ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στην Ελασσόνα για τα ιστορικά γεφύρια

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2016 8:01

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου-Ελασσόνας και το ΚΠΕ Μακρινίτσας με θέμα «Διαβαίνοντας τα Πετρογέφυρα στο χώρο και στο χρόνο», στους χώρους του ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στην Ελασσόνα.

Στόχοι του ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο, καθώς και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τη μεθοδολογική προσέγγιση των προγραμμάτων εκπαίδευσης, που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν στο πλαίσιο του δικτύου.

Απευθυνόταν σε σαράντα εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας», θέλοντας να τους δώσει εφόδια και γνώσεις για τις τεχνικές και την εφαρμογή τους στο σχολικό πρόγραμμα, στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου, στους εκπροσώπους των συνεργαζόμενων στο Δίκτυο ΚΠΕ καθώς και στους υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, όπου συμμετέχουν ως συνεργαζόμενοι στο εν λόγω δίκτυο.

Λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για το θέμα από την τοπική κοινωνία, δόθηκε δυνατότητα μερικής παρακολούθησης του σεμιναρίου από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπου και αποτέλεσε και ημερίδα για το ευρύ κοινό που παρακολούθησαν σαράντα ενήλικοι.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου Ελένη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πουτσιάκας Νίκος, η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ελασσόνας-εκπρόσωπος του Δικτύου Περραιβία κ. Γάτσας Νίκος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε κάποιους εισηγητές όπως ο κ. Κοκόλης Κωνσταντίνος (Αρχιτέκτων Μηχανικός), ο κ. Γιαννίρης Ηλίας ( τ. Επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης) και ο κ. Ντέλμας Κων/νος (Πολ. Μηχανικός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ ΤΔΜ).

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και πεζοπορία στο πέτρινο γεφύρι της Γιάνναινας (συνόδεψε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παιδής Αθανάσιος, καθώς και ο κ. Γκατζιούρας Στέφανος από τη Διασωστική Ομάδα Ελασσόνας), επίσκεψη(συνοδεία αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, στον αρχαιολογικό χώρο Πυθίου και στον ιερό ναό Παναγίας, καθώς και στον παραδοσιακό οικισμό του Κοκκινοπηλού. Ακολούθησαν απογευματινά εργαστήρια κατασκευής πέτρινου γεφυριού (από τον κ. Ταρνανά Κωνσταντίνο, μάστορα της πέτρας από τον Πεντάλοφο Κοζάνης) και χαρακτικής στην πέτρα (από τον κ. Γκιόλβα Κων., αυτοδίδακτο χαράκτη), καθώς και εργαστήριο δημιουργικής αποτύπωσης φωτογραφιών σε πέτρα. Το σεμινάριο έκλεισε με εργαστήρια, εισηγήσεις και απολογισμό τριημέρου.

Να σημειωθεί ότι το σεμινάριο προγραμματίστηκε στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass