ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Θέλω τους παίκτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2008 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:38
 «Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο και κυρίως γίνεται πιο δύσκολο, γιατί η Τρίπολη έχασε την πρώτη αγωνιστική. Οπότε καταλαβαίνετε, είναι πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, μετά από ήττα και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκτός από την ποιότητα που έχουν και τη δύναμη που θα βάλουν στον αγώνα.
Άρα εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι εκτός από τα τακτικά στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε, να ανταπεξέλθουμε και στις μονομαχίες που θα δεχθούμε στον αγωνιστικό χώρο, από τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές.
Δουλέψαμε καλά αυτές τις δυο εβδομάδες, τα παιδιά ξέρουν τι θα συναντήσουν και θεωρώ ότι θα παρουσιασθούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι.
Αυτό που με ενδιαφέρει όχι μόνο σε αυτό το παιχνίδι αλλά και γενικά σε όλα τα παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές μου να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους.
Ίσως αυτό μερικές φορές να μην σταθεί ικανό για να κερδίσεις έναν αγώνα, αλλά θεωρώ αν γίνει αυτό τις περισσότερες φορές θα παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.
Ελπίζω να μην παρουσιασθεί κάποιο πρόβλημα στο υπόλοιπο των προπονήσεων, περιμένω και τον Σολάνο που από ότι έμαθα έπαιξε όλο το παιχνίδι και δεν είχε κανένα πρόβλημα, για να αποφασίσω ποια ενδεκάδα θα παραταχθεί στο παιχνίδι.
Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στη δουλειά που κάνουν και θεωρώ ότι αυτά θα βγαίνουν και μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην εισαγωγή του στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.
* Σε ερωτήσεις που του τέθηκαν για τους Βενετίδη, Μπενζά και Ζουράφσκι, ο τεχνικός ηγέτης των «βυσσινί» τόνισε τα εξής:
Για Βενετίδη: Ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, δούλεψε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες και θέλαμε απλά να τον προφυλάξουμε.
Για Μπενζά: Το πρόβλημα του Μπό είναι συγκεκριμένο, στο ισχιακό νεύρο και δεν μπορείς να το προσδιορίσεις πόσες ημέρες χρειάζεται για αποκατάσταση, γιατί εξαρτάται πώς αντιδράει ο κάθε οργανισμός.
Γίνεται ό,τι καλύτερο το ιατρικό τιμ μπορεί να κάνει και περιμένουμε τη βελτίωση, που θα παρουσιάσει ο παίκτης.      
Ο ίδιος είναι πολύ στεναχωρημένος, γιατί έβγαλε την προετοιμασία χωρίς κανένα πρόβλημα και μετά από ένα πέσιμο, να μείνει έξω.
Για Ζουράφσκι: Έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει στο γήπεδο εκτός από το πρόγραμμα που κάνει στο γυμναστήριο, κάθε μέρα προσπαθεί να βάλει και λίγο παραπάνω και αν όλα πάνε καλά, ίσως από τη Δευτέρα να τον έχουμε με την υπόλοιπη ομάδα.
 
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκαθάρισε μετά από σχετική ερώτηση ότι «σε καμία περίπτωση δεν πιέσαμε τον Μάτσεϊ για να προλάβει την 1η αγωνιστική. Απλά η ζημιά δεν φάνηκε με την πρώτη, παρά μόνο με τη δεύτερη μαγνητική, η οποία έδειξε μια πολύ μικρή θλάση. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε τη συμμετοχή οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή για ένα-δυο ματς με κίνδυνο να τον χάσουμε για περισσότερα. Το είπα και άλλη φορά ότι οι τραυματισμοί των δύο αυτών παιδιών δεν είναι σοβαροί, αλλά είναι ύπουλοι και γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή».
Θέλω να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι ναι μεν υπάρχουν προβληματάκια με κάποιους παίκτες που είναι σημαντικοί για την ομάδα, αλλά εξίσου σημαντικοί είναι και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.
Μιλώντας για το βαθμό ετοιμότητας του Λοράν Ρομπέρ είπε: «Είναι αρκετά πίσω ακόμα. Την τελευταία εβδομάδα δούλεψε καλά και έκανε κάποια έξτρα κομμάτια προπόνησης. Το αν χρησιμοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του αγώνα. Εκτιμώ ότι θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες για να είναι 100 % έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης. Αυτό δεν σημαίνει ότι μέχρι τότε δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μικρό χρονικό διάστημα σε κάποιο αγώνα».
Ερωτηθείς για τα σχέδιά του ενόψει Αστέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: «Ο αντίπαλος έχει ποιότητα και καλό ρόστερ. Όταν μια ομάδα προέρχεται από ήττα προσπαθεί με περισσότερο πάθος και δύναμη για τη νίκη. Η συγκέντρωση είναι το βασικό στοιχείο που θα πρέπει να έχουμε την Κυριακή, όπως επίσης και να παρουσιαστούμε το ίδιο αποφασιστικοί με τον αντίπαλο. Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Για το κατά πόσο αναμένεται να διαφοροποιηθεί το αρχικό σχήμα σε σύγκριση με το ματς της πρεμιέρας και εάν είναι της άποψης ότι «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», ο κ.Ουζουνίδης τόνισε : «Δεν είμαι αυτής της άποψης και το έχω τονίσει επανειλημμένα , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι η ίδια ενεδεκάδα. Έχω καταλήξει στο σχήμα, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα ξεκινήσει ο Σολάνο, ο οποίος αύριο αναμένεται στην Ελλάδα από το Περού. Ενδεχομένως υπάρξουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Θρασύβουλο. Γενικά δεν έχω κόλλημα με συστήματα. Φιλοσοφία μου είναι ότι πρέπει να έχει την ευελιξία και να προσαρμόζεται κάθε φορά, ώστε να περιορίσεις τις δυνατότητες του αντιπάλου και να μεγιστοποιήσεις τις αδυναμίες του». 
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη μέχρι τώρα πρόοδο της ομάδας είπε: «Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα βλέπω. Πιστεύω στην ομάδα συνολικά, αλλά και στους παίκτες ατομικά. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό σύνολο που θα δημιουργήσει πρόβλημα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Θέλω σε κάθε ματς να φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, γιατί θα ξέρουμε ότι δώσαμε ό,τι είχαμε. Πίστωση χρόνου δε ζητάω, οι ποδοσφαιριστές θέλουν πίστωση χρόνου και να καταλάβουν αυτά που θέλω».
* Ο κ.Ουζουνίδης ξεκαθάρισε ότι δεν ζήτησε να γίνει κάποια άλλη μεταγραφή λόγω τραυματισμών των δυο παικτών και χαρακτηριστικά είπε:«Όπως και στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο , πρέπει να συμβιβαζόμαστε με αυτά που έχουμε και όχι με αυτά που θα θέλαμε, να έχουμε. Με ενόχλησε πολύ γιατί δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στη διάρκεια της προετοιμασίας και μας παρουσιασθήκανε σε μια εβδομάδα δύο προβλήματα».
* Επίσης ο τεχνικός των «βυσσινί» ανέφερε ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να διεκδικείς ό,τι καλύτερο μπορείς και αυτός είναι ουσιαστικά ο στόχος, ενώ τόνισε ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς και ανέφερε ως παράδειγμα την προχθεσινή μεγάλη έκπληξη στον αγώνα Ελβετίας-Λουξεμβούργου 1-2.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Ο ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ
Εν τω μεταξύ, κανονικά πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση ο Στέλιος Βενετίδης και τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για κυριακάτικο παιχνίδι στην Τρίπολη. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Ζουράφσκι, ενώ ο Μπενζά συνεχίζει τη θεραπεία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass