Η απεργία δεν θα ρίξει τον Τσίπρα

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2016 8:18

Από τον Γιώργο Δελαστίκ

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η πανελλαδική, καθολική απεργία της Πέμπτης είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η συμμετοχή στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν την ίδια μέρα εναντίον της πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν σαφώς κατώτερη των προσδοκιών της ΝΔ.

Το πολιτικό μήνυμα είναι σαφές. Ο ελληνικός λαός είναι όλο και πιο απογοητευμένος από τις διαρκείς υποχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις πιέσεις των Ευρωπαίων δανειστών και πάνω απ' όλα των Γερμανών, οι οποίοι δεν του επιτρέπουν να υλοποιήσει απολύτως καμία από τις προεκλογικές υποσχέσεις που είχε δώσει στον κόσμο.

Ο λαός μας έκανε την υπέρβαση και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι η "κυβέρνηση της Αριστεράς", σε αντίθεση με τις προηγούμενες, θα τηρήσει τις τολμηρές προεκλογικές υποσχέσεις, οι οποίες πάντως όσο τολμηρές και αν ήταν, σε καμία περίπτωση δεν υπερέβαιναν το αστικό πλαίσιο, άρα ήταν εντός των ορίων ανοχής του συστήματος.

Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε εντελώς αναξιόπιστος. Δεν υλοποίησε καμία από τις υποσχέσεις του. Όχι επειδή δεν ήθελε ο ίδιος. Αποδείχθηκε όμως ανίκανος να αντισταθεί στις γερμανικές πιέσεις. Υποχωρεί συνεχώς και κάνει διαρκώς αυτό που του λέει το Βερολίνο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί την εξουσία τόσο πιο πολύ εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ότι κι αυτός ναι μεν μπορεί να ονειρευόταν κάτι διαφορετικό, αλλά τελικά υποχρεώνεται από τους Γερμανούς να ασκεί πολιτική ίδια με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Στην άσκηση της εξουσίας όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει - και αν το αποτέλεσμα είναι ίδιο, τότε κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τα άλλα κόμματα.

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Σιγά-σιγά δηλαδή ο κόσμος αισθάνεται πως η χώρα βυθίζεται σε ένα αδιέξοδο. Συνεχίζεται η επιδείνωση της κατάστασης και με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό, ακριβώς όπως γινόταν και με τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον Αντώνη Σαμαρά. Ασκείται μια πολιτική, της οποίας θύμα είναι ο λαός μας, ο οποίος καλείται με δραματική πτώση των εισοδημάτων του να πληρώνει ολοένα και περισσότερους φόρους. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά. Αυτό προκαλεί το αίσθημα του αδιεξόδου.

Από την άλλη μεριά, η αποφυγή πολλών ανθρώπων να συμμετάσχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις εναντίον σχεδιαζόμενων κυβερνητικών μέτρων που τους θίγουν, σηματοδοτεί ότι ο ελληνικός λαός σε καμία περίπτωση δεν είναι πολιτικά έτοιμος να αποκαταστήσει την κυριαρχία των προηγούμενων πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια - δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για να το πούμε ωμά, σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται τώρα που μιλάμε ο ελληνικός λαός να αλλάξει τον Αλέξη Τσίπρα και να φέρει στη θέση του τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει στο ορατό μέλλον από πολιτική σκοπιά.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε το διέλυσε οριστικά και αμετάκλητα ο λαός με την ψήφο του. Μόνο ως "τσόντα" της τάξης του 5% μπορεί το ΠΑΣΟΚ να προσκολληθεί σε οποιασδήποτε ιδεολογικής κατεύθυνσης κυβέρνηση - δεξιά ή αριστερά του είναι παντελώς - αδιάφορο. Αρκεί κάποιος που θα έχει την ισχύ διακυβέρνησης να το πάρει στην κυβέρνησή του!

Όσο για τη ΝΔ, μόνο τεχνητά δημιουργείται η εικόνα εφόδου της προς την εξουσία από φιλικά προς αυτό το κόμμα μέσα ενημέρωσης, έντυπα ή ηλεκτρονικά. Για την ώρα τουλάχιστον, τέτοια δυνατότητα της ΝΔ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση.

ΜΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Μιλώντας σε ομοϊδεάτες του δεξιούς βουλευτές στο γερμανικό κοινοβούλιο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε δύο πράγματα: Πρώτον, ζήτησε να του... στήσει η Ελλάδα ανδριάντα (!) αν ανακάμψει οικονομικά ακολουθώντας την πολιτική που εξοντώνει τους Ελληνες, την οποία απαιτεί από την Αθήνα και επιβάλλει το Βερολίνο.

Δεύτερον, επανέφερε τα σενάρια περί Grexit - της αποβολής δηλαδή της Ελλάδας από το ευρώ. Είπε ότι το 2011 είχε κάνει την πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός ήταν υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά. Είπε ότι αν είχαμε φύγει από το ευρώ τότε, θα είχαμε πονέσει μια φορά και δεν θα τραβούσαμε τα μύρια όσα δεινά υφιστάμεθα σήμερα, χωρίς τελειωμό. Υποκρίθηκε ότι μας συμπονάει δηλαδή!

Επιπροσθέτως, επειδή οι Γερμανοί θεωρούν όλους τους Έλληνες ηλίθιους, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε "διευκρίνισε" ότι ο Σόιμπλε έκανε απλά και μόνο μια... ιστορική αναδρομή στο θέμα και δεν εννοούσε απολύτως τίποτε - αναφορικά με το σήμερα! Όπως την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Σόιμπλε είπε κατάμουτρα τον Τσίπρα "ηλίθιο" και η αναπληρώτρια εκπρόσωπός του "διευκρίνισε" ότι... "δεν πρόκειται επ' ουδενί για προσβολή"!

ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Να μας διώξει από το ευρώ, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν το θέλει, ο Σόιμπλε δεν μπορεί. Αντιθέτως όμως, μπορεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να μεθοδεύσει την επανενεργοποίηση των εσωτερικών συνόρων της Ε.Ε. εναντίον της Ελλάδας, απομονώνοντας ουσιαστικά τη χώρα μας μέσα στη Ζώνη Σένγκεν - και ήδη το κάνει αυτό! Το κάνει μέσω των Βέλγων.

Την Τρίτη, το Κολέγιο των Επιτρόπων που συνεδρίασε στο Στρασβούργο προχώρησε στην υιοθέτηση της πρώτης δέσμης συστάσεων προς την Ελλάδα. Τη δέσμη αυτή είχε ήδη εγκρίνει από την προηγούμενη Παρασκευή η Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν, αποδεχόμενη την έκθεση της Κομισιόν που διαπίστωσε "σοβαρές ελλείψεις σχετικά με την εφαρμογή από την Ελλάδα των κανόνων Σένγκεν".

Τώρα αυτές οι συστάσεις του Κολεγίου των Επιτρόπων πρέπει να επικυρωθούν από τα κράτη-μέλη σε επίπεδο υπουργών, πράγμα που όπως όλα δείχνουν θα γίνει μέσω γραπτής διαδικασίας μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει από αύριο.

Στη συνέχεια η Ελλάδα θα πάρει προθεσμία τριών μηνών για να συμμορφωθεί τόσο με τις συστάσεις αυτές όσο και με άλλα συγκεκριμένα μέτρα που θα της επιβάλει η Κομισιόν. Αυτά τα μέτρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Κομισιόν, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν μέχρι και την... "ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων", κάτι με το οποίο διαφωνεί πληθώρα κρατών-μελών της Ε.Ε., που ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΒΕΛΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ

Την Τρίτη, ένας ακόμη Βέλγος και δη ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ, τάχθηκε εναντίον της Ελλάδας.

"Εάν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί τη συνεργασία της Ε.Ε. για τη φύλαξη των συνόρων της, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., θέτει αυτομάτως εαυτόν εκτός Σένγκεν!", ισχυρίστηκε ο Βέλγος πρόεδρος, ο οποίος προχώρησε ακάθεκτος:

"Αυτό είναι σαφές. Οι Έλληνες πρέπει να αποδεχθούν ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. είναι κοινά σύνορα και επομένως είναι σύνορα κοινής ευθύνης. Δεν πρέπει να τεθεί θέμα εθνικής κυριαρχίας. Όχι. Είναι επίσης θέμα ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Ανήκει στην Ε.Ε. το πώς θα διαχειριστεί τα εξωτερικά της σύνορα", υπογράμμισε με έμφαση.

Κατά τον Φέρχοφστατ καταλύεται δηλαδή η εθνική κυριαρχία της χώρας μας στην προάσπιση των συνόρων της επειδή αυτά είναι... "εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε." και επομένως, κατά τον Βέλγο πρόεδρο των Φιλελευθέρων, η ευθύνη της διαχείρισης των ελληνικών συνόρων αφαιρείται από την Ελλάδα και ασκείται από την Ε.Ε.!

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δημοσιοποίησε την Τρίτη ότι η Κομισιόν αποφάσισε να εγκαταστήσει "ένα αποτελεσματικό σύστημα επιτήρησης που θα καλύπτει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας".

Αναφερόμενος στη δράση αυτή, σε συνέντευξη που έδωσε ο Ντομπρόβσκις στο Στρασβούργο, πρόσθεσε ότι ενδέχεται να υποστηριχθεί από θαλάσσιες περιπολίες πλοίων και ελικοπτέρων, όπως και από ικανοποιητικό αριθμό χερσαίων περιπολιών στα ελληνικά νησιά. "Αυτό θα βοηθήσει ώστε να εντοπίζονται ακόμη και μικρά πλοία που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας", δήλωσε.

Η ανακοίνωση της Κομισιόν τονίζει ότι τα μέτρα στα οποία θα κληθεί να συμμορφωθεί η Ελλάδα ενδέχεται επίσης να συμπεριλαμβάνουν "την υποβολή στρατηγικού σχεδίου, το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω κράτος-μέλος θα διαθέσει το δικό του προσωπικό, αλλά και τον εξοπλισμό του για την αντιμετώπιση των ελλείψεων"!

Αντί δηλαδή οι συνοριακές δυνάμεις της Ε.Ε. να τεθούν υπό ελληνική διοίκηση και να εκτελούν τις εντολές της διοίκησης αυτής, θα έρθουν εδώ οι Γερμανοί και οι Βέλγοι και θα διατάζουν αυτοί τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και θα μας λένε τι θα κάνουμε και ο δικός μας στρατός θα κάνει ό,τι του λένε! Είναι να τρελαίνεσαι.

Σε μια τέτοια περίπτωση, αν ισχύσει δηλαδή αυτός ο κανόνας της υπαγωγής των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους Ευρωπαίους συνοριοφύλακες, τι θα κάνουν οι Ελληνες στρατιωτικοί, αν οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους τους διατάξουν κοινές περιπολίες με την Τουρκία;

ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ

Στην κατάπτυστη δήλωση του Βέλγου υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Ασύλου και Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν, τις θέσεις του οποίου καυτηριάσαμε την περασμένη Κυριακή, μπορεί κανείς να διαπιστώσει τι είναι αυτό στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που εξοργίζει τους Γερμανούς, τους Ολλανδούς, τους Βέλγους και τους ομοίους τους: Το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αφήνει τους πρόσφυγες να διαλέγουν οι ίδιοι σε ποια χώρα της Ε.Ε. θέλουν να μεταναστεύσουν και τους αφήνει να πάνε όπου θέλουν, σε όποια χώρα επιθυμούν! Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα.

"Ενώ χιλιάδες ανθρώπων φτάνουν στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα, λιγότεροι από 300 στην πραγματικότητα πέρασαν από τη διαδικασία μετεγκατάστασης. Όλοι οι άλλοι απλώς συνέχισαν το ταξίδι τους", είπε στη δήλωσή του ο Τέο Φράνκεν και εξήγησε τι εννοεί: "Αυτό το σύστημα όμως απλώς δεν μπορεί να δουλέψει από τη στιγμή που οι ίδιοι οι μετανάστες μπορούν να επιλέξουν να μην περάσουν από τη διαδικασία μετεγκατάστασης και μπορούν μάλλον οι ίδιοι να διαλέξουν τη χώρα προορισμού τους".

Όταν δηλαδή ένας Σύρος πρόσφυγας θέλει να πάει π.χ. στη Γερμανία, η κυβέρνηση Τσίπρα διαπράττει το "αμάρτημα" να μην τον στέλνει στη... Λιθουανία ή στην Πορτογαλία! Γι' αυτό τους τη δίνει των Γερμανών!

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Εύλογη η απορία: Τι θέλουν να κάνουν με την Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα οι Γερμανοί; Η απάντηση είναι απλή, αλλά εξαιρετικά δυσάρεστη. Όπως αποκάλυψε ο Τέο Φράνκεν, θέλουν να κάνουν τη χώρα μας ένα υποβαθμισμένο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανεπιθύμητων προσφύγων!

Είπε συγκεκριμένα ο Φράνκεν στη γραπτή δήλωσή του: "Εκείνοι που έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να λάβουν διεθνή προστασία, θα πρέπει να κρατούνται στα hotspots εν αναμονή της πιθανής επιστροφής τους. Εκείνοι όμως οι μετανάστες που δεν ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, πρέπει αμέσως να επιστρέφονται ή να απωθούνται προς τη χώρα προέλευσής τους ή προς τη χώρα διέλευσής τους...".

Τι λέει δηλαδή ο Βέλγος; Να "απωθούμε" προς την Τουρκία όποιον πρόσφυγα δεν ζητάει άσυλο στη χώρα μας! Καλά, και αν οι Τούρκοι αρνούνται να τους πάρουν πίσω, τι θα γίνεται; Ελληνοτουρκικός πόλεμος ή απλώς θα πνίγουμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο; Σκασίλα του, του Βέλγου, τι από τα δύο θα γίνει! Το θέμα είναι να γλιτώσει ο ίδιος από τη φασαρία των προσφύγων που θέλουν να πάνε στο Βέλγιο - χώρια που έτσι θα μπορεί να κατηγορήσει και τους... "βάρβαρους" τους Έλληνες και τους Τούρκους που στον βωμό των διαφορών τους πνίγουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass