Μ. Χαρακόπουλος: «Τραγικά τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία»

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2016 19:34

 

Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, η Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας, βουλευτής Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου, η Τομεάρχης Αθλητισμού, βουλευτής Β΄ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή και ο Τομεάρχης Πολιτισμού, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κώστας Γκιουλέκας, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, για τα τραγικά κενά στα σχολεία.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Περίπου πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό σε Γυμνάσια και Λύκεια, ξεπερνούν τις 1.000 σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν πάνω από 2.500  κενά εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πολλά σχολεία χρειάστηκαν εβδομάδες ή και μήνες για να ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους, ενώ σε πολλά άλλα εξακολουθούν να υφίσταται σοβαρά λειτουργικά κενά.

 

Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, οι σοβαρές δυσλειτουργίες στα σχολεία συνεχίζονται. Και αυτό, ενώ ήδη βρισκόμαστε, στο δεύτερο μισό του εκπαιδευτικού έτους, και σε λιγότερο από τέσσερεις μήνες ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Κύρια αιτία είναι η πρωτοφανής ολιγωρία και η ανεπίτρεπτη ανοργανωσιά που έχει επιδείξει το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας.

 

Οι εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας, που εμφανίζεται σταθερά καθησυχαστικό προς τους φορείς των εκπαιδευτικών, αλλά και προς τους γονείς που βλέπουν τους μήνες να περνούν χωρίς να αποκαθίσταται η φυσιολογική εκπαιδευτική διαδικασία - ιδιαίτερα, στα Μουσικά σχολεία και στην εκπαίδευση της Ειδικής Αγωγής- μένουν μετέωρες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass