ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ 82-60

Ήττα γνώρισε η Ολύμπια

*«ΦΙΛΑΘΛΟΙ» ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΤΑΝ ΤΟΝ Γ.ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2008 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:49

Σε ήττα υποχρεώθηκε χθες στην Αθήνα η Ολύμπια από τον Πανελλήνιο, με σκορ 82-60, σε αγώνα της 2ης ημέρας στην Α1 του μπάσκετ. Οι «Πορτοκαλί» ικανοποίησαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, καθώς στη συνέχεια ξέμειναν από επιθετικές λύσεις αφού ο Τζαμέλ Τόμας για ακόμα μία αναμέτρηση δεν μπόρεσε να βοηθήσει, με συνέπεια να μην μπορεί να ακολουθήσει στο σκορ από τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου και έπειτα.

Έτσι οι  «Ολυμπιονίκες» που έπαιξαν πολύ καλή άμυνα έλεγξαν τα ριμπάουντ και δεν άφησαν την Ολύμπια να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό.

Η Ολύμπια κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Πανελλήνιο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και τον Μάικ Κινγκ να την οδηγεί επιθετικά.

Έπειτα από δύο εύστοχα τρίποντα του Αμερικανού γκαρντ η Ολύμπια προηγήθηκε με 10-3 στο 8'. Οι παίκτες όμως του Ηλία Ζούρου μετέφεραν την μπάλα κοντά στο καλάθι εκεί όπου ο Ιβάν Ραντένοβιτς, ο Γιούριτσα Γκόλεματς και ο Τζούρο Όστοϊτς... έκαναν ό,τι ήθελαν, χωρίς η Ολύμπια να έχει λύσεις προκειμένου να τους αντιμετωπίσει.

Παράλληλα οι γηπεδούχοι ήλεγξαν απόλυτα τα ριμπάουντ (17-7) στο πρώτος μέρος και εκμεταλλευόμενοι τις λανθασμένες επιλογές των αντιπάλων τους πήγαν στο ημίχρονο έχοντας το προβάδισμα με 42-33.

Στην επανάληψη ο Πανελλήνιος επέβαλε πλήρως το δικό του ρυθμό και βρήκε την ευκαιρία να τρέξει στον αιφνιδιασμό κάτι που το έκανε αρκετές φορές καθώς εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που έκαναν οι αντιπαλοί του. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Πανελλήνιος ήταν μπροστά στο σκορ με 57-42 αφού η Ολύμπια σημείωσε μόλις εννέα πόντους, έχοντας πολλά κενά διαστήματα.

Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε τίποτα καθώς ο Πανελλήνιος δεν έχασε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον έλεγχο, φτάνοντας στην πρώτη του νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας σε ήττα τη λαρισινή ομάδα.

Tα δεκάλεπτα: 15-15, 42-33, 57-42, 82-60

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος): Όστοϊτς 9, Παπαμακάριος 6 (1), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 2, Κομποδιέτας 2, Νιούλεϊ 3 (1), Πέτρουλας, Νάτζφεϊ 9, Στεργίου 4, Γκράντι 20 (2), Γκόλεματς 17 (1), Ραντένοβιτς 17.

ΟΛΥΜΠΙΑ (Μπαρτζώκας): Καστλ 11 (1), Κινγκ 17 (4), Σούλτζε 5, Σπανός 2, Σιγκούνας 2, Τόμας 8, Γιαννουλάκος 2, Μπατής, Αριγκμπάμπου 2, Κολώκας 7 (1), Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 4.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Γ.ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ

Απαράδεκτη συμπεριφορά σε βάρος του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν «φίλαθλοι» των γηπεδούχων και δημιουργήθηκε επεισόδιο στο τέλος, ωστόσο, λύθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Ο Ηλίας Ζούρος μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Παίξαμε απέναντι σε μία καλή ομάδα με καλό προπονητή που κάνει σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια και θέλω να τον συγχαρώ. Δεν κοιτάμε το σκορ. Όταν βρήκαμε ρυθμό καταφέραμε να τρέξουμε και στη συνέχεια δεν συναντήσαμε δυσκολίες».

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ένα εύκολο έργο απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Αυτά που είχαμε σχεδιάσει για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο δεν τα πετύχαμε μέσα στο γήπεδο».

Σε ερώτηση για το επεισόδιο που δημιουργήθηκε ο τεχνικός της Ολύμπια απάντησε: «χουμε συνηθίσει να παίζουμε με διαφορετική αντιμετώπιση από την εξέδρα και γι' αυτό το λόγο η ομάδα μας έχει πάρει δύο φορές το βραβείο ήθους. Δεν μπορεί κάθε τυχάρπαστος την ώρα που μιλάω σε έναν παίκτη μου να με βρίζει και να με ειρωνεύεται. Πρέπει η ομάδα να τους απομονώσει, γιατί είναι παραπάνω από φίλαθλοι. Επειδή γνωρίζω, είναι οι ίδιοι που έβριζαν τον κόουτς (σ.σ Ζούρο) όταν είχε αναλάβει πέρσι».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass