ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ Γ. ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗΣ

Περνά στην αντεπίθεση η Φανή Χαλκιά

ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2008 3:38 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:31
Η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά από σήμερα περνά στην αντεπίθεση σχετικά με αυτούς που την κατηγορούν για εσκεμμένη χρήση απαγορευμένη ουσίας (Μ3) στην οποία βρέθηκε θετική στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.  Από χθες ανέλαβε δράση και ο δικηγόρος της Γιώργος Αγιωστρατίτης που είναι κοινός με τον προπονητή της Γιώργο Παναγιωτόπουλο που χθες ανακοίνωσε τα εξής σχετικά με την υπόθεση της Λαρισαιας αθλήτριας και του προπονητή της αφήνοντας αιχμές για κάποιους που το 2004 φωτογραφίζονταν μαζί της και τώρα την συκοφαντούν. Αναφέρει τα εξής:   «Οι εντολείς μου έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στις δυνατότητές της να διαλευκάνει οριστικά και προς κάθε κατεύθυνση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη χρήση της ουσίας μεθυλτριενολόνης.
 Οι εντολείς μου θα συμμετάσχουν σε κάθε θεσμική διαδικασία και θα καταθέσουν όταν κληθούν στον αρμόδιο για τα αθλητικά θέματα εισαγγελέα που διεξάγει την προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να συμβάλλουν στην ανεύρεση της αλήθειας και ανεξάρτητα από τις συνέπειες για αυτούς.
 Για τις συνθήκες υπό τις οποίες ευρέθη το θετικό δείγμα θα καταθέσουν μόνο στον αρμόδιο εισαγγελέα. Λόγω όμως των ανακριβειών, των ψευδών και συκοφαντικών διαδόσεων που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από ανθρώπους που αγνοούν ακόμη και την έννοια του τεκμηρίου αθωότητας επιθυμώ να επισημάνω ότι:
 1. Η Φανή Χαλκιά ουδέποτε με τη θέλησή της και τη συναίνεσή της έλαβε την ουσία Μ3.
 2. Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος ουδέποτε προμηθεύτηκε και ουδέποτε χορήγησε σε οποιονδήποτε τρίτο την πιο πάνω ουσία, πολύ περισσότερο δε στην αθλήτριά του Φανή Χαλκιά.
 3. Σε σχέση με τους «αθλητικούς παράγοντες» που περιφέρουν τη θλιβερή τους παρουσία καθημερινά στα ΜΜΕ υβρίζοντας και συκοφαντώντας αθλητές και προπονητές προκειμένου να επικρατήσουν στα αθλητικά αξιώματα στα οποία στοχεύουν, και οι οποίοι μέχρι σήμερα εκμεταλλεύονταν τους αθλητές προκειμένου να ανέλθουν οι ίδιοι πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά και εκλιπαρούσαν για μια απλή φωτογράφηση μαζί τους, τους διαβεβαιώνω ότι οι εντολείς μου επιφυλάσσονται να ασκήσουν άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους κατά οποιουδήποτε αβάσιμα και χωρίς στοιχεία για την υπαιτιότητά τους, τους δυσφημεί.
 Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τους τελευταίους μήνες η Φανή Χαλκιά έχει δεχθεί τους περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ (18) από όλους τους αθλητές όλων των χωρών, χωρίς ποτέ να υπάρξει πρόβλημα, Με το δεδομένο αυτό, θα ήταν αδιανόητο ενόψει των καθημερινών ελέγχων να λάβει οποιαδήποτε ουσία. Άλλωστε, εάν είχε λάβει την ουσία Μ3 εν γνώσει της είχε την ευχέρεια να αρνηθεί να προσέλθει στον κρίσιμο έλεγχο, οπότε θα της απεδίδετο ένα "non show" το οποίο δεν ανακοινώνεται και χρειάζονται τρεις περιπτώσεις άρνησης ελέγχου για να τιμωρηθεί.
 Η Δικαιοσύνη έχει την ευχέρεια και τη δυνατότητα να ερευνήσει το θέμα σε βάθος και να αποδώσει τις ευθύνες σε αυτούς που πράγματι τις έχουν (και είναι πολλοί , κατά κανόνα δε, εμφανίζονται ως τιμητές των πάντων) και όχι στον εύκολο στόχο που είναι πάντα οι αθλητές,
 Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για το τεράστιο αυτό πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό και ιατρικό πρόβλημα. Η χώρα δυσφημείται, κάποιοι επιτήδειοι επωφελούνται και πολλά νέα παιδιά καταστρέφονται».
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass