδέκτη τον Τσέζαρεκ, ο οποίος μόνος του με κεφαλιά δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει το τελικό 4-0.
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ 70’
Στο 70’ του φιλικού αγώνα τα αίματα... άναψαν και απειλήθηκαν επεισόδια. Σε μία ανύποπτη φάση, ο Κυριακίδης προσπάθησε να ανακόψει τον Μιλάνο με τάκλιν. Ο Αργεντίνος παίκτης των Αρκάδων, όμως, αντέδρασε και απάντησε με... γαλλικά στον αμυντικό μέσο των «βυσσινί». Έτσι, ο 23χρονος χαφ αντέδρασε, οι τόνοι ανέβηκαν και οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα το φιλικό παιχνίδι να διακοπεί προσωρινά.
Δημιουργήθηκε φασαρία, μπήκαν στο γήπεδο οι προπονητές και άνθρωποι των δύο ομάδων και μετά από περίπου τρία-τέσσερα λεπτά αποκαταστάθηκε η ηρεμία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μιλάνο ήταν προκλητικός όση ώρα έπαιξε και η συμπεριφορά του δεν ήταν η πρέπουσα, σε ένα φιλικό παιχνίδι.
* Καλά στοιχεία έδειξε ο Μπο Μπενζά, ενώ φιλότιμα προσπάθησαν και οι Σαρμιέντο, Ιγγλέσιας.
Καλύτεροι του Αστέρα Τρίπολης οι Νταμόντε, Φυτανίδης, Μιλάνο (αν και ήταν εριστικός), Ζαϊρί και Κυριάκος.
* Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ. Ν. Κωστής, Χρ. Τσάμπρας, Ν. Κατσάνος, του συνδέσμου Ευρυτανίας
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ε.Λ.: Κοτσόλης, Βέμπερ (46’ Μπουκουβάλας), Ααράμπ (46’ Νταμπίζας), Κώτσιος (46’ Φεράρι), Κατσιαρός (46’ Βεργώνης), Ιγκλέσιας (46’ Κυριακίδης), Σαρμιέντο (62’ Βλασόπουλος), Φωτάκης (62’ Μπαλής), Μπενζά (46’ Ταϊανάν Βέλκερ), Πάρα (62’ Μπανούσης), Τσίγκας (46’ Λαμπρόπουλος).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης, Φαμπέτας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ζεάν, Κυριάκος, Νταμόντε, Στρατάκης, Ουριμπάρι, Φελίσιο, Καμπούροφ.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Αναστασόπουλος, Ψωμάς, Μαρσελάο, Εστέβες, Λαζαρίδης, Φελίσιο (70’ Μιλάνο), Νταμόντε (80’ Φυτανίδης), Στρατάκης (70’ Ουριμπάρι), Τσέζαρεκ, Κανακούδης, Ζαϊρί.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Εντυπωσιακή για μια ακόμη φορά ήταν η παρουσία 200 περίπου Λαρισαίων φιλάθλων στο Καρπενήσι που έκαναν έντονη την παρουσία τους από το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, ενώ η κερκίδα του ΕΑΚ Καρπενησίου, ήταν... ντυμένη στα «βυσσινί»
Χειροκρότησαν δε τους παίκτες της Α.Ε.Λ. πριν ξεκινήσει ο αγώνας και κατά τη διάρκεια, σε ορισμένες καλές ενέργειές τους.
* Ανάμεσά τους και ο Ζήσης Χελιδόνης από την ερασιτεχνική Α.Ε.Λ., με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γιώργο Αγορογιάννη.
* Στο 30’ σήκωσε για ζέσταμα τους αναπληρωματικούς παίκτες ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης.
* Τρεις πρώην παίκτες της Α.Ε.Λ. και νυν του Θρασύβουλου που προετοιμάζεται στην ίδια περιοχή, παρακολούθησαν το προχθεσινό φιλικό παιχνίδι. Πρόκειται για τους Γιόζεφ Κόζλεϊ, Σπύρο Χριστόπουλο και Γιάννη Χλωρό, ο οποίος ασπάσθηκε τον Στέλιο Βενετίδη.
* Πρώην συμπαίκτες στην Καλιθέα, ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τάσος Κυριάκος και ο Θανάσης Τσίγκας τα έλεγαν για αρκετή ώρα μετά το παιχνίδι, καθώς είναι και δυο πολύ καλοί φίλοι.
Ο Κυριάκος σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που κάναμε μας είπε ότι το 4-0 δεν λέει τίποτα, γιατί οι πραγματικές δυνατότητες των ομάδων φαίνονται όταν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
* Για λίγα λεπτά έτρεξε ο Ρουμάνος υπο δοκιμήν ποδοσφαιριστής Μάριους
Πάστορ, που από σήμερα θα πάρει μέρος στις προπονήσεις της Α.Ε.Λ. και τον πρότεινε ο Ντένις Σέρμπαν.
* Το φιλικό έγινε και παρουσία του αντιπροέδρου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. Κώστα Κωνστάντου, ο οποίος μετέβη το Σάββατο στο Καρπενήσι.
* «Παρών» στο ΕΑΚ Καρπενησίου και ο προπονητής του Αστέρα Καρδίτσας, Θάνος Θεοδώρου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Η τελική έκβαση του προχθεσινού φιλικού αγώνα δεν ήταν όπως την περίμενε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ούτε ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Η νίκη 4-0 του Αστέρα Τρίπολης ήρθε με τέτοιο τρόπο που ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος των Αρκάδων και ο πιο απαισιόδοξος των «βυσσινί» θα μπορούσε να το σκεφτεί. Κάτι που αποτυπώθηκε στις δηλώσεις των δύο προπονητών. Τόσο ο Έλληνας της Α.Ε.Λ. όσο και ο Πορτογάλος του Αστέρα Τρίπολης στάθηκαν σε κάτι πολύ σημαντικό. Βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, όλα γίνονται και δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα
Σε δηλώσεις του ο τεχνικός των «βυσσινί», Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος του φιλικού, τόνισε τα εξής:
«Σίγουρα όταν δέχεσαι τέσσερα γκολ δεν είναι και το καλύτερο, άσχετα εάν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι. Αυτό, όμως, που με πείραξε περισσότερο είναι ότι από την αρχή της προετοιμασίας δουλεύουμε πολύ πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους επιθέσεις. Είναι αλήθεια ότι περίμενα πολλά περισσότερα από την Α.Ε.Λ.».
Ο τεχνικός των «βυσσινί», στη συνέχεια τόνισε ότι θα προσπαθήσει μέσω των προπονήσεων να βελτιώσει τις αδυναμίες: «Από αύριο αφήνουμε στην άκρη τον παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και θα δούμε πώς μπορούμε διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε. Είναι φυσιολογικό οι παίκτες να είναι πιασμένοι από τις σκληρές και δυνατές προπονήσεις».
Όσο αφορά στις μεταγραφές που θα ακολουθήσουν, καθώς και τι περιμένει να δει από το Ρουμάνο Μάριο Παστόρ, που θα δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες με την Α.Ε.Λ., επισήμανε: «Σίγουρα θα κάνουμε και άλλες μεταγραφές, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς.
Όσο αφορά στο Ρουμάνο, θα δοκιμαστεί μαζί μας αλλά δεν αποτελεί πρώτη λύση». Τέλος, ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. είπε ότι το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν θα έχει καμία σχέση με το φιλικό του Σαββάτου.
* Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Κάρλος Καρβαλιάλ, στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Για εμένα δεν έχει σημασία το ό,τι κερδίσαμε με 4-0. Ήταν απλώς ένα φιλικό παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Αυτό που με ικανοποίησε ήταν η προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου, παρότι τα πόδια τους είναι βαριά από τις σκληρές προπονήσεις. Σίγουρα έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα και θα προσπαθήσουμε όσο περνάει ο καιρός να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».
Σε ερώτηση αν περιμένει να δει την ίδια Α.Ε.Λ. που θα αντιμετωπίσει και στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, είπε: «Δεν με ενδιαφέρει τη κάνουν και πώς παίζουν οι άλλες ομάδες. Εμένα αυτό που με νοιάζει είναι ο Αστέρας και πώς θα μπορέσω να τον κάνω καλή ομάδα ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι με την έναρξη του πρωταθλήματος».
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Ο ΦΑΝΗΣ ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Α.Ε.Λ. προτάθηκε για τη θέση του τερματοφύλακα ο πρώην διεθνής γκολκίπερ Φάνης Κατεργιαννάκης. Κατά τα άλλα, χθες το πρωί οι παίκτες έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο και υδρομασάζ ενώ το απόγευμα ήταν ελεύθεροι. Σήμερα, η προετοιμασία συνεχίζεται με διπλή προπόνηση. Το επόμενο φιλικό για τους «βυσσινί» είναι το ερχόμενο Σάββατο στο Καρπενήσσι με τον Θρασύβουλο.
* Η «Ε.τ.Δ» ευχαριστεί θερμά την εφημερίδα «Ευρυτανικός Τύπος» και ειδικά τους ρεπόρτερ της Γιάννη Βονόρτα, Δημήτρη Κοκοτίνη, για την πολύτιμη βοήθειά τους και την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού του προχθεσινού φιλικού Α.Ε.Λ. - Αστέρας Τρίπολης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass