ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΣΤ (0-1)

Καβάλα στο... άγχος η ΑΕΛ

* ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΤΣΙΜΠΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΟΛΙΣ ΛΕΠΤΟ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2008 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:32
Φωτογραφίες: Ν. Σιούμκας
Αρνητικό αλλά με θετικές... προοπτικές μπορεί να χαρακτηριστεί το τελευταίο αγωνιστικό τεστ της ΑΕΛ με την Καβάλα στο στάδιο Αλκαζάρ. Μπροστά σε 4.000 φιλάθλους της, η λαρισινή ομάδα έδειξε ένα άσχημο και απογοητευτικό πρόσωπο χάνοντας δίκαια από την Καβάλα, η οποία αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική, με σκορ 1-0. Από την άλλη όμως λέμε πως έχει.. θετικές προοπτικές καθώς μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα η εμφάνιση αυτή μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας κώδωνας κινδύνου και να αφυπνίσει όσους έχουν...υπνωτιστεί αυτήν την κρίσιμη περίοδο, έτσι ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στην πρεμιέρα με τον Θρασύβουλο.
Σίγουρα μπορεί να μην έπαιζαν οι Μπενζά και Ζουράφσκι, και να λείπει η μια μεταγραφή (καθώς η άλλη μάλλον θα είναι αναπληρωματική) αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία για τη συνολική παρουσία των «βυσσινί». Κάτι τέτοιο φυσικά σε κανέναν δεν άρεσε πόσο μάλιστα στον προπονητή τής ΑΕΛ, Μαρίνο Ουζουνίδη και φαίνεται πως θα προβεί σε αρκετές αλλαγές πριν την Κυριακή το βράδυ.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο προπονητής της Λάρισας με το ξεκίνημα του αγώνα παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια είχε τον Βράνιτς, κεντρικό δίδυμο ήταν ο Κώτσιος με τον Ααράμπ. Στα πλάγια ήταν ο Βέμπερ με τον Βενετίδη. Στο κέντρο βρισκόταν ο Ιγγλέσιας, ο Φωτάκης και ο Σαρμιέντο. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Τσίγκας και τον πλαισίωναν οι Πάρα, Σολάνο.
Στα πρώτα λεπτά η Καβάλα σημείωσε το γκολ μετά από λάθος του Βράνιτς και έδειξε να το εκμεταλλεύται στο έπακρο. Είχε τον έλεγχο στο κέντρο με αποτέλεσμα να είναι αυτήν που δημιουργούσε τις περισσότερες ευκαιρίες που σε γενικές γραμμές αυτές ήταν λίγες. Η ΑΕΛ έδειχνε ασύνδετη, δεν είχε τις μπαλιές που θα δημιουργούσαν τη ζημιά στην άμυνα της Καβάλας που έδειχνε αρκετά συμπαγής. Φωτάκης και Σαρμιέντο (ειδικά ο πρώτος) έκαναν πολλά λάθη και αυτό είχε αρνητικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι της ομάδας.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης θέλοντας να αλλάξει κάτι πέρα από τις τρεις αλλαγές (μπήκαν Κοτσόλης, Κατσιαρός στη θέση του Βράνιτς και Βενετίδη αντίστοιχα) έκανε και αλλαγές στο σύστημα. Έκανε το 4-3-3 σε 4-4-2 με ρόμβο στη μέση (αυτό είναι αλήθεια πως θύμισε σε πολλούς Γιώργο Δώνη). Κοτσόλης στα γκολποστ, Κώτσιος και Ααράμπ σαν κεντρικά μπακ. Κατσιαρός και Βέμπερ στα πλάγια, Ιγγλέσιας αγωνιζόταν ως αμυντικό χαφ και ο Φωτάκης σαν επιθετικό. Σολάνο και Σαρμιέντο βρισκόταν στα πλάγια αλλά μετά το 55΄ ο Σολάνο μπήκε στη θέση του Φωτάκη. Στην επίθεση βρισκόταν ο Τσίγκας με τον Πάρα.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου αυτού μέρους η ΑΕΛ φάνηκε ανανεωμένη και μοίρασε χαμόγελα σε όλους δείχνοντας πως βρήκε αυτό που της έλειπε. Όμως τα χαμόγελα δεν κράτησαν για πολύ. Λίγο πάνω από 15 λεπτά καθώς μετά το 60’ έδειχνε πάλι ακίνδυνη και άτολμη. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από κάποιο σημείο και μετά οι αλλαγές πήραν μορφή... χιονοστοιβάδας (φιλικό άλλωστε) και δεν μπορούσαν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
3’ Σέντρα του Μήτση από αριστερά, δεν έκανε καλή έξοδο ο Βράνιτς, και με κεφαλιά ο Τσιμπλίδης έκανε το 0-1.
20’ Σουτ του Τσίγκα έξω από την περιοχή, εύκολα όμως μπλόκαρε ο Λαζαρίδης.
22’ Επικίνδυνα ο Αλεξάντροβιτς βρέθηκε σε καλή θέση, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
28’ Φάουλ από τον Σολάνο, κεφαλιά απ’ τον Κώτσιο που πέρασε δίπλα και στο δεξί δοκάρι.
33’ Διαγώνιο συρτό σουτ από τη δεξιά του Σαρμιέντο στην αγκαλιά του Λαζαρίδη που έπεσε στη σωστή γωνία.
46’ Δεν πρόλαβε ο Πάρα (από μπαλιά του Σολάνο) να σουτάρει από κοντά μιας και ο Φερνάντες του πήρε την μπουκιά από το... στόμα.
58’ Ο Φωτάκης έφυγε στον αιφνιδιασμό «έσπασε» για τον Τσίγκα που πήγε να βγάλει έξυπνη μπαλιά - τρύπα στον Πάρα αλλά λίγο πριν πάρει την μπάλα στα πόδια του έδιωξε σε κόρνερ ο Φερνάντο.
73’ Σουτ του Ντρούλιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έδιωξε με τις άκρες των δακτύλων του ο Κοτσόλης σε κόρνερ.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* ΠΑΡΑ το γεγονός πως η θερμοκρασία ήταν υψηλή και οι παραλίες μέσα στις πρώτες προτιμήσεις όλων, αρκετοί ήταν αυτοί που ήρθαν κατευθείαν από θάλασσα για την αγαπημένη τους ομάδα.
* ΣΕ ρυθμό... πρωταθλήματος έβαλαν τους πάντες οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάρισας, αφού με τα συνεχή συνθήματά τους έκαναν το Αλκαζάρ να μοιάζει όπως και στους επίσημους αγώνες.
* ΦΥΣΙΚΑ αυτά που σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζαν επίσημα, ήταν τα δημοσιογραφικά θεωρεία του σταδίου. Δεν είναι εξολοκλήρου έτοιμα και όλοι οι δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν υπό δύσκολες συνθήκες.
* «ΠΑΡΩΝ» στο γήπεδο, ο πρόεδρος της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης που με το πούρο έγινε για ακόμη μια φορά σημείο αναφοράς. Λίγο πιο κάτω (στον πάγκο) ήταν και ο γιος του, Σταύρος, που υπήρξε και πρόεδρος του Ακράτητου μια περίοδο.
* ΤΟ ματς παρακολούθησε και ο πρόεδρος (όχι στους τύπους αλλά στην ουσία) του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Φαίνεται πως του άρεσε η Α.Ε.Λ. στο Πανθεσσαλικό και ήθελε να την ξαναδεί.
* ΟΞΥΝΘΗΚΑΝ τα πνεύματα στο 25’ μετά από ένα μαρκάρισμα του Βενετίδη πάνω στον Ταραχούλσκι. «Κόκκινο» πανί πάντως για τους Λαρισαίους φιλάθλους ήταν ο Τσιμπλίδης. Δεν ξέχασαν, φαίνεται, τα όσα συνέβησαν πέρυσι στη Βέροια.
* ΑΛΛΑΞΕ εμφάνιση η Α.Ε.Λ. στο ημίχρονο και φόρεσε τις λευκές φανέλες.
* ΤΟ παιχνίδι παρακολούθησε και ο δήμαρχος Λάρισας Κ. Τζανακούλης.
* ΣΤΙΣ κερκίδες είδαμε και τον πρώην πρόεδρο της Α.Ε.Λ. Διαμαντή Αδαμόπουλο.
* ΜΙΚΡΗ αναταραχή δημιουργήθηκε στο 65’ στη μια γωνία της κερκίδας της θύρας 10 όταν μερικοί φίλοι της Α.Ε.Λ. τα έλεγαν σε έντονο ύφος με τους άνδρες της ασφάλειας.
* ΑΡΚΕΤΑ ήταν τα πηγαδάκια έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου αφού οι παίκτες των γηπεδούχων με αυτούς των φιλοξενουμένων είχαν σχέσεις παλαιότερα, βλέπε Τάτσης, Τσιμπλίδης, Κώτσιος, Κατσιαρός κ.ά.
* ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ απέσπασε από ένα φίλο της ΑΕΛ, ο προπονητής της, Μαρίνος Ουζουνίδης όταν δήλωσε πως δεν πρέπει να τρώνε ξύλο οι παίκτες της ομάδας στο Αλκαζάρ. Φαίνεται πως οι φίλοι της ομάδας θέλουν... τσαμπουκά στην έδρα τους.
* ΠΟΛΛΑ παράπονα από όσους βρέθηκαν στο χθεσινό φιλικό. «Μα να μην υπάρχει ένας άνθρωπος να λέει, ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει; Στην τύχη δηλαδή ο κόσμος;». Έλεγε ένας έξω από τα επίσημα και είναι αλήθεια πως είχε δίκιο...
Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Βράνιτς είναι επικίνδυνος. Αν κάνει τέτοιες ενέργειες σε επίσημο ματς τότε ο κόσμος θα βλέπει τον Κοτσόλη σαν ήρωα παρά τα όσα άκουσε και αυτός πέρυσι μετά τον αποκλεισμό από τον Θρασύβουλο. Στα θετικά του Κοτσόλη ήταν η ωραία και εντυπωσιακή απόκρουση στο σουτ του Ντρούλιτς. Ο Κώτσιος δεν απέφυγε τα λάθη (πολύ λίγα όμως) και ο Ααράμπ ήταν δυνατός στις περισσότερες φάσεις. Ο Βενετίδης λίγο πιο πεσμένος από τις προηγούμενες εμφανίσεις αλλά πάλι ήταν θετικός. Ο Βέμπερ με διαφορά πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα ματς. Αυτήν και αν ήταν μεταμόρφωση την οποία εκτίμησε ο κόσμος χειροκροτώντας τον όταν βγήκε (δεν έκανε και λίγα σπριν άλλωστε πάνω στην γραμμή). Ο Ιγγλέσιας καλό θα είναι να δίνει μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα και να μην περιορίζεται τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα τα οποία ομολουγουμένως εκτελεί με σύνεση και προσοχή. Για τον Σαρμιέντο και τον Φωτάκη σημειώνουμε πως η δικιά τους απόδοση και λάθη επηρέασαν αρκετά την ΑΕΛ. Ο δεύτερος ίσως να έχει επηρεαστεί γενικότερα από το γεγονός πως ο Σολάνο παίρνει πλέον όλες τις στημένες φάσεις. Ο Τσίγκας δείχνει «γυμνός» στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πάρα και ο Σολάνο προσπάθησαν αλλά δεν βρήκαν συμπαράσταση.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλός ο διαιτητής του αγώνα Θωμάς Κουκλωμένος και όλοι συνεχίζουν να αναρωτιούνται γιατί δεν μπήκε στη Σούπερ Λίγκα. Φαίνεται τελικά πως δεν μετράει το πόσο καλός είσαι αλλά το ποιους ξέρεις... καμιά φορά. Βοηθούς είχε τους επίσης προσεκτικούς Γκάγκα και Βασιλό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Βράνιτς (46΄ Κοτσόλης), Κώτσιος, Βενετίδης (46΄ Κατσιαρός), Σολάνο (80΄ Βλασόπουλος), Πάρα (70΄ Λαμπρόπουλος), Σαρμιέντο, Φωτάκης (67΄ Κυριακίδης), Ααράμπ (83΄ Φεράρι), Ιγγλέσιας, Βέμπερ (75΄ Μπουκουβάλας), Τσίγκας (83΄ Μπανούσης).
ΚΑΒΑΛΑ: Λαζαρίδης (46΄ Κατεργιαννάκης), Πετκάκης, Μήτσης, Φερνάντο (62΄ Λεονάρντο), Θεοδωρέλης (46΄ Αμπντουλάι), Τάτσης (72΄ Σαπάνης), Κάλατζιτς, Τσιμπλίδης (76΄ Στάμος), Αλεξάντροβιτς (86΄ Χατζηπαντελίδης), Ντρούλιτς (74΄ Ενόκ), Ταραχούλσκι (46΄ Σουλτανίδης)
 
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ
Απογοητευμένος ο Ουζουνίδης
* ΤΣΙΓΚΑΣ: «ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ»
* ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΜΑΟΥΡΕΡ, ΤΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΛΙΔΗΣ
 
Απογοητευμένος από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα της ΑΕΛ στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι παρουσιάστηκε χθες ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης με δηλώσεις του. Πιο συγκεκριμένα είπε τα παρακάτω:
«Η αλήθεια είναι πως αυτό που έδειξε σήμερα η ομάδα είναι πολύ απογοητευτικό. Κάποιοι παίκτες πρέπει να βάλουν τον εγωισμό τους πάνω από μερικά πράγματα. Δεν επιτρέπεται τελευταίο παιχνίδι πριν το πρωτάθλημα να τρώμε και ξύλο από τον αντίπαλο. Αν δεν τρέξουν και αν δεν προσπαθήσουν δεν πρόκειται να κερδίσουμε καμία ομάδα. Ήταν ένα καλό χαστούκι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ελπίζω να το καταλάβουμε όλοι μας αυτό.
* Σε ερώτηση για το τι πιστεύει αυτός για την εικόνα της ομάδας απάντησε
«Εγώ το βλέπω σαν διάθεση. Εμένα με ικανοποιούν κάποια πράγματα και μου αρέσει να τα κάνουν οι παίκτες μου και να τα βλέπω μέσα στο γήπεδο. Τώρα αν δεν μπορούν κάποιοι να τα κάνουνε είναι απλά τα πράγματα. Αυτό που είδα σήμερα με απογοήτευσε».
Σχετικά με τα μεταγραφικά ζητήματα
«Ελπίζω τώρα που τελειώνουμε κιόλας να πάρουμε ακόμα δύο παίκτες. Έτσι ώστε να έχουμε και στη βασική ενδεκάδα αλλά και εναλλακτική λύση. Η αλήθεια είναι πως περιμένω και με τους τραυματίες να δω τι γίνεται. Είναι ένα πρόβλημα για εμάς. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις δοκιμές που θέλουμε να κάνουμε. Τρίτη με Τετάρτη πιστεύω να είναι κοντά μας για να ετοιμαστούμε καλύτερα για το ματς της Κυριακής».
ΡΑΪΝΕΡ ΜΑΟΥΡΕΡ (προπονητής Καβάλας)
«Για εμάς είναι πολύ δυνατό τέστ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα μου και από τους παίκτες μου. Είδατε πως είχαμε τρεις παίκτες υπό δοκιμήν στα στόπερ και δικαιωθήκαν και τα παιδιά και εμείς. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα ματς με δύο ομάδες καλοστημένες, με λίγες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Θα ήθελα βέβαια στο δεύτερο ημίχρονο που είχε ανοίξει περισσότερο η Λάρισα να είχαμε καλύτερες αντεπιθέσεις.
Αν και γενικά δεν μου αρέσει να κάνω κριτική για τις άλλες ομάδες θα πρέπει να πω πως είναι ένα παιχνίδι προετοιμασίας και αυτό που προέχει είναι να είναι έτοιμη την άλλη Κυριακή στην πρεμιέρα. Εύχομαι στην ομάδα όλο επιτυχίες, όπως είχε και την προηγούμενη χρονιά
Η Καβάλα έχει ακόμα μπροστά της 3 εβδομάδες και θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Θέλουμε να ενισχυθούμε, μπροστά».
ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ
« Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τα λάθη μας από αυτό το παιχνίδι που σίγουρα δεν ήταν καλό για εμάς. Θα πρέπει να τα διορθώσουμε για να ’μαστε στη συνέχεια καλύτεροι. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Ήμαστε μια πολύ καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο».
ΤΑΤΣΗΣ
«Ήταν ένα ματς που γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας και των δύο ομάδων. Εμείς για μια ακόμη φορά τα πήγαμε καλά και πιστεύω πως δυσκολέψαμε τη Λάρισα να δημιουργήσει ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ άλλαξε κάπως το σχήμα της και είχε κάποια εδαφική υπεροχή. Από κει και πέρα ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, προσπαθήσαμε αρκετά και ειδικά στην άμυνα και γι’ αυτό ήρθε αυτήν η νίκη».
Σχολιάζοντας την παρουσία της ΑΕΛ είπε: «Εντάξει τα φιλικά με τα επίσημα δεν έχουν καμία σχέση. Δεν πάει να πει πως επειδή κάποιος χάνει τώρα δεν θα είναι καλός και στη συνέχεια. Έχει έναν καλό τεχνικό, τόσο σαν άνθρωπο όσο και σαν προπονητική αξία, γιατί τον ξέρω προσωπικά. Νομίζω πως θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στη συνέχεια».
ΤΣΙΜΠΛΙΔΗΣ
«Εμείς ήρθαμε να παίξουμε κλειστά γιατί η Λάρισα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς, κλείσαμε τους χώρους. Η ΑΕΛ δεν μας έκανε πολλές ευκαιρίες και νομίζω δίκαια κερδίσαμε. Από κει και πέρα εύχομαι στη Λάρισα και στον κόσμο της να πάνε πολύ ψηλά».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass