Δεκαπενταύγουστος στην Τήνο

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2015 8:51

 

Ο Δεκαπενταύγουστος είναι το Πάσχα του καλοκαιριού, και η ανάληψη της Θεοτόκου εορτάζεται στο νησί της Τήνου με πάμπολλες εκδηλώσεις αλλά και ένα πολυήμερο γλέντι. Είναι ημέρα γιορτινή για κάθε πιστό που θα παρευρεθεί στο νησί και η ατμόσφαιρα με το τεράστιο πλήθος που γεμίζει το νησί κάθε χρόνο, μαγεύει όλους τους παρευρισκόμενους με τις μελωδίες των ψαλμών που ακούγονται από τα μεγάφωνα της εκκλησίας.

Το μεγαλύτερο Χριστιανικό προσκύνημα στην Ελλάδα, με χιλιάδες επισκέπτες να περιμένουν στα σκαλιά της εκκλησίας την έξοδο της εικόνας. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν κάνει τάμα να ανέβουν τη μεγάλη ανηφόρα προς αυτή με τα γόνατα. Έξω από την εκκλησία διεξάγεται ένα μεγάλο πανηγύρι που διαρκεί έως τις 23 Αυγούστου, με παράλληλους εορτασμούς και για τον τορπιλισμό του πλοίου «Έλλη» που έγινε την ίδια ήμερα το 1940.

Ακόμα και οι καθολικοί έρχονται και προσκυνούν, καθώς και οι ίδιοι έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί και αυτό γιατί τη λάτρευαν, γνωστή ως η Παναγία η Βρυσιώτισσα. Το Βρύσι είχε επισκεφθεί μέχρι και ο Πάπας Ιωάννης 23ος το 1937, για να εορτάσει και αυτός με τη σειρά του την Κοίμηση και Ανάληψη της Παναγίας στους ουρανούς.

Από την πόλη μας μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Τήνο με διάφορα δρομολόγια τα οποία ξεκινάνε και από την πόλη μας καθόλη την εβδομάδα, με διήμερες ή τριήμερες διανυκτερεύσεις και τιμές να κυμαίνονται από τα 145 έως και τα 195 ευρώ το άτομο.

Γιάννης Παπαθανασίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass