ΕΠΙΣΤΟΛΗ

18 μήνες δημαρχίας κ. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2016 8:17

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και ως ενεργός πολίτης αυτής της πόλης δεν μπορώ να αποφύγω την κριτική του έως τώρα έργου της σημερινής δημοτικής αρχής επί 18 μήνες περίπου της θητείας της.

Προσπάθησα καλόπιστα να εντοπίσω τα καλά και τα άσχημα αυτής της χρονικής περιόδου. Περίμενα να περάσουν οι πρώτες 100 μέρες από την ημέρα που ανέλαβε ως δήμαρχος ο κ. Καλογιάννης. Με αφορμή την τότε δήλωσή του ότι θα άλλαζε εντελώς το κέντρο της πόλης μας ήλπιζα να δω κάποιες κινήσεις που θα δικαιολογούσαν και την υποστήριξή μου στην παράταξή του τη δεύτερη Κυριακή. Με άρθρο μου τότε στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» επισήμανα βασικά προβλήματα της πόλης μας αλλά ματαίως περίμενα 18 μήνες να λυθούν ορισμένα από αυτά τουλάχιστον. Δέκα μήνες μετά ο δήμαρχος επανέλαβε την ίδια δήλωση για το κέντρο της Λάρισας αλλά στη συνέχεια τίποτε δεν πραγματοποιήθηκε.

Αν κ. δήμαρχε η προηγούμενη δημοτική αρχή σας άφησε έλλειμμα και όχι πλεόνασμα ή αν βοηθήσατε την κυβέρνηση δίδοντας το πλεόνασμά σας που όπως είχε δηλώσει ότι άφησε ο πρώην δήμαρχος, τότε οφείλετε να πείτε την αλήθεια στους πολίτες κάτι που θα ήταν πιο έντιμο από το να δίνετε επανειλημμένα υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται. Ο τρόπος των υποσχέσεών σας μου θυμίζουν τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού μας που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

Μαθαίνω κ. δήμαρχε ότι έχετε εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό που απαιτείται για να αποζημιώσετε και να κατεδαφίσετε ένα τμήμα καταστημάτων που βρίσκεται μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο και μάλιστα χωρίς να κάνετε δανεισμό. Αν αυτό επιτευχθεί θα μείνει ως μία μεγάλη επιτυχία σας όπως εκείνη την επιτυχία του τέως δημάρχου Αγ. Μπλάνα με την απομάκρυνση της παλαιάς αγοράς στο κέντρο της Λάρισας. Με την ενέργεια αυτή ο χώρος του θεάτρου θα αναβαθμισθεί και θα είναι πιο προσβάσιμος.

Έως πότε κ. δήμαρχε θα ανεχθείτε τους 'καλλιτέχνες' οι οποίοι δεν έχουν αφήσει καμία πρόσοψη οικιών και καταστημάτων χωρίς τα πολιτικά και βρόμικα συνθήματα τους; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτρέπετε να αναρτώνται διαφημιστικά πόστερς στους στύλους της ΔΕΗ. Σε ποια χώρα της Ευρώπης παρατηρείται κάτι τέτοιο; Έργο της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι μόνο να δίνει κλήσεις σε παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Με τέτοια αισθητική θα διεκδικήσουμε τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης; Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε τους μετρημένους στα δάχτυλα βανδάλους, σας συνιστώ να επισκεφθείτε το πεντακάθαρο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και να ενημερωθείτε από τον δήμαρχο αυτής της πόλης για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων παράνομων ενεργειών. Μήπως κ. δήμαρχε κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν; Δεν σας ενδιαφέρει η αισθητική της πόλης;

Τα Χριστούγεννα φέτος ήταν μία από τα ίδια. Ο φωτισμός ελάχιστος. Η Κεντρική πλατεία μια παιδική χαρά που μου θύμιζε το παζάρι. Για να νιώσω Χριστούγεννα χρειάστηκε να πάω στον Βόλο. Ο δήμαρχος αυτής της γειτονικής πόλης πήρε τα εύσημα από όλους τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εορτών. Εσείς μπορείτε να μου πείτε αν κάποιος σας συνεχάρη για τον στολισμό των φετινών Χριστουγέννων;

Ένα από τα θετικά σας είναι και αυτό της διαμόρφωσης του χώρου πέριξ του Αγίου Αχίλλιου αν και τα εύσημα θα πρέπει να δοθούν στον κ. Τζανακούλη που έκανε τη μελέτη. Το λάθος σας σ' αυτό το έργο είναι που δεν τολμήσατε να κάνετε τροποποίηση της μελέτης ώστε να αποφύγετε το έκτρωμα της σιδηροκατασκευής κάτι που κατέκριναν σχεδόν όλοι οι Λαρισαίοι.

Πότε κ. δήμαρχε θα δούμε καινούριους πεζόδρομους, ασφαλτοστρώσεις, καθαριότητα. Είναι γεγονός ότι το κέντρο της πόλης καθαρίζεται καθημερινά αλλά καθαριότητα χρειάζονται και οι συνοικίες. Γνωρίζω ότι μείνατε με λίγους υπαλλήλους καθαριότητας αλλά ποιος φταίει γι’ αυτό;

Αναλάβετε δραστηριότητα κ. δήμαρχε γιατί αλλιώς...

ΔΗΜ. ΜΠΙΛΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass