ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Ο Γεννάδιος έγραψε ιστορία

* Ντόστανιτς σε παίκτες: «Πετύχαμε τον στόχο μας»

Δημοσίευση: 30 Νοε 2015 10:36

Του Σωτ. Κέλλα

Ο μόνος Γεννάδιος που ήξεραν οι περισσότεροι Λαρισαίοι ήταν ο πρώτος Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης μετά την άλωσή της, ο Γεννάδιος Σχολάριος που έλκει την καταγωγή του από τη Θεσσαλία αλλά από προχθές ένα άλλος Γεννάδιος μνημονεύεται στη Λάρισα.

Και αυτός είναι ο τερματοφύλακας Γεννάδιος Ξενοδόχοφ που βέβαια δεν καταγόταν από πλούσια οικογένεια (όπως ο Σχολάριος) αλλά από φτωχή και έφθασε όχι να γίνει Πατριάρχης αλλά να γράψει ιστορία με την ΑΕΛ αφού έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας που πέτυχε τέρμα στη ροή αγώνα προχθές στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή(1-1). Και τι τέρμα, στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στη φετινή μάχη της ανόδου. Με αυτό το τέρμα η ΑΕΛ παραμένει 23 παιχνίδια αήττητη(από την αρχή της προετοιμασίας) και πρώτο φαβορί για την άνοδο.

Μπορεί η ΑΕΛ να μην παίζει καλά στο πρωτάθλημα αλλά παίρνει τα αποτελέσματα. Και αυτό θα μετρήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Και πριν μερικά χρόνια επί Κόουλμαν στην ίδια κατηγορία είχε φανταστική απόδοση(σε έναν αγώνα είχε πάνω από είκοσι τελικές) αλλά οι περισσότερες ομάδες έφευγαν με ισοπαλίες από το Ael Fc Arena ή κέρδιζαν στην έδρα τους με μια μόλις ευκαιρία. Και στο κάτω-κάτω δεν μπορεί να τα έχει όλα μια ομάδα…

Αν περάσουν μερικές αγωνιστικές και φύγει το άγχος της ανόδου από την ΑΕΛ ίσως δούμε και καλό θέαμα.

Στη φάση του γκολ ο Ξενοδόχοφ ζήτησε την άδεια του Ντόστανιτς να προωθηθεί στην τελευταία φάση, ο Σέρβος προπονητής συναίνεσε και η ομάδα πήρε βαθμό στην Πάτρα.

Ίσως να πραγματοποιήθηκε η ευχή που έκανε προφητικά μαζί με τον Ναγιάρ όπως μαρτυράει και η φωτογραφία που ανέβασαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ίσως μετά το γκολ που πέτυχε ο Ξενοδόχοφ με την άψογη κίνηση που έκανε μέσα στην άμυνα της Παναχαϊκής να πρέπει να πάρει και μια ευκαιρία σαν σέντερ φορ…

Στο μεταξύ η χθεσινή προπόνηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Πάτρα να κάνουν αποθεραπεία και τους υπόλοιπους να γυμνάζονται κανονικά με τον Ντόστανιτς να επιβλέπει αυτή την προπόνηση. Πολλοί παίκτες από αυτούς ίσως να παίξουν στο μεθαυριανό παιχνίδι κυπέλλου με την Ξάνθη.

Ο προπονητής μιλώντας χθες στους παίκτες τους έδωσε συγχαρητήρια για τον βαθμό της ισοπαλίας τονίζοντας ότι πέτυχε η ομάδα το στόχο της να πάρει 4-6 βαθμούς στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια με Καλλιθέα, Παναχαϊκή. Βέβαια δεν παρέλειψε , αλλά σε χαμηλούς τόνους, να πει ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλύτερα.

Στο μεταξύ η ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι κυπέλλου με την Ξάνθη ενώ το τεχνικό επιτελείο θα αποφασίσει σήμερα σε ποιο παιχνίδι θα εκτίσει την ποινή του ο Μπουντόπουλος που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Στη διάθεση του προπονητή δεν θα είναι και οι τραυματίες Χοτζάλι, Καπός και αμφίβολος είναι ο Ροβίθης.

ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Εκδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Β’ Εθνικής κατηγορίας η πειθαρχική δίωξη που είχε ασκηθεί στους δύο τραυματιοφορείς της ΑΕΛ, Σπύρο Θεοχαρίδη, Δημήτρη Καρακώστα για τον αγώνα απέναντι στον Εργοτέλη. Εκτός αυτού, όμως εκδικάστηκε και αυτή του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, παιχνίδι στο οποίο οι «βυσσινί» κατηγορούνται για ρίψη δύο μπουκαλιών και τριών καπνογόνων.

Στην έδρα βρισκόταν ο Πρωτοδίκης, Ελευθέριος Βόμβας και μάρτυρας για την ΑΕΛ ήταν ο ποδοσφαιριστής Γκέρτιν Χοτζάλι.

Η απόφαση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Μάχη με τη ζωή δίνει τα τελευταία τρία χρόνια παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Νίκος Κυζερίδης. Ο πρώην παίκτης της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε νοσοκομείο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας για να καταπολεμήσει τον καρκίνο στους λεμφαδένες. Στο πλευρό του 46χρονου βρίσκονται η γυναίκα του, οι τρεις κόρες του, αλλά και ο μη κερδοσκοπικός σύλλογος ενίσχυσης Φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Charityidols, ο οποίος μέσω αρκετών δράσεων προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του Νίκου Κυζερίδη, καθώς τα έξοδα της θεραπείας του είναι δυσβάστακτα. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας το AEL CITY STORE και η ΠΑΕ ΑΕΛ απέστειλε στο Charityidols υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες τη φετινή φανέλα της ομάδας . Οποίος θέλει να την αποκτήσει βοηθώντας παράλληλα τον Νίκο Κυζερίδη μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα Charityidols.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass