Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΕΟΥΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Σταθερά στην πορεία που χάραξε

* Σε ρυθμούς προπόνησης με τον Γυμναστικό ο Δ. Σπανούλης που αποτελεί τη νέα προσθήκη των «πρασίνων» *Αναβλήθηκε το φιλικό της Κυριακής με την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 10:37

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σταθερά στην πορεία που χάραξε από την αρχή της φετινής περιόδου κινείται η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, με γνώμονα τη βασική της φιλοσοφία που είναι η συνεχής βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας.

Μετά τη νίκη αλά NBA στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής οι πρωτοπόροι του 2ου ομίλου συνεχίζουν κρατώντας χαμηλούς τους τόνους το έργο τους με τα βλέμματα στραμμένα στο παιχνίδι της Κυριακής στην Καλαμαριά. Ο σοβαρός τραυματισμός του Γιώργου Βλαχούλη, ενός από τους βασικούς συντελεστές της ομάδας, είναι ένας πονοκέφαλος για τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο ωστόσο υπάρχουν οι λύσεις για να καλυφθεί το κενό.

«Πράγματι αυτή η εβδομάδα είναι δύσκολη για μας λόγω του τραυματισμού του Γιώργου Βλαχούλη, αλλά αν όλοι οι παίκτες καταλάβουν ότι πρέπει να παρουσιάσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους τότε πιστεύω ότι θα καλύψουμε αυτή τη σημαντική απώλεια και δεν θα επηρεαστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΛ και πρόσθεσε:

«Δίνουμε έμφαση στη βελτίωση της αγωνιστικής μας εικόνας. Αυτό μας απασχολεί κυρίως στις προπονήσεις. Με τους αντιπάλους μας ασχολούμαστε όσο πρέπει. Αυτό που προέχει για μας είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Όπως για παράδειγμα κρατάμε τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας και την παραγωγικότητα στην επίθεση που είχαμε στο τελευταίο παιχνίδι και προσπαθούμε να αποβάλουμε την κακή σκέψη στην άμυνα, τη χαλαρότητα που επιδείξαμε και το ότι υποτιμήσαμε τον αντίπαλό μας.

Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη αφού διαθέτει έμπειρους παίκτες. Εμείς θα πρέπει να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην τους επιτρέψουμε να σκεφθούν ότι έχουν ελπίδες για τη νίκη».

Η σημερινή ημέρα είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο ο οποίος περιμένει ένα ακόμα δώρο από τη γυναίκα του και δεν είναι άλλο από τον δεύτερο γιο του. Ευχές για ανώδυνο τοκετό, υγεία και ευτυχία και από το αθλητικό τμήμα της «Ε».

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Η 9η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ Εθνικής δεν περιλαμβάνει αγωνιστική δράση για τον Γυμναστικό που θα κάνει το ρεπό του και ως εκ τούτου οι «πράσινοι» θα έχουν χρόνο αφενός για καλύτερη προετοιμασία για το επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι (6/12) και αφετέρου για αποθεραπεία των παικτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού.

Στις προπονήσεις μπήκε και ο Δημήτρης Σπανούλης, η νέα προσθήκη του Γυμναστικού, ο οποίος ουσιαστικά επέστρεψε στην ομάδα μετά από διάστημα 13 περίπου ετών. Την περασμένη Τρίτη οι παίκτες είχαν ρεπό και δεν προπονήθηκαν, ωστόσο ο τεχνικός Μάριο Πρίμορατς έκανε ατομική προπόνηση στους Χανέλι και Νταλό και παράλληλα παρακολούθησε την προπόνηση των τμημάτων υποδομής του συλλόγου δίδοντας τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Σε ό,τι αφορά στο φιλικό με την Καρδίτσα το οποίο είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή αναβλήθηκε και οι παίκτες του ΓΣΛ θα προπονηθούν κανονικά μέχρι και αύριο Σάββατο. Την Κυριακή θα έχουν ρεπό και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό, με την οποία ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των εκτός έδρας παιχνιδιών της ομάδας που την κράτησαν για ένα περίπου μήνα μακριά από την έδρα της.

Στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας δεν μετέχουν οι τραυματίες Παπαχρήστος και Μπόγδανος, οι οποίοι θα επανέλθουν από την ερχόμενη εβδομάδα μόλις δηλαδή ολοκληρώσουν τον κύκλο της αποθεραπείας τους.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Οι διαιτητές και κομισάριοι της 9ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής στον 2ο όμιλο (29/11) έχουν ως εξής:

ΣΣ Σταθμού Κατερίνης, 17.00, Πιερικός/Αρχέλαος-Ανατόλια: Παργιανόπουλος-Τσιαπλής (Βάτσιος).

ΔΑΚ Βόνιτσας, 14.00, Αίολος Αστακού-Ευκαρπία: Κατωτικίδης-Παπανικολάου (Πίγκας).

ΔΑΚ Αγρινίου, 17.00, Αγρίνιο-Ερμής Λαγκαδά: Δαρλαμήτσος-Δημόπουλος (Θεοδωρόπουλος).

ΔΑΚ Καλαμαριάς, 16.00, ΕΑΚ Θεσσαλονίκης-ΑΕΛ: Ντούρας-Μελανίδης (Αστρεινίδης).

Παλαμά, 17.00, Τιτάνες Παλαμά-Καστοριά: Λόρτος-Τζιοπάνος Ν. (Κουσαϊτης).

Άργους Ορεστικό, 17.00, Άργος Ορ.-Πολύγυρος: Πανταζής-Τσιρτσιμάλης (Βόντζας).

Αρναίας, 17.00, Στρατώνι-Ιωνικός Ιων.: Φακίτσας-Πιτσίλκας Μ. (Δροσόπουλος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass