Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

ΕμΦΑΝΗΣη για... Μουντιάλ

* ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΡΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΓΚΕΚΑΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2008 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα, που επικράτησε 2-0 της Λετονίας στη Ρίγα, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, για τους προκριματικούς του μουντιάλ 2010. Ο Φάνης Γκέκας πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 10ο και το 49ο λεπτό για την Ελλάδα, που βρίσκεται μόνη στην κορυφή του 2ου ομίλου με 6 βαθμούς. Η εθνική ομάδα ήταν μεταμορφωμένη απόψε στο "Σκόντο" της Ρίγα. Το ίδιο ισχύει, όμως, και για τον Οτο Ρεχάγκελ, που αποφάσισε να "ανακατέψει την τράπουλα" και να χρησιμοποιήσει κάποια νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ενα από αυτά ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο άνθρωπος που "εξαφάνισε" τον Μάρις Βερπακόφσκις, μεγάλο σταρ των Λετονών. Πολύ καλός ήταν και ο Γιώργος Σαμαράς, ενώ ο τίτλος του κορυφαίου μάλλον ανήκει στον Γιούρκα Σεϊταρίδη.
Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αυτός που "έφτιαξε" το πρώτο γκολ, με εξαιρετική σέντρα, στην οποία ο Φάνης Γκέκας βρήκε πάνω στην κίνηση τη μπάλα και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Βάνινς, στο 10ο λεπτό. Η εθνική είχε ευκαιρίες να "καθαρίσει" το ματς από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Βάνινς πραγματοποίησε εκπληκτικές επεμβάσεις στις κεφαλιές του Τοροσίδη (18΄) και Χαριστέα (29΄). Μοναδική περίπτωση στην οποία απείλησαν οι Λετονοί στο πρώτο ημίχρονο, ήταν το σουτ του Περεπλότκινς στο 12΄, το οποίο εξουδετέρωσε ο Χαλκιάς.
Πολύ νωρίς στο β΄ ημίχρονο, οι Ελληνες διεθνείς εξασφάλισαν τη νίκη. Στο 49ο λεπτό, ο Σαμαράς συνδυάστηκε με τον Τοροσίδη, ο οποίος σέντραρε στο κεφάλι του Γκέκα και ο στράικερ της Λεβερκούζεν έγραψε το 2-0. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για την εθνική, που δεν κινδύνευσε σοβαρά και παράλληλα κατάφερε να "βγάλει" μία-δυο πολύ καλές αντεπιθέσεις, με κύριο εκφραστή τον Σαμαρά. Η νίκη ήταν αποτέλεσμα της σαφέστατα βελτιωμένης εικόνας που παρουσίασε η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ και σίγουρα ήταν η καλύτερη εμφάνιση της εθνικής μέσα στο 2008. Παράλληλα, το ξεκίνημα στον 2ο προκριματικό όμιλο είναι ιδανικό κι οι διεθνείς μας δικαιούνται να ονειρεύονται από τώρα την τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, στη Νότια Αφρική.
Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Κίτρινες: Κλάβα
Οι συνθέσεις:
ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Σταρκόφς): Βάνινς, Στεπάνοφς, Αστάφγεφς, Λάιζανς, Κλάβα, Κασάνοφς, Σολονίτσινς (64΄ Ρούμπινς), Βερπακόφσκις, Κάρλσονς (59΄ Γκρέμπις), Γκορκς, Περεπλότκινς (79΄ Βισνακόφς)
ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Δέλλας, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (60΄ Μπασινάς), Σαμαράς (88΄ Λυμπερόπουλος), Γκέκας (75΄ Σαλπιγγίδης), Χαριστέας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass