ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ (65 – 80)

Προβληματισμός και νεύρα

ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΜΕ… ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2008 4:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:35
 Το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο κλειστό της Νεάπολης μπροστά σε λαρισινό κοινό (περίπου 60 άτομα εκ των οποίων πάνω από τα μισά ήταν… γυναίκες!) έδωσε χθες η Ολύμπια αλλά δυστυχώς στο μόνο που έκανε ήταν να προβληματίσει με την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε κόντρα σε Μαρούσι (έχασε με 80-65) αλλά και τα πολλά νεύρα που υπήρχαν…Μάλιστα 20΄΄ πριν το τέλος το παιχνίδι απειλήθηκε με διακοπή ύστερα από επεισόδιο μεταξύ Κινγκ και Νοέα αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν και ο αγώνας τελείωσε κανονικά… Είχε προηγηθεί κι ένα επεισόδιο Αριγκμπάμπου και Γλυνιαδάκη στην αρχή του παιχνιδιού.
Για τρίτο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι η Ολύμπια γνωρίζει ήττα (και μάλιστα πάλι με διψήφιο αριθμό πόντων) και η εικόνα της απογοητευτική παρά το υψηλό μπάτζετ (πάνω από 1.000.000 ευρώ) και με μεταγραφές ηχηρές (Σούλτζε, Παπαϊωακείμ, Κάστλ, Τόμας).
Από τη χθεσινή ομάδα δεν άρεσε… τίποτα ή για ν΄ ακριβολογούμε το διάστημα 15΄ - 30΄ ήταν το μόνο υποφερτό της λαρισινής ομάδας χάρη στην όρεξη και τη διάθεση του Μάριου Μπατή στην οργάνωση του παιχνιδιού.
Στην άμυνα οι «πορτοκαλί» δεν θύμιζαν τίποτα από πέρυσι ενώ χάνουν το ένα μετά το άλλο τα αμυντικά ριμπάουντ (το Μαρούσι εκδήλωνε πάνω από τρεις επιθέσεις συνεχόμενες σε πολλές φάσεις…).
Επιθετικά οι αιφνιδιασμοί ελάχιστοι και τα εύκολα σουτ είδος… πολυτελείας.
Περιμέναμε περισσότερα όπως σίγουρα περισσότερα θα περίμενε και ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας που έδειξε νευρικότητα από την εικόνα της ομάδας του και φάνηκε από τη συμπεριφορά του. Αρχικά τα έβαλε με τους παίκτες (δικαιολογημένα…) και μετά με διαιτητές, γραμματεία κάτι που δεν χρειαζόταν (φιλικό είναι άλλωστε…).
Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο η εικόνα της Ολύμπια ήταν η χειρότερη που είδαμε τα τελευταία χρόνια.
Το Μαρούσι φάνηκε πιο ομάδα και οι παίκτες του δείχνουν διψασμένοι για μπάσκετ και πάνω απ΄ όλα για διάκριση…
Στ΄ αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν οι… πολλές γνωριμίες που υπήρχαν. Ο τεχνικός Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν πρώην μέλος του προπονητικού τιμ του Αμαρουσίου όπως και ο Κολώκας υπήρξε παίκτης της αθηναϊκής ομάδας.
Στο Μαρούσι υπήρχαν τρεις γνώριμοι ο Κις, ο Κουμπούρας και ο Χαραλαμπίδης (ο πρώτος έπαιζε πέρυσι στην ΑΕΛ Γ.Σ. ενώ οι άλλοι δύο είχαν θητεία στην Ολύμπια).
Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Φάνης Κουμπούρας που έπαιζε σ΄ ένα γήπεδο γνώριμο από τη θητεία του στην Ολύμπια και ακολούθησε ο Κις.
Εντυπωσιακός και ο Μαυροειδής που δεν έχασε ούτε σουτ!
Από την Ολύμπια όταν το ματς … «έκαιγε», άρεσε ο Μπατής και έκπληξη ο Κολώνας. Τόμας και Παπαϊωακείμ πέτυχαν πόντους αλλά στην άμυνα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο.
Σε ένα μήνα περίπου που αρχίζει το πρωτάθλημα ο τεχνικός Γ. Μπαρτζώκας καλείται να αφυπνίσει την ομάδα και να αντιληφθούν όλοι τις προσδοκίες που δημιούργησαν οι μεταγραφές της φετινής Ολύμπια. Σαφώς και είναι ελαφρυντικό το γεγονός ότι Τόμας και Σούλτζε έχουν μία βδομάδα μόνο στην ομάδα και είναι σε φάση προσαρμογής.
Από το Μαρούσι δεν αγωνίστηκε ο Πάντιους που τραυματίστηκε στο προχθεσινό φιλικό των δύο ομάδων.
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ: 9-10 (7΄), 14-17 (10΄), 16-23 (12΄), 34-32 (ημ.), 40-35 (24΄30΄), 52-53 (30΄), 52-69 (34΄30΄΄), 65-80 (τελικό).
Χωρίς προβλήματα (παρά τις κάποιες διαμαρτυρίες εκατέρωθεν) η διαιτησία των κ. Τσούτσουρα, Νικολούλη, Σταματόπουλου.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Σούλτζε 7 (1 τρ.), Τόμας 13 (1 τρ.), Κάστλ 3, Θεοδωράκος, Κινγκ 11, Κολώκας 11 (2 τρ.), Παπαϊωακείμ 16, Μπατής 4 (1 τρ.), Γιαννουλάκος, Καραγκιολίδης
ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 1, Κις 10 (2 τρ.), Χαραλαμπίδης 8, Κουμπούρας 18 (2/3 τριπ.), Νοέας 2, Μαυροειδής 14 (4/4 διπ., 6/6 βολές), Μαυροκεφαλίδης 8 (2/2 διπ., 4/5 βολές), Καλάθης 8 (1 τρ.), Γλυνιαδάκης 6, Καϊμακόγλου 2, Τουντζιαράκης 3 (1 τρ.).
* ΣΤΟΝ αγώνα είδαμε και τον πρώην παίκτη, του ΓΣΛ Σωτήρη Καραποστόλου και επίσης το διοικητικό της ΑΕΛ Μανώλη Λελούδα και τον παίκτη Μάριο Ματαλόν.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass