ΕΧΑΣΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΜΠΡΑΣΟΒ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Κράτησε τα... γούρια η ΑΕΛ

ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2008 4:00 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
Γούρικη εμφάνιση και ακόμα πιο... γούρικο αποτέλεσμα έφερε χθες η ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ με τη ρουμανική Μπρασόβ. Οι «βυσσινί» ηττήθηκαν με σκορ 1-0 μια εβδομάδα πριν τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και η ήττα αυτή θυμίζει λίγο από το φιλικό που έδωσε με την Καβάλα στο ίδιο γήπεδο μια εβδομάδα πριν το ματς με τον Θρασύβουλο για την πρεμιέρα. Όσοι βρέθηκαν εξάλλου χθες στο Αλκαζάρ δεν έφυγαν δυσαρεστημένοι παρά το γεγονός πως το ποδοσφαιρικό θέαμα που παρακολούθησαν δεν ήταν και καμία διαφήμιση του αθλήματος. Σε αυτό βέβαια έπαιξε ρόλο και η υψηλή θερμοκρασία που ομολογουμένως ήταν ένα ισχυρό εμπόδιο για τους αθλητές και των δύο ομάδων. Η ουσία είναι πως τα συμπεράσματα του Ουζουνίδη για κάποιους παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής έως τώρα (όπως ο Νταμπίζας, ο Ρομπέρ, ο Φωτάκης, ο Κυριακίδης) βγήκαν ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Συνολικά ο προπονητής της λαρισινής ομάδας χρησιμοποίησε τρεις διαφορετικές ενδεκάδες αλλά χωρίς να αλλάξει το σύστημα που ήταν το 4-3-3 με τους μόνους που έπαιξαν σε όλο το ματς να είναι ο Νταμίζας με τον Κατσιαρό. Η πρώτη ενδεκάδα έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, η δεύτερη από το 46’ ως το 70’ (περίπου) και η τρίτη στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα. Το αρχικό σχήμα της ΑΕΛ περιελάμβανε τον Βράνιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Βέμπερ δεξιά στην άμυνα και τον Κατσιαρό από την άλλη πλευρά. Ο Νταμπίζας με τον Φεράρι έπαιζαν στη μέση. Στο κέντρο βρισκόταν οι Ιγγλέσιας, Κυριακίδης και Φωτάκης ενώ στην επίθεση έπαιζε κορυφή ο Τσίγκας και στα πλάγια οι Κυριάκος και Ρομπέρ. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με την κυριότερη φάση να είναι ένα δοκάρι του Τσίγκα. Στο πρώτο μισάωρο αυτοί που φαινόταν ως πιο δραστήριοι από λαρισινής πλευράς ήταν ο Φωτάκης με τον Κυριάκο. Ο πρώτος ήταν γρήγορος στις επιλογές του και μοίραζε μπαλιές με τη μία χωρίς να χρονοτριβεί. Ο Κυριάκος έκανε διαρκώς κινήσεις και ήταν η ουσιαστική απειλή για τους γηπεδούχους. Οι ευκαιρίες των Ρουμάνων από την άλλη ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού και αν η αστάθεια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Βράνιτς, ήταν μικρότερη τότε μπορεί και ήταν ακόμη λιγότερες.
Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» συνέχισαν με τον Βράνιτς κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα να έχουν τους Νταμπίζα, Φεράρι, Μπουκουβάλα και Κατσιαρό, στο κέντρο βρισκόταν οι Σαρμιέντο, Κυριακίδης και Φωτάκης ενώ στην επίθεση έπαιζαν οι Λαμπρόπουλος, Πάρα και Ρομπέρ. Οι Ρουμάνοι μπήκαν σε εκείνο το σημείο πιο απειλητικά και κατάφεραν σε μια φάση με αρκετή δόση τύχης να πετύχουν το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Η ΑΕΛ αντέδρασε για ένα δεκάλεπτο (66’ - 76΄) αλλά σε καμία φάση δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά και αποτελεσμάτικά. Η τρίτη ενδεκάδα που έδειξε «φρέσκάδα» περιελέμβανε τον Μπαϊμάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Νταμπίζα και τον Ααράμπ στο κέντρο της άμυνας, τους Μπουκουβάλα και Κατσιαρό στα πλάγια. Σαν αμυντικό χαφ έπαιζε ο Βεργώνης, ενώ στα πλάγια της μεσαίας γραμμής αγωνιζοταν οι Σαρμιέντο και Βλασόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιζε ο Πάρα έχοντας στα πλάγια τους Λαμπρόπουλο και Μπανούση.
ΑΚΟΜΑ Ο ΡΟΜΠΕΡ
Πολλοί περίμεναν να δουν σε τι κατάσταση είναι ο Ρομπέρ και αυτά που έδειξε ο Γάλλος δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Στην παρούσα φάση φάνηκε πως θέλει χρόνο και η σύγκριση με τον Κυριάκο (έπαιζαν σε αντίθετες πλευρές της επίθεσης) τον άφηνε πίσω. Νταμπίζας και Κυριακίδης είναι σε καλή κατάσταση ενώ ο Βράνιτς για μια ακόμη φορά έκανε λάθη που στη θέση του τις περισσότερες φορές στοιχίζουν. Ο Μπανούσης όταν χρειάστηκε τα πήγε καλά. Ο Βλασόπουλος φάνηκε πως δεν φοβάται να μπαίνει στις φάσεις. Αυτός που δείχνει όμως πως έχει τη συμπάθεια της κερκίδας είναι ο Κριστιάν Βέμπερ. Ο Γερμανός μπορεί να μην είναι και ο... ταχύτερος παίκτης της ΑΕΛ αλλά δείχνει τόσο πάθος στις φάσεις και προσπαθεί τόσο πολύ που καλύπτει τις άλλες του αδυναμίες. Αξίζει συγχαρητήρια το πάθος του.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
 
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μπορεί να ήταν φιλικό όμως η παρουσία του Λαρισαίου ρέφερι Θωμά Κουκλωμένου ήταν για μια ακόμη φορά άκρως υποδειγματική. Δεν χαρίστηκε σε καμία φάση και έδειξε πως ήταν λάθος που δεν επελέγη για τη Σούπερ Λίγκα (ίσως να περιμένουμε λίγο και θα γίνουν κάποιες αλλαγές). Καλοί ήταν οι βοηθοί του Γκάκας και Βασιλός.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Βράνιτς (Μπαϊμάκης), Νταμπίζας, Φεράρι (Βεργώνης), Βέμπερ (46 Μπουκουβάλας), Κατσιαρός, Ιγκλέσιας (Σαρμιέντο), Κυριακίδης (Ααράμπ), Φωτάκης (Βλασόπουλος), Ρομπέρ (Μπανούσης), Τσίγκας (Πάρα), Κυριάκος (46 Λαμπρόπουλος).
ΜΠΡΑΣΟΒ: Ναέ (Καϊκσα), Βόικου, Αμπρουντάν, Νικουλάε (Όρος), Σένιν (Ρουί Ντουάρτε), Ρόμαν (Ντέντου), Κριστέσκου, Ίλιες (Πάουλο Αντριάνο), Σμπουρλέα (Ιονέσκου), Ζαχάρια (Μουντεάνου), Εζέκιας (Σούρντου).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass