Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Μία ανάσα από τον Σολάνο

* ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ 1,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2008 3:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:27
Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει σήμερα η ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του 34χρονου διεθνή Περουβιανού ποδοσφαιριστή (γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1974) Ναρμπέντο Αλμπίνο Σολάνο.Ο Σολάνο θα βρίσκεται σήμερα με την οικογένεια, τη σύζυγό του (που είναι καλή φίλη με τη σύζυγο του Νίκου Νταμπίζα, Σόφη από την κοινή θητεία Σολάνο Νταμπίζα στη Νιουκάστλ) και τα δύο του παιδιά (ένα αγόρι και ένα κορίτσι μικρής ηλικίας) και θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κωστή Πηλαδάκη, (επιστρέφει από την Ιταλία όπου οι «βυσσινί» κάνουν την προετοιμασία τους) για να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με τη λαρισινή ομάδα.Πληροφορίες θέλουν να υπογράφει διετές συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.Ο Σολάνο μαζί με τους Ζουράφσκι, Εμπε, Μετίν θεωρούνται από τις μεγαλύτερες μεταγραφές (και ακριβότερες) στην ιστορία της λαρισινής ομάδας, όπως επίσης και οι Νταμπίζας, Κοτσόλης από ελληνικής πλευράς.Ο Σολάνο μέχρι πριν μία εβδομάδα θεωρούνταν σίγουρο ότι θα υπογράψει στην Ανόρθωση (μάλιστα ο προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια μιλούσε για άφιξη του παίκτη στη Μεγαλόνησο) αλλά τελικά έδειξε να προτιμάει την ΑΕΛ, παρότι η αγγλική ιστοσελίδα teamtalk.com ανέφερε προ ημερών ότι ο Σολάνο θα παίζει από το Μάρτιο στους Λος Αντζελες Γκάλαξι στην Αμερική.
Μάλιστα για το ενδεχόμενο να παίξει στην αμερικανική ομάδα ο Σολάνο έκανε, μεταξύ άλλων, την ακόλουθη δήλωση στο www.soccernet.espn.go.com: «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί φαίνεται ότι είναι κάτι καλό για μένα. Το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Αμερική γίνεται ολοένα και καλύτερο και θα είναι θαυμάσιο να αγωνίζομαι με παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ).
Τελικά, φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΑΕΛ, κ. Πηλαδάκης, έπεισε τον Σολάνο να έρθει στην ΑΕΛ.
Ο 34χρονος «Νόμπι» (όπως είναι το χαϊδευτικό του) έχει γράψει ιστορία για το Περού, καθώς είναι ο πρώτος Περουβιανός που αγωνίστηκε στην Πρέμιερσιπ και αφού προηγουμένως φόρεσε τη φανέλα των Σπόρτιγκ Κριστάλ, Ντεπορτίβο Μουνσιπάλ, Μπόκα Τζούνιορς. Μάλιστα στην Μπόκα Τζούνιορς ο Μαραντόνα του είχε κολλήσει το παρατσούκλι «Maestrito».
Το 1998 ο μεσοεπιθετικός παίκτης πήγε στη Νιουκάστλ (εκεί γνωρίσθηκε και με τον… αρχηγό της ΑΕΛ, Νίκο Νταμπίζα, που ήταν συμπαίκτες αλλά και τον προπονητή της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια) αντί του ποσού των 2.480.000 λιρών (περίπου 3.500.000 ευρώ).
Εκεί έπαιξε από το 1998 έως τον Δεκέμβριο του 2003 που πήγε στην Αστον Βίλα με 1,5 εκατομμύριο λίρες (2 εκατομμύρια ευρώ).
Με τα ίδια λεφτά επέστρεψε τον Δεκέμβριο 2005 στη Νιουκάστλ που έμεινε μέχρι πέρυσι τον Δεκέμβριο που μεταπήδησε στην Γουέστ Χαμ όπου έπαιξε 23 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ.
Ο γεννημένος στο Καλάο του Περού έχει ύψος 1,75 και ζυγίζει 68 κιλά.
Συνολικά στην Πρέμιερσιπ έπαιξε 302 παιχνίδια και πέτυχε 49 γκολ, ενώ αγωνίστηκε 82 φορές με την εθνική Περού (ντεμπούτο σε ηλικία 18 ετών) και πέτυχε 20 γκολ.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο παίκτης έχει αγγλικό διαβατήριο.
Εχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα Περού (1994, 1995, 1996) και μία το Κόπα Λιμπερταδόρες (1997).
Ο πατέρας του Σολάνο, Αλμπίνο ήταν ναυτικός ενώ έχει τέσσερα αδέλφια και δύο αδελφές.
Αν πραγματοποιηθεί σήμερα η συγκεκριμένη μεταγραφή είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις των Λαρισαίων φιλάθλων (αλλά και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας) στα ύψη.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass