Η ΑΕΛ ΓΣ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ’90 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Πάμε σαν άλλοτε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ: «ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ...»

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2008 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
Με στοιχεία μιας ρομαντικής περιόδου του ελληνικού μπάσκετ ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της η ΑΕΛ ΓΣ. Ποια είναι αυτά; Mα φυσικά το γεγονός πως αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από Έλληνες παίκτες. Καραδολάμης, Τσαϊρέλης, Καραβανάς, Λάππας, Αποστολίδης, Ματαλόν, Παπανικολάου, Ζάρας, Μανωλόπουλος, Λαμπρόπουλος, είναι οι παίκτες που χθες έδωσαν το παρών στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ ΓΣ ενόψει της χρονιάς 2008 – 2009. Σίγουρα η χθεσινή πρώτη των «βυσσινί» θύμισε τις «χρυσές» ημέρες του ΓΣΛ που στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με παίκτες Έλληνες και περισσότερο Λαρισαίους έκανε τις πρώτες προπονήσεις σε ένα οικογενειακό κλίμα στο κλειστό του Αλκαζάρ (όταν φυσικά δεν είχε γίνει αυτό στη Νεάπολη). Αν καταφέρει λοιπόν και τερματίσει το πρωτάθλημα χωρίς την προσθήκη άλλων παικτών κοινοτικών υλοποιώντας παράλληλα τους στόχους της τότε θα είναι ένα επίτευγμα πραγματικά αξιοθαύμαστο και θα σημάνει παράλληλα μια νέα εποχή στο άθλημα για τον ελληνικό χώρο.
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Πρώτος που μίλησε στους παίκτες της ομάδας ήταν ο εκπρόσωπος της διοίκησης, Μανώλης Λελούδας. Αφού τους εξήγησε πως η ιστορία της ομάδας είναι μεγάλη τους είπε πως σέβεται και την ιστορία των ομάδων από όπου αποκτήθηκαν. Τους τόνισε πως όλοι τους είναι μια αλυσίδα και πως αν σπάσει ένας κρίκος τότε ολόκληρη η αλυσίδα θα σπάσει. Αφού σύστησε τους ανθρώπους του τεχνικού τιμ παρέδωσε τη σκυτάλη στον Βαγγέλη Αλεξανδρή.
Αυτός με τη σειρά του δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το ότι θα συνεργαστεί ξανά με ανθρώπους που είχε συναντήσει και είχε ξανασυνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια, όπως ο Βλάντο Μαϊστρένκο, ο Θρασύβουλος Λιάγκας, ο Μάνθος Γερακίνης. Επίσης
τους είπε πως δεν πρέπει να φοβούνται για το ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι παρά να έχουν στο μυαλό τους μόνο πως όλοι είναι επιλογές του και αυτό λέει πολλά αν όχι όλα. Ακόμα υπογράμμισε πως για να λάβουν σεβασμό από τις άλλες ομάδες οφείλουν όταν περνάνε τη γραμμή και μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο να μην δείχνουν σεβασμό σε κανέναν.
«ΘΑ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...»
Μιλώντας στη συνέχεια και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο τεχνικός της ΑΕΛ ΓΣ ανέφερε: «Πολλά παιδιά που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα φέτος θα φορούν τη φανέλα της ΑΕΛ ΓΣ. Αυτό που είπα και στα παιδιά είναι πως θα πρέπει να προσπαθήσουν να στείλουν ένα μήνυμα. Αυτό θα πρέπει να είναι αισιόδοξο και να λέει πως οι Έλληνες αθλητές που τα πάνε περίφημα τόσο σε συλλογικό όσο και ατομικό επίπεδο μπορούν να συνεχίσουν την παράδοση. Η φετινή χρονιά αν μη τι άλλο εμπεριέχει ρίσκο από μόνη της αφού έχουμε παίκτες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Πιστεύω όμως πως οι παίκτες που έρχονται από την Αμερική, μαζί με τον Λάππα και τον Αποστολίδη, είναι αξιόλογοι και θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο θα πρέπει να ξημεροβραδιαζόμαστε στο γήπεδο εγώ με τους συνεργάτες μου».
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Μέχρι την Παρασκευή τελικά αναμένονται στην πόλη της Λάρισας και τα δύο αποκτήματα από την Αμερική. Τορίν Φράνσις και Μπρους Πράις εκτός απροόπτου θα βρίσκονται στη θεσσαλική πρωτεύουσα και θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους από την ερχόμενη εβδομάδα.
ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι κοντά στη θρησκεία. Θεωρεί πως η πίστη του ενισχύει το έργο του και γι’ αυτό δεν ξέχασε να κάνει κάτι που κάνει σε κάθε αρχή της χρονιάς. Πριν λοιπόν την πρώτη προπόνηση της ΑΕΛ ΓΣ πήγε και άναψε ένα κερί, για το καλό. Αυτό έκανε και όταν ήταν στον ΓΣΛ αλλά και στην Ολύμπια, αυτό έκανε και τώρα με την ΑΕΛ ΓΣ.
ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Η ΑΕΛ ΓΣ θα βρίσκεται στη Λάρισα για μια εβδομάδα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αναχωρήσει για το Λιτόχωρο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στην όμορφη περιοχή της Κατερίνης η λαρισινή ομάδα θα παραμείνει έως και 8 Σεπτεβρίου και πιθανότατα θα δώσει κάποια φιλικά προς τις τελευταίες ημέρες της παραμονής.
Όσον αφορά στα τουρνουά η ΑΕΛ ΓΣ πιθανότατα θα παίξει σε δύο. Ένα φυσικά είναι αυτό που θα διοργανώσει κι όλας. Σε αυτό μέχρι στιγμής (που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13, 14 Σεπτεβρίου στη Λάρισα) έχουν δηλώσει συμμετοχή τα Τρίκαλα, ο ΠΑΟΚ και αναμένεται να βρεθεί η τέταρτη ομάδα. Το άλλο θα γίνει στην Πορταριά και οι ομάδες που θα παίξουν δεν έχουν γίνει γνωστές έως τώρα.
ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ
Αν ένας άνθρωπος θα πρέπει να θεωρείται σημαντικός στην ΑΕΛ ΓΣ, λόγω των πολύτιμων υπηρεσιών του, αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Ιατρόπουλο. Όταν αυτός δεν είναι καλά τότε επηρεάζεται όλη η ομάδα και πριν από μερικές ημέρες ο επί πολλά συνεχόμενα χρόνια φροντιστής των «βυσσινί» έχασε τον πατέρα του και φυσιολογικά το κλίμα ήταν λίγο διαφορετικό από τις άλλες ημέρες. Το αθλητικό τμήμα της «Ε» εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass