ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η ΟΛΥΜΠΙΑ

Στόχος η πρώτη εξάδα

* Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ»

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:30
«Κάθε χρόνο ψηλότερα», αυτός είναι ο στόχος της Ολύμπια, που ξεκίνησε χθες την προετοιμασία της για τη νέα αγωνιστική περίοδο και μάλιστα στη φετινή χρονιά η λαρισινή ομάδα δείχνει να έχει κάνει μια σημαντική οικονομική υπέρβαση (αν κρίνουμε από τις μεταγραφές), μια και ανέβασε τον προϋπολογισμό πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ! Οικονομικά η χρονιά δείχνει να πλησιάζει την πρώτη φορά που ανέβηκε η Ολύμπια με τις βαρύγδουπες αποκτήσεις των Οικονόμου, Νέσμπι, Φόρεστ.
Αρκετά τα νέα πρόσωπα στην ομάδα. Πρώτα απ’ όλα υπήρξε αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο, καθώς προστέθηκε ο Μιχάλης Καλαβρός στη θέση του Χρήστου Παππά, ενώ παρέμειναν οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Βαγγέλης Κουτσοκέρας, Βαγγέλης Παππάς.
Στη χθεσινή «πρώτη» από πλευράς παικτών, νέα πρόσωπα ήταν οι: Παπαϊωακείμ, Κολώκας (έμεινε στη Λάρισα, αλλάζοντας απλά φανέλα...), Σιγκούνας (ήρθε τραυματίας από την Εθνική Νέων και δεν θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας), Σπανός και από πέρυσι παρόντες ήταν οι: Κούρτοβιτς, Μπατής, Αριγκμπάμπου, Ν. Θεοδωράκος, Καραγκιολίδης, Γιαννουλάκος, Αργύρης (προωθήθηκε στην ανδρική ομάδα) και ο Αμερικάνος Μάικλ Κιγκ, που ήταν ο μοναδικός που έδινε... «χρώμα» στη χθεσινή πρώτη συγκέντρωση, αφού έλειπαν οι δύο συμπατριώτες του, ο Καστλ (με διαβατήριο Βοσνίας), που θα ενσωματωθεί την Πέμπτη, και ο Τζαμέλ Τόμας, που θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα τέλη Αυγούστου.
Επίσης, ο Γερμανός διεθνής Σβεν Σούλτζε πήρε δέκα μέρες άδεια, λόγω των υποχρεώσεων που είχε στο ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, και έχει δικαίωμα για... διακοπές.
Η λαρισινή ομάδα θα αναχωρήσει σήμερα για την Οχρίδα (χωρίς, βέβαια, Σιγκούνα, Σούλτζε, Τόμας, Καστλ), όπου θα βρίσκεται μέχρι 2 Σεπτεμβρίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΑΛΙ
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ...
Ο στόχος της Ολύμπια είναι ήδη γνωστός και επιβεβαιώθηκε διά... στόματος του τεχνικού Γιώργου Μπαρτζώκα, που είπε: «Στόχος της Ολύμπια είναι κάθε χρόνο και καλύτερη ως ομάδα. Και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι σ’ όλους τους τομείς.
Δεν ξέρω αν θα τερματίσουμε στην εξάδα, απλά θα υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι η διαφορά του τέταρτου και του όγδοου ήταν δύο βαθμοί. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε για το καλύτερο.
Όμως, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ποια θα είναι η φιλοσοφία τού μπάσκετ που θα παίζουν τη νέα χρονιά οι «πορτοκαλί». Μέχρι τώρα στηριζόταν στα δύο χρόνια θητείας τού Γιώργου Μπαρτζώκα στην άμυνα. Φέτος οι παίκτες της Ολύμπια διακρίνονται για τον επιθετικό τους ρόλο, παρά για τον αμυντικό.
Η γνώμη του Μπαρτζώκα δείχνει να είναι διαφορετική, καθώς είπε: «Διαφωνώ, ο Καστλ ήταν ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος μέχρι να φύγει από τον Άρη, ο Κιγκ είναι πολύ καλός αμυντικός, ενώ το ίδιο καλός είναι και ο Τόμας».
Ο κ. Μπαρτζώκας μίλησε και για το σκεπτικό των μεταγραφών: «Πέρυσι τα συνεχή ταξίδια σε Ελλάδα, Ευρώπη μάς στοίχισαν σε τραυματισμούς και κόπωση. Φέτος πιστεύω ότι με τις μεταγραφές θα έχουμε μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και περισσότερη εμπειρία για να ανταποκριθούμε σε Ελλάδα και Ευρώπη».
ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Αξίζει να αναφέρουμε και πώς σχολιάζουν οι παίκτες της ομάδας τις μεταγραφές, αλλά και τους φετινούς στόχους τής Ολύμπια. Ο περσινός ΜVΡ της λαρισινής ομάδας Μάριος Μπατής είπε: «Οι μεταγραφές είναι πολύ καλές και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποδείξουμε ότι είμαστε καλή ομάδα στο γήπεδο. Στόχος είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αν δεν συμβαίνει να κερδίζουμε, να μαθαίνουμε από κάθε παιχνίδι.
ΔΥΟ ΓΕΡΜΑΝΟΙ
Για πρώτη φορά φέτος η Ολύμπια θα έχει στην ομάδα της δύο Γερμανούς παίκτες, τον Στέφαν Αριγκμπάμπου και τον Σβεν Σούλτζε. Ο πρώτος, που ήταν στη χθεσινή «πρώτη», δεν έκρυψε τη χαρά του, καθώς θα έχει έναν παίκτη που θα μιλάει τη γλώσσα του, αλλά και ευχάριστο που θα τον έχει παρέα, καθώς «έφυγε» ο γνώριμός του Γερμανός της ΑΕΛ Μάρκους Φέρστερ.
Ο Αριγκμπάμπου κάνει και ένα... ατομικό ρεκόρ, καθώς παίζει για πρώτη φορά τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε μία ομάδα.
Ο 36χρονος παίκτης, σε ερώτηση αν θα είναι φέτος η τελευταία του χρονιά που παίζει μπάσκετ απάντησε: «Ελάτε να με ρωτήσετε τον Απρίλιο που θα τελειώνει το πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο θέλω να είμαι ο καλύτερος...».
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Από πλευράς διοίκησης παρόντες ήταν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αλέκος Μεταφτσής και ο μάνατζερ Μιχάλης Μπότσιος, που δήλωσε: «Η Ολύμπια είναι ένας «ζωντανός» οργανισμός, που κάθε χρόνο σκοπεύει το καλύτερο. Αν δεν θέλει το καλύτερο κάθε «ζωντανός» οργανισμός, πεθαίνει...».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass