Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΘΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ήττα της ΑΕΛ από την Γκαζιάντεπσπορ

* ΕΧΑΣΕ ΜΕ 2-0 ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑΞΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2008 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Για πέμπτο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι η ΑΕΛ δε μπόρεσε να πετύχει νίκη καθώς σε διεθνές φιλικό παιχνίδι που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο "Τσέζαρε Μαλοζίνι", της Ρίβα Ντελ Γκάρντα της Ιταλίας όπου προετοιμάζεται η ΑΕΛ έχασε από την Τουρκική 
Γκαζιάντεπσπορ με 2-0 αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο με τέρματα που πέτυχαν οι :Μπεκίρ και Μπέτο.
Η λαρισινή ομάδα αγωνίσθηκε αρκετά καλά αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει τέρμα μια και δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες ποπυ δημιούργησε με πιο χαρακτηριστική το χαμένο πέναλτι του Τσίγκα.  
Στα αξιοσημείωτα ότι για πρώτη φορά τη φετινή σαιζόν αγωνίσθηκαν ο Ζουράφσκι και ο Βενετίδης ενώ δοκιμάσθηκαν τρεις παίκτες ο Παστόρ, ο Έρφεν και ο Βράνιτς. Απ’ αυτούς ο Παστόρ δείχνει να έχει σημαντικό προβάδισμα να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Οι υπόλοιποι θα δοκιμασθούν σε δύο ακόμα φιλικά που θα γίνουν αύριο και το Σάββατο.
Οι κυριότερες φάσεις του χθεσινού αγώνα:
8’: Κεφαλιά του Μπένζα από καλή θέση η μπάλα φεύγει άουτ
14’: Σουτ του Βενετίδη αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Ακάρ με υπερένταση των δυνάμεών του.
17’:Πλασέ του Σαρμιέντο μετά από όμορφη πάσα του Ζουράφσκι αλλά τελευταία στιγμή πριν η μπάλα προλάβει να περάσει τη γραμμή του τέρματος αποκρούει ο Κεϊλάν.
23’: Σουτ του Μπένζα από το ημικύκλιο της περιοχής, αποκρούει δύσκολα ο Ακάρ κι ο επερχόμενος Ζουράφσκι αστοχεί σε κοντινή προβολή
25’: Ο Πάρα κάνει σέντρα και ο Ζουράφκσκι πιάνει σουτ αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ.
 29’: Ο Ιγκλέσιας με τάκλιν διώχνει σε κόρνερ μακρινό σουτ του Μπέτο. Από την εκτέλεση του ίδιου παίκτη , ο Μπεκίρ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι γράφει το 1-0 υπέρ της Τουρκικής ομάδας.
32’:Λάθος γύρισμα του Ιγκλέσιας που εκμεταλλεύεται ο Μπέτο που με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμορφώνει το τελικό 0-2
34’:Σουτ του Φωτάκη καταλήγει άουτ.
41’: Καλή εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκο μπλοκάρει τη μπάλα ο Βράνιτς.
42’: Μόνος ο Ζουράφσκι από το ύψος του πέναλτι, σουτάρει και στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ
47’:Ακυρώνεται γκολ του Φωτάκη, γιατί συνελήφθη οφ σάιντ ο Σαρμιέντο που του μεταβίβασε τη μπάλα.
58’: Διαγώνιο σουτ του Τσίγκα μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
68’:Ατομική προσπάθεια και σουτ του Λαμπρόπουλου αλλά το κάθετο δοκάρι αποκρούει για λογαριασμό του Ακάρ.
82’:Ο Τσίγκας ανατρέπεται μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο παθών αλλά στέλνει τη μπάλα μπάλα άουτ.
ΑΕΛ: Βράνιτς, Βέμπερ (68’ Μπουκουβάλας), Βενετίδης (55’ Κατσιαρός), Νταμπίζας (68’ Φεράρι), Κώτσιος (58’ Ναϊμ), Ιγκλέσιας (55’ Κυριακίδης), Σαρμιέντο (68’ Βλασόπουλος), Φωτάκης (55’ Παστόρ), Πάρα (63’ Λαμπρόπουλος), Μπένζα (68’ Έρφεν), Ζουράφσκι (55’ Τσίγκας)
ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠΣΠΟΡ: Ακάρ, Μπαϊρακτάρ (46’ Ασλάν), Μπεκίρ, Κεϊλάν (46’ Ε.Οζγκούρ), Γιοζγκατλί (70’ Αντίν), Ερέν, Ταμπάτα (85’ Σεβαχίρ), Τσανί, Ντε Σόουζα (80’ Κουμπάσι), Ζουρίτα (70’ Αχμέτ Αρί), Μπέτο (80’ Φ. Οζγκούν)
 *Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης με την Γκαζιάντεπσπορ την οποία παρακολούθησαν και είκοσι οπαδοί από την Λάρισα, ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, δήλωσε: "Είμαι ευχαριστημένος γιατί βγάλαμε πράγματα σαν ομάδα στο γήπεδο. Βέβαια, έχουμε κι ένα πρόβλημα, όπως είναι η αντιμετώπιση των στημένων φάσεων στην άμυνά μας. Μπορεί να μην τις δουλέψαμε ακόμη, αλλά θα ήθελα μεγαλύτερη συγκέντρωση από τους παίκτες μου. Αρχίζουμε να παρουσιάζουμε στοιχεία που θέλουμε κι αυτό με κάνει αισιόδοξο".
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΆ
Νέες αλλαγές είχαμε στο πρόγραμμα των φιλικών αγώνων της ΑΕΛ καθώς μετά το αυριανό φιλικό στις 9.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) με την Παλέρμο, στο γήπεδο του Τρέντο, θα αγωνισθεί  το Σάββατο 9/8 (και όχι την Κυριακή όπως ήταν προγραμματισμένο που είχε ανακοινωθεί ότι θα έπαιζε με την Κάλιαρι)στην Αλεσσάντρια, όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την Τζένοα και την τοπική ομώνυμη ομάδα (η U.S. Alessandria 1912, αγωνίζεται φέτος στην C2 κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου). Για την ακρίβεια, θα παίξει από ένα 45λεπτο (πρώτο και τρίτο) κόντρα στις δύο ομάδες, σε μια διοργάνωση που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., ώρα Ελλάδας.
Μάλιστα, η ΑΕΛ θα διανυκτερεύσει το Σάββατο στην Αλεσσάντρια και την Κυριακή θα μεταβεί στο Μιλάνο, απ’ όπου στις 7.35 το πρωί της Δευτέρας θα "πετάξει" για Αθήνα.