Η ΑΕΛ «ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

3-0 σε 33΄, με υπογραφή Σολάνο

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑ (2), ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2008 5:15 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Οι Κινέζοι μπορεί στην Ολυμπιάδα να είχαν τυχερό νούμερο το 8 (αποδείχθηκε ...άτυχο για την Ελλάδα που πήρε ελάχιστα μετάλλια) αλλά για την ΑΕΛ χθες τυχερό νούμερο ήταν το ...3. Κέρδισε το Θρασύβουλο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 3-0 σε 33΄ όχι όμως επειδή τράβηξε κάποιο λαχείο που να τελειώνει σε ...333 αλλά επειδή βρήκε λαχείο στη μεταγραφική αγορά που ακούει στο όνομα Νολμπέρτο Σολάνο.
Ο Σολάνο χθες ήταν εκπληκτικός ... Εδωσε 9 πάσες εύστοχες, μία ακόμα που κατέληξε σε γκολ (Πάρα) και μία ακόμα ...μισό γκολ που όμως δεν το πέτυχε ο Τσίγκας.
Ο παίκτης αυτός αν συνεχίσει έτσι θα οδηγήσει τους «βυσσινί» σε παλύ υψηλή θέση (προνομιούχα πεντάδα).
Και βέβαια επειδή ένας «κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» (έστω και αν λέγεται Σολάνο που από την πρώτη παρουσία στο Αλκαζάρ ξεχάστηκαν ο Μετίν με τον Κλέιτον) είχε εξίσου καλούς συμπαραστάτες όπως τον Πάρα, τον Σαρμιέντο, τον Ιγγλέσιας, τον Βενετίδη και στα... μετόπισθεν τον Κοτσόλη.
Οι έξι χιλιάδες φίλαθλοι στο Αλκαζάρ τα ...είδαν όλα. Έναν Ουζουνίδη εμπνευσμένο (πίστεψε ότι ο Κυριάκος είναι έτοιμος αν και πέντε μέρες στην ομάδα και δικαιώθηκε), στο 33΄ τους έφυγε το άγχος, 3-0, από τα γκολ των Πάρα (10΄33΄΄) και Σαρμιέντο (27΄), απίστευτο θέαμα («σφραγίδα» Σολάνο), εγγύηση στα μετόπισθεν (...Κοτσόλης με δύο εκπληκτικές αποκρούσεις) και επίσης ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει περισσότερα (π.χ. αν ευστοχούσε ο Τσίγκας).
Εκτός από το Σολάνο αξίζει να σταθούμε και στο Μαρίνο Ουζουνίδη όχι μόνο για την έμπνευση ...Κυριάκου, αλλά και για το γεγονός ότι ξέρει τι θέλει ο κόσμος. Εβγαλε τον ...σολίστ Σολάνο για να πάρει το χειροκρότημα (μπήκε ο Φωτάκης) αλλά και τον Πάρα (για τον ίδιο λόγο) βάζοντας στη θέση του τον Ρομπέρ, ένα ακόμα μεγάλο όνομα μεταγραφικό που πήρε η ΑΕΛ παρότι είχε ένα ...4ωρο στη Λάρισα (τον βοήθησε τον Ουζουνίδη και η εξέλιξη του αγώνα).
Η χθεσινή πρώτη επίσημη της ΑΕΛ άρεσε... Και να φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν... «όπλα» (Ζουράφσκι, Νταμπίζας, Μπένζα, Ρομπέρ) που ακόμα δεν είναι στη διάθεση του Ουζουνίδη μπορεί να περιμένουμε πολλά περισσότερα. Χρειάζεται υπομονή, όχι υπερενθουσιασμός αλλά πάνω απ΄ όλα πίστη στην ομάδα και κρίση στο ...τέλος (όπως μας είπε ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο).
Ηταν μία ιδανική πρεμιέρα για την ΑΕΛ, μια πρεμιέρα που γεννά φιλοδοξίες και αφήνει υποσχέσεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με μία έκπληξη στην ενδεκάδα καθώς εμπιστεύτηκε (και δικαιώθηκε...) στο αρχικό σχήμα τον Κυριάκο αν και δεν είχε ούτε μόλις μία εβδομάδα στην ομάδα (εδώ έπαιξε έστω και 6΄ μαζί με τις καθυστερήσεις, ο Ρομπέρ που έκανε δύο προπονήσεις, θα φοβόταν για τον Κυριάκο;).
Ετσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, στην άμυνα τους Βέμπερ (δεξιά), Κώτσιο, Ααράμπ (στο κέντρο της άμυνας) και Βενετίδη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο και ο Σολάνο που έφτιαχνε όλο το παιχνίδι ενώ στην επίθεση ήταν οι: Κυριάκος (δεξιά), Πάρα (αριστερά) και στην κορυφή ο Τσίγκας.
Ο Θρασύβουλος του Σάκη Τσιώλη έπαιξε με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Κωστάκης, στην άμυνα οι: Μαυρογενίδης (δεξιά), Σωτήρχος, Βασιλείου (στο κέντρο της άμυνας) ,Τσιώλης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Ροκάς, Λιαπάκης (δύο αμυντικά χαφ), Μίχος, Λούις και στην επίθεση οι: Κόζλεϊ, Μπαριέντος (πέρυσι είχε κάνει στον αγώνα κυπέλου στο Αλκαζάρ τη ζημιά βάζοντας τρία γκολ).
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 10΄ ο Σολάνο κάνει μία εκπληκτική μπαλιά στον Κυριάκο που μεταβιβάζει στον Πάρα, κάνει το 1-0 και το ...πάρτι αρχίζει.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σπασμωδικά να αντιδράσουν αλλά ο Σαρμιέντο μ΄ ένα εκπληκτικό σουτ κάνει το 2-0 και έξι λεπτά αργότερα το παιχνίδι τελειώνει με μία νέα σούπερ μπαλιά του Σολάνο στον Πάρα που κάνει το 3-0 και 2 τα προσωπικά του γκολ (έχει κεκτημένη ταχύτητα από τον περυσινό πολύ καλό δεύτερο γύρο).
Ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας.
Το φρεσκάρισμα στην επιθετική γραμμή που έκανε ο Τσώλης στην αρχή του δεύτερου μέρους με τους Ουέλιγκτον, Καραμαλίκη στις θέσεις των Μπαριέντος, Κόζλεϊ αντίστοιχα είχε ...αντίκρισμα για ένα τέταρτο όπου εκεί έδειξε τα αντανακλαστικά του ο Κοτσόλης.
Από εκεί και πέρα πρωταγωνιστής του αγώνα έγινε ο Τσίγκας που έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες καθώς στις δύο αστόχησε και στην άλλη νικήθηκε από τον Κωστάκη.
Από το 80΄ και μετά το παιχνίδι πήρε αργό τέμπο (με τον Ουζουνίδη να βάζει και το Ρομπέρ για το χατήρι του κόσμου) με τον Κοτσόλη στο 88΄ να κάνει μία ακόμα εκπληκτική απόκρουση.
Το 3-0 ήρθε φυσιολογικά και πανηγυρίστηκε δεόντως αφού έφερε την ΑΕΛ στην πρώτη θέση!
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
6΄ Ο Πάρα κερδίζει από δεξιά φάουλ από τον Μαυρογενίδη. Το εκτελεί με σέντρα σουτ ο Σολάνο αλλά αποκρούει ο Κωστάκης.
8΄ Μπαλιά του Κώτσιου στο Σολάνο που μέσα στη μεγάλη περιοχή ξεφεύγει του Κωστάκη αλλά η σέντρα που κάνει από αριστερά είναι άσχημη και η φάση τελειώνει με φάουλ του Πάρα στον Σωτήρχο.
10΄ Ο Σολάνο κάνει εκπληκτική μπαλιά προς τα δεξιά στον Κυριάκο που κάνει μία κούρσα ξεφεύγοντας από τον Κωστάκη που βγήκε από την εστία του, κάνει σέντρα και ο Πάρα μόνος του μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 1-0.
15΄ Μακρινό ξαφνικό σουτ του Λούις μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
22΄ Μπαλιά του Λούις στον Ροκά που κάνει άσχημο γύρισμα και προλαβαίνει ο Σαρμιέντο και αποκρούει.
24΄ Σουτ του Μίχου από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει τον Κώτσιο και καταλήγει στον Κοτσόλη.
27΄ Μπαλιά από δεξιά του Τσίγκα που φτάνει στον Σαρμιέντο που με διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 2-0.
33΄ Κάθετη πάσα του Σολάνο στον Πάρα που από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 3-0.
45΄ Μπαλιά του Μπαριέντος στον Τσιώλη που βρίσκεται σε καλή θέση αλλά προλαβαίνει ο Βέμπερ και αποκρούει.
54΄ Σουτ του Λιαπάκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Κοτσόλης με τα παιδιά.
55΄ Εκτέλεση φάουλ από τον Ουέλιγκτον αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης.
56΄ Σουτ του Σωτήρχου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
57΄ Μπαλιά του Σολάνο στον Τσίγκα που μόνος προ του Κωστάκη σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι και δεξιά.
59΄ Συνδυασμός Ροκά - Ουέλιγκτον - Μίχου και το σουτ του τελευταίου μόνου αμαρκάριστου μέσα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.
62΄ Σέντρα από αριστερά του Βενετίδη, ο Τσίγκας μόνος από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κωστάκης.
68΄ Από αριστερά σέντρα του Βενετίδη ο Τσίγκας πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
72΄ Από δεξιά ο Σολάνο εκτελεί φάουλ και ο Βενετίδης πιάνει σουτ εν κινήσει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Κωστάκη.
76΄ Εκτέλεση από δεξιά φάουλ του Λούις μπλοκάρει εύκολα ο Κοτσόλης.
81΄ Σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει σε καλή θέση ο Κωστάκης.
88΄ Εκτέλεση φάουλ του Ουέλιγκτον αποκρούει εντυπωσιακά ο Κοτσόλης σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης βρήκε την αυτοπεποίθησή του από πολύ νωρίς και στο δεύτερο μέρος έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις (σύνολο στον αγώνα ...11), ο Κώτσιος με την εμπειρία του βοήθησε σημαντικά κάνοντας έξι επεμβάσεις και δίνοντας και ωραίες πάσες όταν έβγαινε μπροστά (μία πριν το πρώτο γκολ, πάλι στον Πάρα), ο Ααράμπ στην πρώτη επίσημη εμφάνιση με τους «βυσσινί» έδειξε «τρακαρισμένος», ο Βενετίδης πολύ καλός. Ηταν ο παίκτης που έκανε τις περισσότερες σέντρες (πέντε συνολικά όλες από αριστερά) με δύο εκπληκτικές στον Τσίγκα (β΄ μέρος).
Ο Γερμανός Βέμπερ είχε καλές και άσχημες στιγμές καθώς ταλαιπωρήθηκε σε κάποιες φάσεις από τον Λούις.
Ο Σολάνο ήταν ...σούπερ. Μακράν ο καλύτερος παίκτης (το μόνο που του έλειπε χθες ήταν το γκολ). Τέτοιον παίκτη είχαμε πολλά χρόνια να δούμε. Ο Ιγγλέσιας φάνηκε πιο πολύ στο μοίρασμα της μπάλας (8 πάσες) παρά στα αμυντικά του καθήκοντα εκεί που ο Σαρμιέντο έδωσε... ρέστα. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων με το γκολ που πέτυχε αλλά και για το πώς... έκλεβε την μπάλα από τα πόδια των αντιπάλων (3 κλεψίματα).
Ο Κυριάκος ξεκίνησε πολύ καλά (μπήκε φουριόζος στα πρώτα λεπτά με τρεις...σέντρες «φαρμάκι») αλλά μετά «έπεσε» (φυσιολογικά αφού δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του), ο Πάρα πολύ καλός. Πέτυχε δύο γκολ με πέντε...προσπάθειες για σουτ.
Τέλος, ο Τσίγκας ήταν μαχητικός, ορεξάτος αλλά δεν έβαλε ένα γκολ. Ηταν όμως σ΄ όλες τις φάσεις μέσα και τον αισθάνεται η αντίπαλη άμυνα. Καλό στοιχείο ότι δεν έκανε χθες καμία λάθος μεταβίβαση.
Οι αλλαγές (Κυριακίδης, Φωτάκης, Ρομπέρ) έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Ο Λούις Αλβες ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του Θρασύβουλου που ήρθε στον ....soft (μαλακή) ομάδα καθώς έκανε μόλις 13 φάουλ δείγμα ότι δεν είχε πάθος.
Ο Ροκάς κάτι έδειξε ενώ ο Κωστάκης ως τερματοφύλακας στο β΄ μέρος ήταν καλός αλλά όχι στο α΄ ημίχρονο.
Απορία ήταν πώς ο Μπαριέντος στον περυσινό αγώνα κυπέλλου στο Αλκαζάρ (1-3, αποκλεισμός της ΑΕΛ) πέτυχε τρία γκολ...
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Καλόπουλος του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης δεν έκανε το μεγάλο λάθος (όπως μας είπε και ο παρατηρητής του κ. Σίπκας) και πήγε καλά σε γενικές γραμμές. Εδειξε κίτρινες κάρτες στους: Βενετίδη (28΄), Ροκά (52΄).
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Βασιλειάδης, Βελούδης (Θεσσαλονίκης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Σολάνο (75΄ Φωτάκης), Κυριάκος (70΄ Κυριακίδης), Πάρα (87΄ Ρομπέρ), Σαρμιέντο, Ααράμπ, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Τσίγκας.
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: Κωστάκης, Μίχος, Τσιώλης, Βασιλείου, Σωτήρχος, Λιαπάκης, Ροκάς, Μαυρογιαννίδης (80΄ Χλωρός), Μπαριέντος (46΄ Ουέλιγκτον), Λούις, Κόζλεϊ (46΄ Καραμαλίκης)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.080
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 65.282
Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΕΛ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 3-0
5          Σουτ εντός περιοχής 4
4          Σουτ εκτός περιοχής 7
3          Κεφαλιές        1
8          Αποκρούσεις 6
22        Επεμβάσεις   11
17        Κλεψίματα      13
30        Φάουλ 13
3          Οφσάιντ          4
2          Κόρνερ           6
41        Λάθη   45
6/17    Γεμίσματα       3/27
5          Διεισδύσεις    3
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass