Η Α.Ε.Λ. ΠΕΡΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ (3-1)

Σαν μεγάλη ομάδα...

* ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ, ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ, ΠΑΡΑ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2008 1:56 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
Με τον αέρα μεγάλης ομάδας πέρασε η Α.Ε.Λ. από τις Σέρρες, καθώς κέρδισε χθες τον Πανσερραϊκό με 3-1, χάρη σε τέρματα που πέτυχαν οι Σαρμιέντο (28’), Βενετίδης (85’), Πάρα (89’), ενώ για τους ηττημένους μείωσε στις καθυστερήσεις, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ο Τάντιτς.
Η λαρισινή ομάδα, μετά τη νίκη αυτή (η πρώτη εκτός έδρας φέτος), βρίσκεται προσωρινά στη δεύτερη θέση τού βαθμολογικού πίνακα, ενώ πλέον δείχνει ότι μπορεί φέτος να ελπίζει σε μια θέση στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, που είναι ο μεγάλος στόχος (το βήμα παραπάνω, με βάση την περσινή 6η θέση).
Αυτό που κάνει εντύπωση στη φετινή Α.Ε.Λ. είναι ότι υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας και σιγουριά στο παιχνίδι, κάτι που δείχνει να αποτελεί έργο Ουζουνίδη.
Οι «βυσσινί» παίζουν καλό ποδόσφαιρο (ακόμη και όταν έχασαν την περασμένη αγωνιστική από την Ξάνθη) και δεν είναι τυχαίο ότι μαθαίνουν να κερδίζουν άνετα.
Βέβαια, για να φτάσουν χθες στην τελική επικράτηση μέσα σε μια «καυτή» έδρα (οι γηπεδούχοι προέρχονταν από δύο συνεχόμενες ήττες) χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ στο α’ μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τους βοήθησε σημαντικά η εμπειρία τους.
Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Α.Ε.Λ. στις Σέρρες, μετά από είκοσι έξι χρόνια (είχε κερδίσει στις 4/4/1982 με 1-0, χάρη σε γκολ του Μητσιμπόνα).
Πλέον, με επτά βαθμούς σε τέσσερις αγώνες υπάρχει ηρεμία στη λαρισινή ομάδα και πάνω απ’ όλα πίστη απ’ όλους ότι φέτος όχι απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει (μην ξεχνάμε την ταλαιπωρία του πρώτου γύρου πέρυσι), αλλά όλα δείχνουν ότι φέτος θα κάνει μια πορεία αντάξια της ιστορίας της.
Και ακόμα μερικά... «όπλα» της ομάδας (Ρομπέρ, Μπενζά) είναι ανέτοιμα για να χρησιμοποιηθούν. Όταν η ομάδα θα είναι πλήρης, σίγουρα θα είναι και ακόμη καλύτερη, με τον Ουζουνίδη να έχει ευχάριστο «πονοκέφαλο» για το ποιον παίκτη θα χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα.
Από την άλλη, ο Πανσερραϊκός δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία και έχει σοβαρό πρόβλημα στη διάσπαση καλών αμυντικών γραμμών, όπως ήταν η χθεσινή που είχε η λαρισινή ομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε την ομάδα με τη γνώριμη τακτική 4-3-3, έχοντας, δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια τον Κοτσόλη, στην άμυνα είχε δεξιά τον Βέμπερ, στο κέντρο Νταμπίζα, Κώτσιο και αριστερά τον Βενετίδη, στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ιγγλέσιας, Σαρμιέντο, Σολάνο και στην επίθεση οι Πάρα (αριστερά), Ζουράφσκι (κορυφή) και Κυριάκο (δεξιά).
Ο τεχνικός τού Πανσερραϊκού, Γιάννης Παπακώστας, έπαιξε με 4-4-1-1. Τερματοφύλακας έπαιξε την τελευταία στιγμή ο μέχρι πέρυσι παίκτης της Α.Ε.Λ., Φώτης Κηπουρός (τελευταία στιγμή δήλωσε αδυναμία ο Κοτταράς να παίξει), στην άμυνα οι Καλλιμάνης, Μιλένκοβιτς, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, στη μεσαία γραμμή οι Διγκόζης, Αμπουμπακουρί, Ζουντί, Τάντιτς, λίγο πιο μπροστά ο Χέρες και προωθημένος ο Μπανγκούρα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήταν αρκετά πιεστικοί, αλλά ο Κοτσόλης έδειξε σε ετοιμότητα, καθώς έβρισκε τρόπο να κερδίζει τον επικίνδυνο Μπανγκούρα.
Η Α.Ε.Λ. ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 28’ ο Σαρμιέντο με τη βοήθεια του Μιλένκοβιτς (στο σουτ που έκανε ο παίκτης της Α.Ε.Λ. βρήκε το κεφάλι τού αμυντικού του Πανσερραϊκού) έκανε το 0-1.
Από κει και πέρα οι «βυσσινί» έδωσαν μαθήματα αμυντικής λειτουργίας καθώς ό,τι και να δοκίμαζε ο... Παπακώστας υπήρχε τρόπος να εκμηδενισθεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 84’ που ο Ζουντί έκανε ένα σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής που η μπάλα κατέληξε άουτ οι γηπεδούχοι δεν... «πάτησαν» ποτέ στην περιοχή των «βυσσινί».
Η ευκαιρία φάνηκε να λειτουργεί σαν... «καμπανάκι» για τους παίκτες του Ουζουνίδη που μέσα σε πέντε λεπτά (Βενετίδης 85’, Πάρα 89’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη (0-3) που περιορίστηκε με ένα πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής Κύρκος όταν σε κεφαλιά του Μπαϊκαρά η μπάλα βρήκε το χέρι του Ιγγλέσιας και ο Τάντιτς νίκησε τον Κοτσόλη (δέχθηκε το δεύτερο φετινό τέρμα).
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’ Δύσκολο σουτ του Μπανγκούρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
3’ Ζουντί, Μπανγκούρα αλλάζουν την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και το σουτ του δεύτερου μπλοκάρει ο Κοτσόλης.
6’ Από δεξιά ο Αμπουμπακαρί κάνει σέντρα και προ του Μπανγκούρα προλαβαίνει και αποκρούει με τα πόδια στο σημείο του πέναλτι ο Κοτσόλης.
21’ Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας αποκρούει σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία ο Κηπουρός.
28’ Ο Σαρμιέντο πιάνει σουτ η μπάλα βρίσκει το κεφάλι του Μιλένκοβιτς και έγινε το 0-1.
48’ Σουτ του Πάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει το σώμα του Μιλένκοβιτς και καταλήγει άουτ.
53’ Από δεξιά ο Κυριάκος κάνει σέντρα και ο Ζουράφσκι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
72’ Ο Κυριάκος από δεξιά κάνει σέντρα αλλά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Κηπουρός.
83’ Μακρινό σουτ του Σαρμιέντο μπλοκάρει εύκολα ο Κηπουρός.
84’ Σε καλή θέση και μόνος απέναντι από τον Κοτσόλη ο Αμπουμπακαρί στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
85’ Ο Πάρα τροφοδοτεί τον Βενετίδη που μπαίνει μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ κάτω από τα πόδια του Κηπουρού κάνει το 0-2.
89’ Μπαλιά του Βενετίδη στον Ζουράφσκι που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει, αποκρούει ο Κηπουρός, η μπάλα φθάνει εκ νέου στον Ζουράφσκι που τροφοδοτεί τον Πάρα που από κοντά κάνει το 0-3.
90’+21’: Ο Τάντιτς εκτελεί από δεξιά κόρνερ, ο Μπαϊκαρά πιάνει κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει το χέρι του Ιγγλέσιας και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Τάντιτς και κάνει το 1-3.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ
ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος της Α.Ε.Λ. ο Σαρμιέντο που έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Τον ακολούθησε ο Βενετίδης με τον Νταμπίζα και τον Κώτσιο (τα δύο σέντερ μπακ της Α.Ε.Λ. ταλαιπωρήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο και σε μια φάση στο 26’ που ο Μπανγκούρα πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε όταν ο Κύρκος υπέδειξε φάουλ του σκόρερ στον Κώτσιο).
Ο Κοτσόλης εμπνέει σιγουριά, ενώ βελτιώνεται ο Βέμπερ. Καλή η παρουσία του Ιγγλέσιας ενώ ο Σολάνο δεν φάνηκε, και σωστά ο Ουζουνίδης τον άλλαξε με τον Φωτάκη (πήγε καλά).
Ο Πάρα είχε κέφια, και για μια ακόμη φορά πολύ καλός ο Κυριάκος από δεξιά.
Ο Ζουράφσκι ανεβαίνει ενώ στα θετικά η προσφορά του Κυριακίδη (μπήκε ως αλλαγή στον Κυριάκο).
Από την Ξάνθη ο Ζουντί ήταν καλός (άγνωστο γιατί αλλάχθηκε), ο Τάντιτς και ο Διγκόζης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Αρκετά καλός ο διαιτητής κ. Κύρκος (Ηπείρου) με τους παίκτες τού Πανσερραϊκού να διαμαρτύρονται για ένα ακυρωθέν γκολ του Μπανγκούρα (26’).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ζουντί, Αμπουμπακαρί, Βενετίδης, Σαρμιέντο, Βέμπερ, Φωτάκης.
Ένα λάθος χρεώνεται ο βοηθός Δάλλας (Ηπείρου) μια και δεν ήταν οφσάιντ ο Ζουράφσκι στο 38’ ενώ πολύ σωστός ο Βλάχος (Γρεβενών).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass