ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ (3-1)

Η Α.Ε.Λ. άφησε υποσχέσεις...

* ΚΥΡΙΑΚΟΣ: «ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ»

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2008 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:43
Πριν περάσει μια εβδομάδα από την ήττα της Α.Ε.Λ. στο Αλκαζάρ από την Ξάνθη με 1-0, οι «βυσσινί» κατάφεραν να ξεπεράσουν όποια ψυχολογική φθορά είχαν υποστεί (κυρίως από το αποτέλεσμα γιατί η εμφάνισή τους ήταν καλή) και να κερδίσουν μέσα στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό με 3-1 και να βρεθούν στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Οι «βυσσινί» χρειάζονταν οπωσδήποτε την προχθεσινή νίκη αν ήθελαν να έχουν υψηλούς στόχους γιατί μετά θα αναγκάζονταν να κινηθούν χωρίς... πυξίδα. Το πάθος για νίκη που υπήρχε στην ομάδα του τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη φάνηκε και από τις δηλώσεις του Τάσου Κυριάκου μετά το τέλος του παιχνιδιού: «Πήγαμε στις Σέρρες για το τρίποντο και τα καταφέραμε».
Αυτά που χαροποίησαν ιδιαίτερα όχι μόνο τους πεντακόσιους Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν στις Σέρρες αλλά και όσους Λαρισαίους είδαν τον αγώνα τηλεοπτικά ήταν τα εξής στοιχεία: 1) η εμπειρία που έδειξε η ομάδα από το 28’ και μετά που πέτυχε το 0-1 καθώς οι γηπεδούχοι έκαναν μισή ώρα για να δημιουργήσουν ευκαιρία 2) η τόλμη Ουζουνίδη στις αλλαγές, είναι χαρακτηριστικό ότι άλλαξε το Σολάνο με τον Φωτάκη όταν είδε ότι ο Περουβιανός δεν είναι σε καλή μέρα και 3) το ισορροπημένο παιχνίδι μια και οι «βυσσινί» έπαιζαν το ίδιο καλά και από αριστερά (προεξέχοντος του Βενετίδη) και από δεξιά (χάρη στον Κυριάκο).
Σίγουρα η νίκη δεν ήρθε εύκολα αν κρίνουμε ότι μέχρι το 85’ το σκορ ήταν 0-1 και μέσα σε πέντε λεπτά έγινε 0-3, αλλά η προχθεσινή Α.Ε.Λ. έδειχνε μια σιγουριά στο παιχνίδι και όλοι είχαν πεισθεί ότι θα έφευγε νικήτρια.
Αυτό που πρέπει να προσέξει αυτή τη βδομάδα είναι λίγο η «μουρμούρα» που θα υπάρχει (οι Σερραίοι υποστηρίζουν ότι τους ακυρώθηκε κανονικό τέρμα στο 26’ με τον Μπαγκούρα ενώ ζήτησαν και ένα πέναλτι σε υποτιθέμενο σπρώξιμο του Βέμπερ στον Τάντιτς στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου).
Οι «βυσσινί» θα πρέπει αυτή τη... «μουρμούρα» να την αντιμετωπίσουν σε όλα τα επίπεδα.
ΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ... ΠΕΡΑΣΕ
Η νίκη στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού για τους περισσότερους παίκτες της Α.Ε.Λ. είναι παρελθόν (κάποιοι σίγουρα θα σκέφτονται ότι αν είχαν κερδίσει την περασμένη αγωνιστική την Ξάνθη οι «βυσσινί» θα ήταν μαζί με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας) και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.
Ο κορυφαίος μέχρι τώρα παίκτης της Α.Ε.Λ. στο φετινό πρωτάθλημα Στέφανος Κοτσόλης δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα τα εξής: «Είναι σημαντική νίκη. Έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα και να αντισταθμίσουμε την ήττα από την Ξάνθη. Από δω και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για τη νέα σεζόν».
Και ο Ηλίας Κώτσιος έδειξε να σκέφτεται το επόμενο παιχνίδι (με την πρώην του ομάδα, τον Ο.Φ.Η. στο Αλκαζάρ) καθώς δήλωσε: «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να «ξεκλειδώνουμε» πολυπρόσωπες άμυνες εντός έδρας. Η επιτυχία αυτή καλύπτει ό,τι χάσαμε την περασμένη εβδομάδα». Το ευχάριστο για τη λαρισινή ομάδα είναι ότι από τις Σέρρες έφυγε όχι απλά χωρίς βαθμολογική απώλεια αλλά και χωρίς απώλεια παικτών από κάρτες. Απλά έφθασαν στις δύο οι: Βενετίδης, Πάρα, Σαρμιέντο και ήταν η πρώτη για τον Βέμπερ.
Έτσι λοιπόν ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, ενόψει του αγώνα με τον Ο.Φ.Η. το ερχόμενο Σάββατο (4.45 μ.μ. ALPHA) εκτός των μόνιμων προβλημάτων, Μπενζά και Σερεμέτ, δεν αντιμετωπίζει κανένα άλλο.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ των Λαρισαίων φιλάθλων ήταν εντυπωσιακή στις Σέρρες και έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
* ΦΕΡΑΡΙ και Βλασσόπουλος έμειναν εκτός δεκαοκτάδας.
* Ο ΤΣΙΓΚΑΣ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε βασικός (δεν έχει ούτε λεπτό συμμετοχής).
* Ο ΑΑΡΑΜΠ αν και δεν αποκτήθηκε ως πρώτη λύση έχει παίξει και τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η Α.Ε.Λ.
* ΔΥΟ πρώην παίκτες της Α.Ε.Λ. αγωνίστηκαν με τον Πανσερραϊκό: ο Διγκόζης και ο Κηπουρός. Επίσης έπαιξε ως αλλαγή και ο Λαρισαίος Γιώργος Γκουγκουλιάς.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο Σερραίος τεχνικός (μέχρι πέρυσι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς) Μάκης Κατσαβάκης.
* ΣΕ ποιον τα έψαλε ο Διγκόζης πριν τον αγώνα για τη σχέση του με πρώην στέλεχος της ομάδας; Μάλιστα ήταν μπροστά και παίκτες...
* ΔΥΟ ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα του έχει ο Πανσερραϊκός.
* ΔΥΟ νίκες έκανε η Α.Ε.Λ. και στις δύο πέτυχε από τρία γκολ (προηγήθηκε η εντός έδρας επιτυχία επί του Θρασύβουλου με 3-0).
* ΣΟΒΑΡΟΙ λόγοι οικογενειακού χαρακτήρα κράτησαν τον πρόεδρο της Α.Ε.Λ. Κωστή Πηλαδάκη στην Αθήνα και είδε το παιχνίδι τηλεοπτικά. Σχολίασε μάλιστα τα εξής: «Ας κερδίζει η ομάδα και αν μην είμαι κοντά της. Αν και στενοχωρήθηκα μια και έχω χάσει ελάχιστα παιχνίδια από τότε που ανέλαβα πρόεδρος».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΓΚΟΖΗ
Ο Άγγελος Διγκόζης, πρώην παίκτης της Α.Ε.Λ. (αγωνίστηκε δυόμισι χρόνια και στέφθηκε κυπελλούχος) μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Κάποιοι, παρασυρόμενοι ίσως από υποσχέσεις πρώην στελέχους τής ομάδας με έβριζαν στο γήπεδο. Ήταν οι ίδιοι που έβριζαν και το γιο μου πέρυσι στην Ξάνθη. Δεν ξέρω αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος τους έχει υποσχεθεί καμία δουλειά αλλά δεν πρέπει να βλέπουν φαντάσματα. Η πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύω ότι εκτιμά την προσφορά μου, άλλωστε όλοι ξέρουν γιατί έφυγα, και υπάρχει αλληλοεκτίμηση στις σχέσεις μας».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass