ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Μέτρια εμφάνιση της ΑΕΛ

* ΕΧΑΣΕ 1-0 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΣ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2008 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:31
Μέτρια εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΛ στη Θεσσαλονίκη σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι που έδωσε με τον Ηρακλή με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 1-0 ύστερα από ένα όμορφο γκολ που πέτυχε ο Μάρκες στο 70΄.
Η λαρισινή ομάδα είχε πολύ ώρα κατοχή μπάλας χάρη στην πολύ καλή μεσαία γραμμή (Σαρμιέντο, Ιγγλέσιας, Φωτάκης) αλλά και τις βοήθειες που έδιναν Σολάνο, Πάρα, δεν είχε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια (έλειπε ο Ζουράφσκι), ενώ έκανε και πολλά αδικαιολόγητα λάθη στην άμυνα.
Ο τεχνικός της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης έπαιξε με ένα 4-3-3 που έδειξε ότι έτσι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα (31 Αυγούστου, με Θρασύβουλο) έχοντας τερματοφύλακα τον Κοτσόλη (ο μόνος παίκτης που έπαιξε όλο το παιχνίδι), στην άμυνα τους Βέμπερ, Νταμπίζα, Κώτσιο, Βενετίδη, στη μεσαία γραμμή τους Φωτάκη, Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο και στην επίθεση τους Σολάνο, Πάρα, Τσίγκα (κορυφή).
Μέχρι το 30΄ η ΑΕΛ ήταν αυτή που ήταν ιδιαίτερα απειλητική και θα είχε προηγηθεί στο 13΄ αν ο Τσίγκας δεν παρεμβαλόταν (σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ) στο σουτ που έκανε ο Σερμιέντο ύστερα από σέντρα του Φωτάκη.
Δέκα λεπτά αργότερα (23΄) ο Ιγγλέσιας έκανε μία σέντρα - σουτ και ο Καβαλέφσκι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 32΄ ο Ρατόν τροφοδοτεί τον Αγρίτη που δοκιμάζει να ψηλοκρεμάσει τον Κοτσώλη αλλά στέλνει την μπάλα άουτ ενώ στο 42΄ ο Ρατόν από καλή θέση σουτάρει άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ παρότι είχε ένα σουτ του Πάρα στο 46΄ άουτ, στη συνέχεια έδειχνε πολύ ευάλωτη στην άμυνα και στο 52΄μία λάθος συνεννόηση Νταμπίζα - Κώτσιου πήγε να εκμεταλλευτεί ο Αγρίτης αλλά ο Κοτσώλης απέκρουσε με κεφαλιά λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Μία σέντρα του Κατσιαρού στο 57΄ ο Τσίγκας δεν μπόρεσε να την εκμεταλλευτεί ενώ στο επόμενο λεπτό ένα σουτ του Σολάνο κατέληξε άουτ.
Στο 65΄ ο Κατσιαρός αποσόβησε το γκολ όταν με κεφαλιά πάνω στη γραμμή του τέρματος απέκρουσε κεφαλιά του Παπαζαχαρία ύστερα από κόρνερ του Μάρκες αλλά στο 70΄ ο Μάρκες με υπέροχο σουτ έκανε το 1-0.
Από εκεί και πέρα το ματς έγινε ιδιαίτερα ανοιχτό και οι «βυσσινί» μπορούσαν να ισοφαρίσουν αλλά ο Καβαλιέφσκι απέκρουσε δύσκολα δύο σουτ του Τσίγκα στο 80΄ και του Κώτσιου στο 90΄ ενώ ο Ηρακλής θα μπορούσε να κάνει το 2-0 αν ο Παπαζαχαρίας ευστοχούσε στο 87΄ σε σουτ που έκανε (και έφυγε άουτ) και ο Κοτσώλης δεν απέκρουσε (90΄+3΄) κοντινό σουτ του Μαρκές.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική στην επίθεση (θα υπάρχουν στο πρωτάθλημα Ζουράφσκι, Μπενζά) αλλά και στην άμυνα θα πρέπει να αποφεύγονται τραγικά λάθη.
Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του κ. Παμπορίδη (Κιλκίς)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Περπερίδης, Μάρτος (85' Φούφουλας), Γκαρσία, Παπαστεριανός (46' Μαρκές), Επστάιν (68' Ντιέ), Αγρίτης (82' Κομβολίδης), Κίκο Ρατόν (90' Πιτσόκος).
ΛΑΡΙΣΑ: Κοτσώλης, Νταμπίζας (82' Ααράμπ), Κώτσιος, Βενετίδης (46' Κατσιαρός), Βέμπερ (76' Μπουκουβάλας), Ιγκλέσιας (82' Βλασόπουλος), Φωτάκης (85' Βεργώνης), Σαρμιέντο (76' Παστόρ), Σολάνο (58' Κυριακίδης), Πάρα (76' Λαμπρόπουλος), Τσίγκας (85' Μπανούσης).
*Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 6.000 φίλαθλοι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος του αγώνα έκανε τις εξής δηλώσεις: «Εκεί που πρέπει να σταθούμε στο σημερινό παιχνίδι είναι σε δύο σημεία. Πρώτον στα δικά μας λάθη που έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να κάνει ευκαιρίες και δεύτερο, στην αδυναμία στο τελείωμα των φάσεων.
Χρειάζεται να ανασυγκροτηθούμε ώστε να παίρνουμε από κάθε παιχνίδι αυτό που δικαιούμαστε».
Στην εμφάνιση του Φερνάντο Μάρκες, ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε το φιλικό Ηρακλή-Λάρισας, στάθηκε ο προπονητής του «Γηραιού», Ανχελ Πεντράθα, μετά τον αγώνα: «Είναι ένας παίκτης που όταν μπει σε διαδικασία να παίξει ποδόσφαιρο είναι πολύ καλός και ποιοτικός. Για να προσφέρει, όπως σήμερα, πρέπει να είναι δοσμένος στην ομάδα. Δεν ήθελα το θέμα που προέκυψε μαζί του στην Ολλανδία να πάρει διαστάσεις. Ξέρουμε ότι είναι από τους πιο πολύτιμους ποδοσφαιριστές μας και χαίρομαι για τις αποφάσεις που πήρε μετά τα όσα συνέβησαν. Συνειδητοποίησε το λάθος του, δουλεύει σκληρά και έτσι έχουμε τον Μάρκες που θέλουμε. Αν συνεχίσει έτσι, που πιστεύω πως θα γίνει, θα μας προσφέρει φέτος πολλά ευχάριστα απογεύματα».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΚΑΒΑΛΑ
Το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η ΑΕΛ θα το δώσει την Κυριακή στο Αλκαζάρ στις 8 μ.μ. με αντίπαλο την ομάδα της Καβάλας που αγωνίζεται στη Β΄ εθνική κατηγορία.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass