ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ανιψιός

Δημοσίευση: 29 Νοε 2015 9:17

 

Είχα ένα θείο βουλευτή, εγώ ήμουν αγρότης στο χωριό. Λίγα τα έσοδα από τη γεωργική καλλιέργεια. Ο πατέρας μου λέει τον ξάδελφό του «πού θα βολέψουμε τον Βασίλη να γίνει δημόσιος υπάλληλος να φύγει από τις λάσπες και τα λιοπύρια;» Ο βουλευτής λέει «πες τον να έρθει στο γραφείο μου στην Καρδίτσα». Πήγα στο γραφείο του και μου λέει «θα καθίσεις εδώ λίγες ημέρες να φαίνεσαι ότι εργάζεσαι εδώ και για τα άλλα θα φροντίσω εγώ». Κάθισα στο γραφείο τέσσερις μήνες δεν έκανα τίποτα, κλητήρας. Τι να κάνω εγώ το δημοτικό τελείωσα. Την άνοιξη μου λέει «πήγαινε τώρα να βοηθήσεις τον πατέρα σου στις γεωργικές δουλειές».

Πέρασαν δυο χρόνια με ειδοποιεί να πάω στο γραφείο του. Πήγα μου λέει «πού θέλεις να σε διορίσω μόνιμο υπάλληλο ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ ή κάπου αλλού;». Εγώ άρχισα να σκέπτομαι αν πάω στη ΔΕΗ και με στείλουν εναερίτη στις κολόνες κινδυνεύω να πέσω, αν πάω στον ΟΤΕ το ίδιο, αν πάω στον ΟΣΕ θα πάω και θα έρχομαι στην Κομοτηνή μέρα νύχτα, μπα δεν πάω. Του λέω «σε καμιά γεωργική υπηρεσία καλύτερα να κάθομαι στο γραφείο». Έκανα τα χαρτιά με τίτλους σπουδών τελειόφοιτος γυμνασίου (ψεύτικα) χωρίς εξετάσεις πέρασα. Μου 'δωσαν ένα γραφείο και μία καρέκλα τίποτα άλλο, δουλειά καμία. Ένας κλητήρας που δεν με ήξερε ρώτησε και τον είπαν ότι λέγομαι ανιψιός. Μια ημέρα μου έφερε ένα τρίγωνο ξυλάκι που έγραφε ΑΝΙΨΙΟΣ. Το είδα εγώ άστο λέω τέτοιο σύστημα έχουν εδώ. Μετά από ημέρες ένας άλλος υπάλληλος μου έφερε ένα ντοσιέ και κάτι χαρτιά. Του λέω «για μένα είναι;» «ναι» μου λέει. «Εγώ είμαι ο ανιψιός» του λέω. Τα παίρνει στα χέρια του και λέει «με συγχωρείς έκανα λάθος». Οι μήνες και τα χρόνια περνούσαν σαν το νερό στα τσίγκια. Εγώ κάθε ημέρα έφευγα στις δώδεκα η ώρα τι να κάνω πήγαινα στο ουζερί και έπινα τσίπουρο. Χρόνια ολόκληρα. Από 67 κιλά που ήμουνα έγινα 70, έγινα 75, έγινα 80 ξεπέρασα ενενήντα δεν μπορούσα να δω τα γόνατά μου.

Όλα αυτά τα χρόνια έπαιρνα οδοιπορικά χωρίς να πηγαίνω πουθενά, έπαιρνα χρονοεπίδομα, έπαιρνα διετίες και προαγωγές 25 ολόκληρα χρόνια. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας πήρε σύνταξη. Ο αρχαιότερος υπάλληλος ήμουνα εγώ μου λένε «έχεις σειρά να γίνεις προϊστάμενος». «Βρε παιδιά εγώ δεν μπορώ να αναλάβω τέτοιες ευθύνες» τους λέω. «Τι σε νοιάζει» μου λένε «για κάθε θέμα θα φωνάζεις εμάς».

Έγινα προϊστάμενος δυο τηλέφωνα τώρα. Μια ημέρα μου λένε ότι θα έρθουν από ξένο κράτος κάτι υπάλληλοι. Αλλά αυτοί καπνίζουν πούρα πρέπει οπωσδήποτε να έχω πούρα ΑΒΑΝΑΣ στο γραφείο μου. «Πάρτε μερικά» λέω «να τους δίνω». «Ποιος θα τα πληρώσει;» τους λέω «ο ελληνικός λαός» μου λένε. «Ε τότε πάρτε μπόλικα» τους λέω.

Την άλλη μέρα έρχεται ο κλητήρας να κάνει χώρο στο γραφείο για να χωρέσουν τα κουτιά με τα πούρα ΑΒΑΝΑΣ. Ήταν τόσο μεγάλα που έκλεισαν το φως από το παράθυρο.

Μια ημέρα έρχεται ένας υπάλληλος και μου λέει πρέπει να προσλάβω κοπέλα γραμματέα. «Πρέπει να προτείνεις εσύ μια κοπέλα». Σκέφτηκα ποια να προτείνω. Έχω μια ανιψιά ενός εξαδέρφου μου στο χωριό είναι όμως κι αυτή του δημοτικού. Πρόβατα ξέρει να αρμέγει και να πήζει τυρί και γιαούρτι. «Πες της να μας στείλει την ταυτότητά της». Την έστειλε είδαν ότι είναι 18 ετών. Μου λένε ότι 18 ετών δεν γίνεται διότι είναι άλλες με πτυχίο και μεταπτυχιακό και λοιπά. Στέλνουν ένα γράμμα στον πρόεδρο της κοινότητας του χωριού μου το Μοσχάτο Καρδίτσας τον Βασίλη Μπέσσα και τον λένε να στείλει το πιστοποιητικό της τάδε χωρίς να γράψει ημερομηνία γεννήσεως θα την έγραφαν αυτοί. Ήρθε το παράνομο πιστοποιητικό, έγραψαν ετών 25 έκαναν καταστάσεις 6 ετών ότι εργαζόταν σε διάφορες υπηρεσίες και ότι έχει εργασθεί 1480 ημέρες ώστε να μην έχουν άλλες κοπέλες τόσα ημερομίσθια προϋπηρεσία. Στο διαγωνισμό ήρθε πρώτη η ανιψιά μου διότι είχε τα περισσότερα μόρια λόγω προϋπηρεσίας στο άρμεγμα των προβάτων. Ήρθε στο γραφείο. Και άλλο τραπέζι και άλλο τηλέφωνο, μέχρι και υποπόδιο να μην κρυώνουν τα πόδια της στο μωσαϊκό. Εγώ έγινα 120 κιλά, πήρα σύνταξη την καλύτερη παρακαλώ, πήρα εφάπαξ πλούσιο παρακαλώ.

Η ανιψιά μου είναι στην υπηρεσία, εάν γίνει και αυτή προϊσταμένη θα πάρει σύνταξη στα 48 χρόνια διότι είχε προϋπηρεσία στα πρόβατα 1480 ημερομίσθια και θα ρημάξει το δημόσιο εις βάρος του Ελληνα φορολογούμενου.

Μην σας φαίνεται παράλογο τέτοιους νόμους ψηφίζουν οι κύριοι «ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ».

Βοριάς, Μοσχάτο Καρδίτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass