ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιπαράθεση για τους καθηγητές Αγγλικών

* Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας δεν έχει καθηγητή Αγγλικών από την αρχή της σχολικής χρονιάς και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του σχολείου θα πάρουν πτυχίο και απολυτήριο Λυκείου χωρίς... βαθμό στο μάθημα των Αγγλικών!

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 0:01 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2016 1:09

 

Με αφορμή το θέμα των καθηγητών Αγγλικής γλώσσας, προκλήθηκε αντιπαράθεση μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) των εκπαιδευτικών Λάρισας.
Όπως σημειώνει σε επιστολή του (με τίτλο «Παραβίασαν ανοιχτές θύρες») προς τα σχολεία ο αιρετός Κων. Κοντσιώτης «μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Ν. Λάρισας στάλθηκε στα σχολεία του Νομού ένας πίνακας που ετοίμασε η υπηρεσία για χρήση του Συμβουλίου και αφορά σε 38 συναδέλφους του ΠΕ06 (Αγγλικών) με τις ώρες, τα μαθήματα και τις σχολικές μονάδες στις οποίες διδάσκουν. Από τον πίνακα αυτόν προκύπτει ότι 15 συνάδελφοι καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο σε μία σχολική μονάδα, οι 18 σε δύο, οι 4 σε τρεις και ο ένας σε τέσσερις.
Όλοι τους συμπληρώνουν πλήρως το ωράριό τους (726 ώρες συνολικά), οι μεν 34 με μαθήματα μόνο Α' ανάθεσης, ενώ οι υπόλοιποι 4 συμπληρώνουν το ωράριό τους διδάσκοντας 18 ώρες συνολικά με μαθήματα Β' ανάθεσης (Ιστορία).
Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι οι καταγγελίες περί αδικιών, κακής διαχείρισης προσωπικού, ημετεροκρατίας, αδιαφάνειας, κατηγορίας εναντίον του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας με την προηγούμενη σύνθεση, είναι έωλες, αβάσιμες, κακόβουλες και αποκύημα της φαντασίας μερικών. Η παραπληροφόρηση και το κυνήγι μαγισσών των αριστερών παρατάξεων και των συνοδοιπόρων τους, δυστυχώς γι' αυτούς, έχουν ημερομηνία λήξης.
Εάν θέλουν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, είναι δικαίωμά τους, αλλά είναι απαράδεκτο να δηλητηριάζουν την εκπαιδευτική κοινότητα με ψέματα και συκοφαντίες. Τέλος, παραθέτω την υπουργική απόφαση της 6/3/2012 για τις Β' αναθέσεις, για να καταλάβουν μερικοί ότι ως υπάλληλοι, έχουμε υποχρεώσεις αλλά ταυτόχρονα και δικαιώματα. Και τελικά, ποιος τους παραπληροφορεί και ποιος τους πληροφορεί.
“Με τα μαθήματα πρώτης (Α’) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα δεύτερης (Β’) ανάθεσης συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Όταν ένας εκπαιδευτικός διδάσκει μαθήματα δεύτερης ανάθεσης, είτε από τη βασική του ειδικότητα είτε από τη δεύτερη ειδικότητα που του έχει αποδοθεί, οι ώρες των μαθημάτων δεύτερης ανάθεσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο των δέκα (10) διδακτικών ωρών. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και ύστερα από απόφαση το ΠΥΣΔΕ δύναται να αυξηθεί το ανωτέρω όριο, εφόσον δεν υπάρχει εκπαιδευτικός που πρέπει να καλύψει το υποχρεωτικό του ωράριο με μαθήματα Α’ Ανάθεσης. Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 118842/Γ2/17.9.2008 υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει”» καταλήγει ο κ. Κοντσιώτης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δημήτρης Γεωργούσης και Κατερίνα Κοθρά, απαντώντας στον κ. Κοντσιώτη σημειώνουν τα εξής: «Η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας (με την από τα μέσα του Δεκέμβρη νέα του σύνθεση) με την πράξη 5/27-1-96 με την οποία στάλθηκε στα σχολεία ο πίνακας που αφορούσε τον κλάδο ΠΕ06-Αγγλικών και στον οποίο αναφέρεται σε σχετικό σημείωμά του, ο αιρετός κ. Κοντσιώτης με τον παραπλανητικό τίτλο «παραβίασαν ανοικτές θύρες» δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία, στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις που κυρίως γι’ αυτόν θα ήταν καλύτερα τουλάχιστον να σιωπά.
Η αποκατάσταση της αλήθειας επιβάλλει τη γνωστοποίηση των παρακάτω στοιχείων: Στοιχείο1. Έγγραφο της Διευθύντριας του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας αρ. πρωτ. 171/25-1-2016 προς το ΠΥΣΔΕ Λάρισας
Σας ενημερώνουμε ότι: Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας παραμένει χωρίς καθηγητή Αγγλικών (14 ώρες κενό) από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα, παρά το γεγονός ότι σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν για το πρόβλημα.
Από όσα γνωρίζουμε υπάρχουν στη Λάρισα καθηγητές Αγγλικών που συμπληρώνουν τα ωράριά τους διδάσκοντας φιλολογικά μαθήματα ως β’ ανάθεση και από την άλλη υπάρχουν φιλόλογοι που δεν έχουν ούτε μια διδακτική ώρα.
Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, τα παιδιά της Γ’ Λυκείου του σχολείου μας θα πάρουν πτυχίο και απολυτήριο Λυκείου όπου έν έτει 2016 δεν θα έχουν βαθμό στο μάθημα των Αγγλικών... Η διευθύντρια Ευαγγελία Ψαρρού.
Στοιχείο2. Επεξεργασία και ορθή ανάγνωση του σχετικού πίνακα που κατά πλειοψηφία στάλθηκε στα σχολεία με μειοψηφία μόνο του ενός αιρετού κ. Κοντσιώτη.
Η επεξεργασία του πίνακα οδηγεί στην αριθμητική αποτύπωση των εξής δεδομένων: Στον νομό Λάρισας το σχολικό έτος που διανύουμε υπάρχουν 105 ώρες, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί Αγγλικών διδάσκουν Ιστορία, Ερευνητική εργασία, βιωματικές δράσεις κλπ. την ίδια ώρα που φιλόλογοι με ελλιπές ωράριο θα μπορούσαν να αναλάβουν τη διδασκαλία της Ιστορίας και δεκάδες εκπαιδευτικοί κυρίως τεχνικών ειδικοτήτων, αλλά και θεολόγοι και γυμναστές που πλεονάζουν για εκατοντάδες ώρες διδασκαλίας, θα μπορούσαν να αναλάβουν την διδασκαλία των ερευνητικών εργασιών και των βιωματικών δράσεων. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι ως τώρα έχουν ήδη προσληφθεί 6 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Αγγλικών (η μία εκ των οποίων βρίσκεται σε άδεια κύησης).
Ποιος λογικός άνθρωπος θα επέτρεπε στον εαυτό του, ως έχων την ευθύνη ορθολογικής διαχείρισης του διδακτικού προσωπικού όχι απλώς να ανέχεται αλλά και να επιβάλλει την κατάσταση αυτή;
Μπροστά στα διαμορφωμένα αυτά δεδομένα δηλώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε: Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας με τη νέα του σύνθεση να διατεθούν για τη διδασκαλία των Αγγλικών στα 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Λάρισας οι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν με Αγγλικά το ωράριό τους και υπηρετούν στα διπλανά σχολεία της πόλης παίρνοντας υπόψη τον αριθμό των μορίων τους όπως εξάλλου επιβαλλόταν σύμφωνα με τις νόμιμες διατάξεις και κυρίως από τις αρχές της χρηστής διοίκησης από την αρχή του έτους (να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί, προκειμένου να μην υπάρξει αναστάτωση στα σχολεία, εδώ που βρισκόμαστε, η πρόσληψη αναπληρωτή – ωρομίσθιων εκπαιδευτικών).
Όχι μόνο τους πίνακες που αφορούν στους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών, αλλά και τους πίνακες που αφορούν όλες τις ειδικότητες θα προτείνουμε να αποσταλούν στα σχολεία και όπου αλλού χρειαστεί, όπως έχουμε υποχρέωση, για να φανερωθούν σε όλο τους το μεγαλείο οι πράξεις του κ. Κοντσιώτη, μιας και παρόμοιο πρόβλημα με αυτό των Αγγλικών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε και σε άλλες ειδικότητες. Και μερικές παρατηρήσεις για τα γραφόμενα στο κείμενό του.
Θα πρέπει να αντιληφθεί όσο και αν του είναι δυσάρεστο ότι η μόνη ημερομηνία που παρήλθε είναι αυτή που του παρείχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το ΠΥΣΔΕ με τη γνωστή σε όλους ως τώρα τακτική του.
Τον πίνακα για τους εκπαιδευτικούς των Αγγλικών δεν τον ετοίμασε δυστυχώς, εγκαίρως η υπηρεσία. Ετοιμάστηκε μετά από επανειλημμένες οχλήσεις δικές μας, τις οποίες εξάλλου δημόσια ανακοινώσαμε χωρίς να λάβουμε καμιά απάντηση.
Τα στοιχεία δεν πρέπει και δηλώνουμε ότι δεν θα είναι για «χρήση του Συμβουλίου». Θα είναι σε γνώση όλων των εκπαιδευτικών και κυρίως σε γνώση της κοινωνίας και του ταλαιπωρημένου λαού που καθημερινά ματώνει για την υποστήριξη της δημόσιας παιδείας.
Ας πάψει να ανασύρει από το παρελθόν εκφράσεις και αντιλήψεις περί «συνοδοιπόρων», προσπαθώντας να κρύψει τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες πίσω από το κάλυμμα της υποστήριξης της παράταξής του ή της διάχυσης ευθυνών και σε άλλους. Το ήθος και η υπευθυνότητα των εκπαιδευτικών, σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να αντιμετωπιστούν τα παιδιά των ΕΠΑΛ, έτσι όπως αντιμετωπίστηκαν από αυτόν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως “παιδιά ενός κατώτερου θεού”» καταλήγουν τα μέλη του ΠΥΣΔΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass