ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τεχνοκράτες

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 8:49


Κύριε Διευθυντά,
Διαβάζοντας την εφημερίδα "Εστία" Σάββατο - Κυριακή 7-8 Νοεμβρίου 2015 έμεινα κατάπληκτος.
Όλος ο κόσμος αναρωτιέται πού πάνε τα χρήματα που φορολογεί το κράτος και να η απόδειξη.
Με το άρθρο 78 του Νόμου 4146/2013 χάρισαν δάνεια που πήραν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χωρίς εγγυήσεις από την τότε υπό κρατικό έλεγχο Αγροτική Τράπεζα ή Τράπεζες και με ευθύνη και της διακυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στο αρχείο. Το σύνολο των ποσών αυτών κινούνται στα 270 εκατ. ευρώ τα οποία θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, έρχονται να προστεθούν άλλα 700 εκατ. ευρώ σε δάνεια προς τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ, που και αυτά στην πλειοψηφία τους είναι "κόκκινα" και χωρίς εγγύηση.
Επίσης, στο Μέγαρο Μουσικής που είναι 200 εκατ. ευρώ, που καλύπτονται από κρατικές εγγυήσεις, με ένα απλό λογαριασμό όλα τα ανωτέρω ποσά ανέρχονται σε 1 δισ. εκατ. ευρώ και 170 εκατ. ευρώ και εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις με διάφορες τροπολογίες έκαναν φτερά πολλά δισ. ευρώ που ο φορολογούμενος πολίτης δεν γνωρίζει.
Κύριε Διευθυντά, μέσα σ' αυτή τη φορολογική καταιγίδα, μέσα σ' αυτή την τρομερή λιτότητα έρχεται το κράτος και χαρίζει δισ. ευρώ στους έχοντες και κατέχοντες και προσπαθεί να κλείσει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού από τους μισθωτούς και συνταξιούχους, διότι περί αυτού πρόκειται, διότι ξεζουμίζει τη μικρή και μεσαία τάξη και ενισχύει τη μεγάλη τάξη.
Με απλά λόγια οι φτωχοί ενισχύουν τους πλουσίους. Συγχαρητήρια! Ερωτώ μέχρι πού θα πάει αυτή η ιστορία; Πόσο θα αντέξουν οι φτωχοί; Δεν βλέπουν πόσες αυτοκτονίες έγιναν και γίνονται, δεν βλέπουν πόσα λουκέτα έβαλαν οι καταστηματάρχες και συνεχίζονται, δεν βλέπουν πόσο μαραζωμένοι είναι οι αγρότες, τα λιπάσματα κοστίζουν με την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23% ένα ευρώ περίπου το κιλό και το σιτάρι έχει 0,20 με 0,25 και 17 λεπτά το καλαμπόκι το κιλό. Να αλλάξουν πολιτική, να αλλάξουν συνταγή, γιατί αυτούς τους σοφούς που συμβουλεύονται μόνο σοφοί δεν είναι.
Δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να μειώσεις τις συντάξεις, δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να μειώσεις τους μισθούς, δεν χρειάζεται να είσαι σοφός για να στεγνώσεις τις τσέπες των πολιτών.
Θέλω να πιστεύω ότι τη χώρα αν τη διοικούσαν τεχνοκράτες δεν θα την έφθαναν εδώ που βρίσκεται σήμερα.
Να λάβουν τα μέτρα τους για να μην έλθουν καταστάσεις που δεν διορθώνονται με χρήματα.Με τιμή
Βίκτωρ Σαββαΐδης
Ιστιαία Εύβοιας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass