ΤΟ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Γνωριμία με τον Ελληνισμό της διασποράς

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 8:13


Η Γ’ τάξη του 5ου Λυκείου Λάρισας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουδαπέστη και στη Βιέννη στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος με θέμα: «Ο Ελληνισμός της διασποράς». Η επίσκεψη έγινε μετά από πρόσκληση του 12τάξιου ελληνικού συμπληρωματικού Σχολείου της Βουδαπέστης «Μανώλης Γλέζος». Το σχολείο στεγάζεται στα γραφεία της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας, απέναντι από το ιστορικό κτίριο του Κοινοβουλίου. Μέλη του προσωπικού, με επικεφαλής τη διευθύντρια, υποδέχτηκαν τους μαθητές και τους ενημέρωσαν για τη λειτουργία του σχολείου και γενικότερα για την παρουσία του ελληνισμού στην Ουγγαρία, η οποία χρονολογείτε εδώ και αιώνες.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης καθώς οι μαθητές για πρώτη φορά μέσα από προσωπικές μαρτυρίες ήρθαν σε επαφή με ένα ζωντανό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.
Η διευθύντρια του σχολείου τους χάρισε βιβλία σχετικά με τον ελληνισμό της Ουγγαρίας και δέχτηκε τα δικά τους για την περιοχή της Θεσσαλίας.
Οι μαθητές επίσης περιηγήθηκαν και θαύμασαν τα αξιοθέατα της ουγγρικής πρωτεύουσας, κάποια από τα οποία σχετίζονταν άμεσα με τον παροικιακό ελληνισμό. Επισκέφτηκαν την ελληνική συνοικία στη Βιέννη, όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία της Αγ. Τριάδας και το σπίτι όπου διέμενε ο Ρήγας Φεραίος.
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ευχαρίστησαν τον Δήμο Λάρισας για την ευγενική χορηγία των βιβλίων που προσφέρθηκαν στο ελληνικό σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass