Ελληνική Εθνική Αντίσταση

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 8:49

 

*Του Αλεξάνδρου Οικονόμου προέδρου Συνδέσμου
Εθνικής Αντίστασης ΕΟΕΑ - ΕΔΕΣ ν. ΛάρισαςΤο κοινό στοιχείο κάτω από το οποίο μπορούμε αρρήκτως να συνδεθούμε είναι η ιστορία του τόπου. Η μακραίωνη αλλά και χθεσινή. Οι πολεμιστές της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης που θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής 1941 - 1944 βρίσκονται πιο κοντά μας από τον Λεωνίδα, τον Παλαιολόγο, τον Καραϊσκάκη.
Η βίωση της ένδοξης πατρίδας μας διά μέσου των αιώνων, σηματοδοτήθηκε από αιματηρούς αγώνες και θυσίες των αγνών Ελλήνων, ενάντια στις επιβουλές, ποικιλώνυμων εχθρών της. Κυματοθραύστης αυτών των επιβουλών στάθηκε ο ένθερμος πατριωτισμός, το ισχυρό φρόνημα και η θυσία των Ελλήνων, που πάντα υπερασπίσθηκαν την ένδοξη πατρίδα τους, την ιδέα της Ελευθερίας, τη θρησκεία τους, και τον πολιτισμό τους. «Τοις κείνων ρήμασει πειθόμενοι». Η ελληνική γη ποτισμένη με το αίμα των θυσιασθέντων αγωνιστών της Ελευθερίας, φυλάσσει με υπερηφάνεια τα ιερά κόκαλα των παιδιών της, από τα οποία βρήκε και κατακτήθηκε η Λευτεριά.
«Το τιμάν τους εαυτών νεκρούς». Αποτελεί το ύψιστο χρέος. Ένα κερί στον ιερό χώρο της Μεγάλης θυσίας θα ανάψω και εγώ ευλαβείς προσκυνητές. Λίγα κεριά και ένα ευχέλαιο δεν είναι πολλά για να τιμήσουμε και να υμνήσουμε τον γιγάντιο, τον ηρωικό αγώνα και τη μεγάλη θυσία των ηρωικών μαρτύρων αυτού του τόπου της εποχής εκείνης του 1941-1944.
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ
Την αυγή της 28ης Νοεμβρίου 1942. Τελείωσε το μεγαλύτερο «Σαμποτάζ» της Ευρώπης. Και θεωρήθηκε ηρωικό κατόρθωμα που έγινε από την ενωμένη Ελληνική Εθνική Αντίσταση εναντίον των κατακτητών. Και αποτελεί και σήμερα ακόμη πρότυπο επιχειρήσεως δολιοφθοράς, η οποία διδάσκεται στις Στρατιωτικές Ακαδημίες των ξένων κρατών. Οι αγωνιστές της κατοχικής εποχής στρέφουν με στοργή τη ματιά, στους νέους, στα Ελληνόπουλα αισθανόμενοι το χρέος απευθύνουν τούτα τα λόγια. Ελληνόπουλα! Πολεμήσαμε κάποτε για την πατρίδα μας. Το πράξαμε, χωρίς να μας το επιβάλλουν.
Έτσι αυθόρμητα και εθελοντικά. Αντί της θαλπωρής του σπιτιού και τη σιγουριά του ασφαλούς χώρου διαλέξαμε τον Αγώνα της Λευτεριάς. Για την πατρίδα: την πατρίδα που είναι δική μας σήμερα και πρέπει να την προσέχετε. Αν διαπράχθηκαν τότε σφάλματα δεν φταίμε εμείς. Ας ψάξει η ιστορία να βρει χωρίς παραποιήσεις της καθαρής αλήθειας. Πριν μας κρίνετε αυστηρά για όσα σας παραδώσαμε διαλέξτε τις αρετές μας σαν μοναδικό υλικό για το κρίσιμο του μέλλοντός σας. Κλείνετε τ' αυτιά σας στις σειρήνες. Τα γλυκολάλητα άσματά τους καλλιεργούν τον φανατισμό που παρασύρει στην ηδονή της αυθαιρεσίας.
Προκαλεί έτσι αντιδράσεις που φέρνουν τον διχασμό. Με διχασμό χάσαμε τη Μικρά Ασία, με διχασμό και τη μισή Κύπρο. Πλάστε τα ιδανικά σας από τη γνώση της Ιστορίας μας και την ανάλυση των σφαλμάτων των πατεράδων σας. Μην παραδίδεστε στον Ψιμυθιωμένο λόγο και μην καλλιεργείτε την άποψη ότι μόνο σεις είστε Έλληνες. Διχάζετε, έτσι την πατρίδα με την εγωιστική γνώμη ότι η σωστή, είναι αυτή που αγαπάτε εσείς. Ενώ είναι και εκείνη που αγαπούν οι άλλοι. Ο Γοργοπόταμος εκφράζει και συμβολίζει την ενιαία Ελληνική Εθνική Αντίσταση. Γιατί είναι το κορυφαίο αντιστασιακό γεγονός και συντελεί στην επίτευξη της εθνικής μας ομοψυχίας, που αξιώνει επιτακτικά και επιζητεί εναγωνίως η πρόκληση των ΝΕΩΝ ΚΑΙΡΩΝ; ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ. Έχει παφλάσει τόσο ιερό αίμα ελληνικό στα ηλιοπάτητα ελληνικά βουνά, στις απότομες λαγκαδιές που σπάρθηκαν με τόσα κορμιά. Έχουν δοθεί στις φλόγες χωριά, πόλεις και κωμοπόλεις ώστε να αποτελεί βλαστήμιο κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσης. Σήμερα που η πατρίδα μας μαστίζεται από ένα συγκλονιστικό ταρακούνημα όλων των πνευματικών και ηθικών αξιών από μια ανατροπή αιώνιων και απαράβατων αρχών από μια απελπιστική χαλάρωση ηθών, οικογενειακών και εθνικών παραδόσεων, από κραυγαλέα καταπάτηση θείων επιταγών, ενώ παράλληλα προελαύνει με αλματώδη ρυθμό η υιοθέτηση καταλυτικών και ανατρεπτικών ιδεών και συνθημάτων, είναι ανάγκη επιτακτική, είναι εθνική επιταγή σε μια τέτοια μέτρια και μηδενιστική εποχή, να ατενίζουμε με επιμονή σε τέτοια φωτεινά εθνικά ορόσημα από το σημερινό και να αποτελούν αυτά κίνητρο για την απαρχή νέων ιστορικών και εθνικών εξορμήσεων.
Αθάνατοι νεκροί, πολεμήσατε θυσιαζόμενοι με την ελεύθερη θέλησή σας. Γράψατε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, επαναλάβατε το αιώνιο θαύμα της ελληνικής φυλής, το θαύμα της προσπάθεια του έθνους να ζήσει. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σας σκεπάζει. Εμείς αποτελούντες τη φρουρά των σεπτών σκιών σας που κατευθύνουν τη σκέψη μας, υποκλινόμαστε με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη και ευχόμαστε κάποτε, πριν είναι αργά, άρχοντες και αρχόμενοι, λαός και ηγέτες, πολιτική και Εκκλησία, να βαδίζουν στα ανεξίτηλα ίχνη των δημιουργών της ελεύθερης πατρίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass