ΚΑΛΗ, ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ, Η ΟΛΥΜΠΙΑ

Εκεί που έφτιαχνε... χαλούσε

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ ΡΟΔΟΥ ΜΕ 64-57

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2008 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:44
Μια στο ζεστό και μια στο... κρύο είχε τους εκατό περίπου φιλάθλους (ανάμεσά τους και σχεδόν όλη η ομάδα της ΑΕΛ ΓΣ), η Ολύμπια στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι με τον Κολοσσό Ρόδου. Η λαρισινή ομάδα που νίκησε με σκορ 64-57, παρουσίαζε αυξομειώσεις στην εμφάνισή της και ενώ σε κάποια σημεία έδειχνε πολύ καλή σε κάποια άλλα απλά έδειχνε μπλοκαρισμένη. Στο χθεσινό ματς (που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Αλκαζάρ καθώς... έβρεξε και ως γνωστόν η οροφή της Νεάπολης δεν αντέχει τόσο «δύσκολες» συνθήκες) ο τεχνικός των «πορτοκαλί» χρησιμοποίησε 12 παίκτες και έστειλε το μήνυμα πως η Ολύμπια έχει βάθος στον πάγκο της και μάλιστα μεγάλο. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε σχήμα με πέντε ξένους (Καστλ, Κιγνκ, Σούλτζε, Τόμας και Αριγκμπάμπου που μπήκε στη θέση Παπαΐωακείμ), ένα άλλο με τέσσερις Έλληνες (Κολώκα, Σπανό, Μπατή, Παπαΐωακείμ) και έναν μόνο κοινοτικό (τον Κούρτοβιτς), πεντάδα με περισσότερους «ψηλούς», αλλά και χαμηλό σχήμα. Το θέμα είναι τώρα να δει τι ταιριάζει περισσότερο σε κάθε στιλ παιχνιδιού και να αποφασίζει πώς θα κινηθεί σε όλο το πρωτάθλημα αρχής γενομένης από το ματς της πρώτης αγωνιστικής με τα Τρίκαλα (δεν γράφουμε έδρα γιατί δεν ξέρουμε αν θα βρέχει εκείνες τις ημέρες...).
ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ... ΣΟΥΠΕΡ ΚΟΛΩΚΑΣ
Αν είχε ένα στοιχείο που έκανε την Ολύμπια να ξεχωρίζει κατά πολύ από τις προηγούμενες εμφανίσεις της αυτό ήταν η πολυφωνία που είχε στην επίθεσή της. Από τους δώδεκα παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σκόραραν οι εννιά και οι εφτά από πέντε πόντους και πάνω. Κορυφαίος όλων, όμως, ήταν ο Μάρκος Κολώκας που εκτός από τους 11 πόντους που σημείωσε πήρε και πολλά επιθετικά ριμπάουντ δίνοντας νέες επιθέσεις στην ομάδα του.
Στην εξέλιξη τώρα του αγώνα ο Κολοσσός (που είχε στις τάξεις του δύο πρώην «βυσσινί», τον Τσέρανιτς που αγωνίστηκε και τον Παπανικολοπουλο που δεν έπαιξε λόγω ενός τραυματισμού) είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ που όμως δεν μπορούσε να το διατηρήσει αρκετά αφού η ευστοχία τής Ολύμπια κάποιες στιγμές ήταν μεγάλη. Έτσι στο δεύτερο δεκάλεπτο οι «πορτοκαλί» άρχιζαν να χτίζουν μια διαφορά (34-25 στο ημίχρονο) και που συνεχώς ανέβαινε. Μάλιστα εφτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα έφτασε και τους 19 (60-41) αλλά με ένα σερί 4-16 οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό 64-57.
* Το ματς διηύθυναν οι κ. Κουκουλίτσιος, Τανατζής και Παπαπέτρου
Τα δεκάλεπτα: 13-12, 34-25, 58-41, 64-57.
ΟΛΥΜΠΙΑ: Καστλ 8 (2τριπ.), Κούρτοβιτς 5 (1τριπ.), Τόμας 12 (1τριπ.), Σούλτζε 10 (2τριπ.), Κολώκας 11(1τριπ.), Μπατής 8(2τριπ.), Σιγγούνας, Αριγκμπάμπου 2, Γιαννουλάκος 2, Παπαϊωακείμ 6, Σπανός, Κινγκ.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ: Χάρις 6, Παντελιάδης 2, Βασίλιεβιτς 9 (2τριπ.), Ασημακόπουλος 10 (1τριπ.), Σμιθ 4 (1τριπ.), Χαρίσης 5, Τσάμης 15 (2τριπ.), Τσέρανιτς 6.
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ: «ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ»
Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα, εν τω μεταξύ, ο προπονητής της Ολύμπια, Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε τα εξής: «Ήταν το προτελευταίο μας φιλικό παιχνίδι (σ.σ. το τελευταίο θα είναι κόντρα στην ΑΕΚ τη Δευτέρα στη Λάρισα) και θεωρώ πως ήταν μια πολύ δυνατή προπόνηση για εμάς. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αυξήσουμε το χρόνο στον οποίο παίζουμε καλό μπάσκετ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τις επόμενες ημέρες»
Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΠΗΡΕ ΝΤΙΟΓΚΟ
Εξάλλου ο χθεσινός αντίπαλος της Ολύμπια, ο Κολοσσός ανακοίνωσε και μια ακόμα μεταγραφή αυτήν του Τζόρτζε Ντιόγκο που είναι 32 ετών, έχει ύψος 2.06 και είναι Βόσνιος.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass