ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ

Ετσι θα… σηκώσουμε την άρση βαρών

* «ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2008 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
 Η μεγαλύτερη σύγχρονη μορφή του ελληνικού αθλητισμού βρέθηκε χθες στη Λάρισα, ο λόγος για τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη (και μία χάλκινο) Πύρρο Δήμα, που έκανε περήφανους με τα κατορθώματά του όλη την Ελλάδα.Το να μιλήσει κάποιος για την αθλητική αξία τού Πύρρου Δήμα είναι περιττό μια και μιλάνε τα έργα.Εχοντας φθάσει σε ύψιστο σημείο διάκρισης ως αθλητής αποφάσισε να μείνει στο άθλημα που τον ανέδειξε την άρση βαρών αλλά αυτή τη φορά από άλλο πόστο. Στόχος του είναι να γίνει πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία της άρσης βαρών και άρχισε… δουλειά αφού στο πλαίσιο των εκλογών που θα γίνουν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και να μιλήσει με τους ανθρώπους των σωματείων.Χθεσινός σταθμός του αποτέλεσε η Λάρισα όπου έτυχε θερμής υποδοχής από διοικητικούς, προπονητές αλλά και αθλητές λαρισινών συλλόγων.
Βρεθήκαμε στη συνάντηση αυτή όπου ήταν παρόντα δύο ακόμα μέλη του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου ο Γ. Παρασκευόπουλος και η Λαρισαία Ελένη Δεσκάτα.
Ο Πύρρος αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά μπροστά σε όλους για τα σχέδια του για την υπόθεση ντόπινγκ που ταλαιπώρησε την άρση βαρών αλλά και τι θ΄ αλλάξει στην Ομοσπονδία αν στις 11 Οκτωβρίου εκλεγεί πρόεδρος.
Πρώτα απ΄ όλα τον ρωτήσαμε γιατί κατέρχεται για πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Β. Μας απάντησε: «Η άρση βαρών σε μένα αλλά και σ΄ όλους τους Ολυμπιονίκες της άρσης βαρών πρόσφερε πολλά. Το άθλημα τον τελευταίο καιρό πέρασε μία κρίση και είμαστε όλοι υποχρεωμένοι όσοι κερδίσαμε απ΄ αυτό να ανταποδώσουμε βοηθώντας την ανάπτυξή του. Πρέπει να σηκώσουμε την… μπάρα και διοικητικά. Ολοι οι Ολυμπιονίκες είμαστε κοντά για να φέρουμε το άθλημα εκεί που πραγματικά αξίζει».
* Τελικά με την υπόθεση ντόπιγκ τι έγινε;
«Ηταν ένα λάθος. Όμως δεν πρέπει να ξαναγίνει και εγώ ως πρώτο μέλημα είναι να διαφυλάξω το άθλημα οργανώνοντας άριστα τις υγειονομικές υπηρεσίες με ρητή εντολή σε όλα τα σωματεία να προμηθεύονται κάθε είδους συμπληρώματα διατροφής από τον ΕΟΑΒ που προηγουμένως θα τα έχει στείλει στον ΕΟΦ για εξέταση».
* Πώς μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα;
«Το άθλημα θα αναπτυχθεί μέσα από τα σχολεία, με βελτίωση των χώρων άθλησης και αναβάθμιση των αγώνων.
Είμαι πατέρας τριών παιδιών και έχω τις ίδιες ανησυχίες με όλους τους γονείς, έτσι λοιπόν θα τους μιλήσουμε για να τους πείσουμε πρώτα απ΄ όλα για την αναγκαιότητα του αθλητισμού. Και στη συνέχεια για την άρση βαρών που είναι πολύ καλό άθλημα.
Οι χώροι  άθλησης θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Επισκέφθηκα αρκετούς χώρους και πλέον θα δημιουργηθούν ειδικές επιτροπές ενώ θα αναβαθμίσουμε τους αγώνες. Θα τους κάνουμε πιο ανταγωνιστικούς.
Θα φέρουμε αγώνες στην περιφέρεια αλλά με συμμετοχή αθλητών από πολλές περιοχές.
Πρέπει να κάνουμε πυρήνες άρσης βαρών εκεί που υπάρχουν παιδιά.
Με λύπη έμαθα ότι καταργήθηκε μία θέση στη Λάρισα στο Τμήμα Αθλητικής Διευκόλυνσης. Αυτό δείχνει οπισθοδρόμηση. Θέλουμε να υπάρχουν τμήματα άρσης βαρών στο ΤΑΔ».
* Για τους προπονητές τι θα κάνετε;
«Οι προπονητές εργάζονται σκληρά με δύσκολες συνθήκες. Θα χρειαστεί βελτίωση των αμοιβών τους, σεμινάρια επιμόρφωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα και βέβαια για να επιτευχθούν όλα αυτά θα πρέπει να βρεθούν πόροι. Πιστεύω ότι θα έχουμε επιτυχίες στους χορηγούς και θα είμαστε συνεπείς σε όλα.
Η άρση  βαρών πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Ηρθε η ώρα».
* Είσαι ο πρώτος χρυσός Ολυμπιονίκης που θα γίνει πρόεδρος Ομοσπονδίας. Θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά σου ή είναι και μία προσπάθεια να πολιτικοποιηθείς;
«Ο Πύρρος τίμησε τη σημαία της Ελλάδας και αγωνίσθηκε για όλους τους Ελληνες. Δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την πολιτική. Με την άρση βαρών ναι θα ασχοληθώ. Το θεωρώ χρέος.
Οι Ολυμπιονίκες καλό είναι να βοηθάνε τα αθλήματα που αναδείχθηκαν. Είναι πρόσωπα αναγνωρίσιμα στην κοινωνία και βοηθούν τα αθλήματά τους με την παρουσία τους.
Με συγκίνηση και στη Λάρισα που έκανα μία βόλτα και είδα πολλά παιδιά να υπογράφουν αυτόγραφα».
* Η Λάρισα έχει καλό υλικό στην άρση βαρών;
«Εχει άξιους διοικητικούς και προπονητές. Πιστεύω ότι η Λάρισα και γενικότερα η Κεντρική Ελλάδα μπορεί να προσφέρει πολλά. Όμως θα πρέπει να έρθουν και παιδιά στο άθλημα. Αν από κάθε σχολείο πάρουμε δέκα παιδιά είναι βέβαιο ότι τρεις ή τέσσερις θα βγουν πρωταθλητές».
* Σου λείπει ο αθλητισμός;
«Με γεμίζει η οικογένεια αλλά επειδή ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής γι΄ αυτό παραμένω στο χώρο. Εχω ακόμα πολλά να προσφέρω στην άρση βαρών. Το άθλημα που χάρισε στην Ελλάδα πολλά μετάλλια μπορεί να επαναλάβει το ίδιο αν όχι σε τέτοια κλίμακα τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο».
* * *
Ο Πύρρος Δήμας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λάρισα επισκέφθηκε αθλητικές εγκαταστάσεις της άρσης βαρών, ενώ εντύπωση έκαναν λόγια αξιόλογων ατόμων στο άθλημα όπως του Ν. Σωτηρίου, του Παν. Πνευματικού, του Ν. Καραβέτζα, του Γ. Σεραπίδη που του είπαν ότι είναι η μοναδική διέξοδος στο αδιέξοδο που βρέθηκε το άθλημα μετά τα τελευταία γεγονότα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass