ΥΠΕΣΤΗ ΕΛΑΦΡΥ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Ναγιάρ χάνει τον αγώνα της Ξάνθης

* Σε καλό δρόμο οι επαφές ερασ. ΑΕΛ-Πηλαδάκη για την αδειοδότηση * Συνάντηση του προέδρου της λαρισινής ομάδας με τον υφυπουργό Αθλητισμού για όλα όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Β' Εθνικής κατηγορίας

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2015 10:49

 

Του Σωτ. Κέλλα

Η ΑΕΛ από χθες έχει αφήσει το πρωτάθλημα και σκέφτεται τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με την Ξάνθη (3 μ.μ., ΟΤΕ sport) που θα γίνει στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του θεσμού στο Ael Fc Arena με τη λαρισινή ομάδα ακόμα και με ισοπαλία να αποκτά προβάδισμα πρόκρισης. Αν καταφέρει και πάρει δυο ισοπαλίες με Ξάνθη και ΑΕΚ (θα είναι λογικά αδιάφορη) τότε θα βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Το κύπελλο Ελλάδας είναι ένας θεσμός που η ΑΕΛ έχει γράψει ιστορία μια και είναι η μόνη περιφερειακή ομάδα με δυο κατακτήσεις και συμμετοχή σε άλλους δύο τελικούς. Τα όνειρά της για φέτος μπορεί να είναι μια καλή πορεία και μπορεί να το καταφέρει αφού θα παίξει απελευθερωμένη από το άγχος.

Ο τεχνικός της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς στο παιχνίδι αυτό θα δώσει ευκαιρίες και σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι οι διαφορές μεταξύ των θεωρητικά βασικών και αυτών που δεν παίζουν είναι μικρές.

Στον αυριανό αγώνα μέχρι χθες ήταν γνωστές οι απουσίες των Γιοβάνοβιτς (τιμωρημένος), Καπού (γίνεται αγώνας του ιατρικού επιτελείου να προλάβει τον τελευταίο αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ), Χοτζάλι αλλά σ' αυτές προστέθηκε και αυτή του Ναγιάρ που έχει ένα ελαφρύ διάστρεμμα από τον αγώνα της Πάτρας κόντρα στην Παναχαϊκή (1-1).

Σήμερα δεν αποκλείεται ο Ντόστανιτς να αποκαλύψει και τα σχέδιά του για την ενδεκάδα αφού χθες πάλι οι παίκτες που έπαιξαν στην Πάτρα έκαναν ελαφριάς μορφής προπόνηση και κανονικά οι υπόλοιποι.

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ

Σε καλό δρόμο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΛ με τον Κωστή Πηλαδάκη, μεγαλομέτοχο της εκκαθαρισθείσας ΠΑΕ ΑΕΛ που δεν έχει διαγραφεί από το ΓΕΜΗ για το θέμα της αδειοδότησης. Ο τελευταίος εκπροσωπείται στις συζητήσεις από τον Μίμη Τσακμακίδη. Η εκτίμηση είναι ότι η διαγραφή της εκκαθαρισθείσας ΠΑΕ ΑΕΛ μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Δεκεμβρίου και σημαντικό ρόλο θα παίξει η εκδίκαση της τριτανακοπής που κατατέθηκε από τον κ. Πηλαδάκη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΝΤΟΝΗ

Χθες ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας είχε συνάντηση το απόγευμα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της λαρισινής ομάδας. Μεταξύ των άλλων αναφέρονταν: «Η συνάντηση διήρκησε μιάμιση ώρα και ο κ. Κούγιας ενημέρωσε τον κ. Κοντονή για όλα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Football League σχετικώς με τις ιδιοκτησίες ομάδων, τη διοίκηση των ομάδων από κακοποιούς, τις εικονικές μεταβιβάσεις μετοχών, τα στημένα παιχνίδια στη Football League, τους περίεργους ορισμούς διαιτητών από την ΚΕΔ και το ποιοι μάνατζερς ελέγχουν προπονητές και ποδοσφαιριστές στη Football League. Αλλά και άλλα θέματα που αφορούν στην ΕΠΟ και ποιοι πραγματικά ασκούν τη διοίκηση. Ο κ. Κοντονής απεδείχθη απόλυτος γνώστης των όσων συμβαίνουν και διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι ήδη ο κρατικός μηχανισμός έχει ενεργοποιηθεί για την απόλυτη εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνεργασία του κ. Κούγια τόσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκη, όσο και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράικου. Συνεργασία θα έχει ο κ. Κούγιας και με τους Αθλητικούς Εισαγγελείς κκ Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και Στέφανο Μπαξεβάνο».

Λίγο νωρίτερα το πρωί η ΠΑΕ ΑΕΛ με άλλη ανακοίνωση υποστήριξε ότι ο κ. Κούγιας δέχθηκε απειλές για τη ζωή του. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας σήμερα(σ.σ. χθες) θα συναντήσει την εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου, την οποία θα ενημερώσει αφενός μεν για όσα συμβαίνουν και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά κυρίως θα ενημερώσει για τον εκβιασμό που δέχθηκε με απειλή κατά της ζωής του από γνωστό κακοποιό, αν δεν σταματήσει την προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΕΛ για την αποκάλυψη της δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ζει στην Κρήτη και στην Αθήνα και στο παρελθόν είχε σχέση με την ομάδα του ΟΦΗ και τώρα έχει πολύ στενή σχέση με την ομάδα των Χανίων. Η εκβίαση έγινε αμέσως μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και έχει καταγραφεί στο κινητό του κ. Κούγια».

Τέλος υπήρξε μια ακόμα ανακοίνωση της λαρισινής ΠΑΕ που ευχαριστούσε τους Λαρισαίους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πάτρας και κατήγγειλε τον Λαρισαίο ποδοσφαιριστή της πατρινής ομάδας Σάββα Σιατραβάνη αλλά και τους Χρήστου, Πινδώνη ότι έβριζαν τους παίκτες της λαρισινής ομάδας.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλεοπτικά θα καλυφθούν τρεις από τους εννέα αγώνες της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. Το συνδρομητικό κανάλι ανακοίνωσε και επίσημα το τηλεοπτικό πρόγραμμα των αγώνων της 11ης αγωνιστικής. Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 θα γίνει η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ με την Κέρκυρα, το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο AEL FC Arena, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με ώρα έναρξης στις 19:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το OTE Sport 5 HD.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

15:00 Πανελευσινιακός - Ζάκυνθος

15:00 Κισσαμικός - Ολυμπιακός Βόλου

15:00 Αχαρναϊκός – Τρίκαλα

15:00 Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας

19:00 ΑΕΛ - Κέρκυρα OTE Sport 5 HD

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

15:00 Χανιά - Πανσερραϊκός

15:00 Αγροτικός Αστέρας - Απόλλων Σμύρνης OTE Sport 3 HD

15:00 Καλλιθέα – Εργοτέλης

18:00 Παναχαϊκή – Παναιγιάλειος OTE Sport 3 HD

ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΦ:

Θυμόμουν τον Κασμερίδη…

 

Ο ήρωας της Πάτρας ο τερματοφύλακας της ΠΑΕ ΑΕΛ Γεννάδιος Ξενοδόχοφ που ισοφάρισε στο 90'+6' του αγώνα της Παναχαϊκής σε 1-1 σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι το ίδιο... έργο το είχε δει από έναν πρώην του συμπαίκτη στις ακαδημίες του ΟΦΗ τον Κασμερίδη.

Είπε χαρακτηριστικά: «Όταν προωθήθηκα για να σκοράρω θυμόμουν τον Κασμερίδη, ο οποίος ήταν πρώην συμπαίκτης μου στις Ακαδημίες του ΟΦΗ, τερματοφύλακας που είχε σκοράρει και αυτός με τον Αστέρα Μαγούλας εναντίον του Λεβαδειακού και είχε δώσει την πρόκριση στο Κύπελλο».

Για τα συναισθήματά του είπε: «Ε, βέβαια τρελάθηκα. Στην αρχή δεν το πίστευα ότι είναι γκολ! Όταν συνειδητοποίησα ότι το είχα κάνει, όπου φύγει φύγει για τα πανηγύρια, έγινε χαμός με τους συμπαίκτες μου».

Αποκάλυψε ότι πρότυπο έχει τον Μπουφόν και στην Ελλάδα τον Ρομπέρτο ενώ για το στόχο της ΠΑΕ ΑΕΛ και τους αντιπάλους του είπε: «Στόχος μας είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε καλή ομάδα, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Είμαστε αήττητοι για 11 αγωνιστικές. Φέτος ανεβαίνουν 2 ομάδες και χωρίς πλέι οφ. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Όπως βλέπω εγώ τα πράγματα, θα διεκδικήσουμε την άνοδο μαζί με την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Σμύρνης γιατί είναι και αυτές καλές ομάδες. Η θέση της Λάρισας όμως ιστορικά είναι στην Α’ Εθνική, έχει πάρει και Κύπελλο και Πρωτάθλημα, μεγάλες επιτυχίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass