ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Άνοιξε η αυλαία με την τελετή έναρξης

* ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ: «ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ»

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2008 23:51 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:34
Άνοιξε σήμερα η αυλαία των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων (6-17 Σεπτεμβρίου). Με μία λαμπρή τελετή μπροστά σε 91 χιλιάδες ανθρώπους, στη «Φωλιά του Πουλιού», ο ουρανός του Πεκίνου γέμισε ξανά χρώμα και φως από εντυπωσιακά βεγγαλικά, δεκατρείς ημέρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008. Παρουσία του προέδρου της Κίνας, Χου Τζιντάο και του προέδρου της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) Φίλιπ Κρέιβεν, 4 χιλιάδες αθλητές από 48 χώρες παρέλασαν στο στάδιο, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να διαρκούν συνολικά τρεις ώρες.
Με σύνθημα «δύο Αγώνες με την ίδια μεγαλοπρέπεια», οι Κινέζοι διοργανωτές ταξίδεψαν τους θεατές στον χώρο και τον χρόνο. Κάποια από τα εντυπωσιακά βεγγαλικά παρέπεμπαν στο σύμπαν, ενώ κάποια άλλα σχημάτιζαν το έμβλημα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Ο πρόεδρος της Κίνας, Χου Τζιντάο, είπε -μεταξύ άλλων- στην ομιλία του: «Είχαμε θέσει το στόχο των δύο Αγώνων με την ίδια μεγαλοπρέπεια και οδηγό μας είχαμε τις έννοιες της υπέρβασης των ορίων, της ένταξης και της ισότητας. Είμαι σίγουρος πως με την υποστήριξη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής και όλο τον κόσμο, θα διοργανώσουμε Παραολυμπιακούς Αγώνες υψηλού επιπέδου με σαφή μηνύματα.»
«Η οργάνωση των Αγώνων είναι τέλεια, που σημαίνει πως αυτοί οι Αγώνες θα είναι φανταστικοί,» δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φίλιπ Κρέιβεν που πάντως ξεκαθάρισε: «Δεν προτίθεμαι, όμως να κάνω σύγκριση με τη διοργάνωση άλλων Παραολυμπιακών Αγώνων, ούτε σήμερα για την τελετή έναρξης ούτε και στο τέλος επειδή όλοι οι προηγούμενοι Αγώνες υπήρξαν επίσης φανταστικοί», κατέληξε ο Κρέιβεν.
Ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ο πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ και ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμουντί Αχμαντινετζάντ, έδωσαν το παρόν στην τελετή έναρξης.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, όλα τα εισιτήρια για τους αγώνες στη «Φωλιά του Πουλιού» και στο κολυμβητήριο "Water Cube" έχουν πωληθεί, αλλά στα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν σε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις πάρα πολλά εισιτήρια δεν έχουν διατεθεί, μέχρι στιγμής. Μάλιστα, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει και για τους αγώνες που δεν συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, αφού 350 χιλιάδες άνθρωποι έχουν δεσμευτεί με τον ρόλο να επιδοκιμάζουν τους αθλητές και τις αθλήτριες για να δημιουργούν ατμόσφαιρα, σε περίπτωση που οι κερκίδες είναι... άδειες.
Περισσότεροι από 400 χιλιάδες εθελοντές και 178 χιλιάδες υπεύθυνοι εγκαταστάσεων θα απασχοληθούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ 100 χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για την ασφάλεια, αθλητών και φιλάθλων.
Η κινεζική κυβέρνηση προέβη σε περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων, ενώ οι βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας θα λειτουργούν με μειωμένο ρυθμό παραγωγικότητας.
Στην «οικοδέσποινα» των 13ων Παραολυμπιακών Αγώνων είναι καταγεγραμμένοι 83 εκατομμύρια άνθρωποι με αναπηρία, σε συνολικό πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass