ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Μένουμε Ελλάδα ή φεύγουμε;»

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 8:16


Ο διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, πάρκου-Σταθμού, κ. Αλεξάκος Δημήτριος μετά από πρόσκληση του διευθυντή Γιαλαμά Χριστόφορου και της καθηγήτριας Κρίτσα Αριστέας παρουσίασε θέματα σχετικά με τις επιχειρηματικές προοπτικές, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας που υλοποιούν οι μαθητές της Β’ τάξης του 2ου Λυκείου Λάρισας με θέμα τη σταδιοδρομία και βήματα για σπουδές-επάγγελμα.
Μιλώντας στους μαθητές αναφέρθηκε σε θέματα όπως την επιχειρηματική –καινοτόμα ιδέα και την επιχειρηματική δράση, τα στοιχεία ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στους νέους, τις επιχειρηματικές δεξιότητες, την επιχειρηματικότητα ανάγκης, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη διεθνοποίηση, τις αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, τα επαγγέλματα σε περίοδο κρίσης, το ‘’προφίλ’’ του επιχειρηματία κ.ά.
Τόνισε ότι «οι πρωτοποριακές επιχειρήσεις και οι δυναμικοί εργαζόμενοι, αποτελούν στοιχεία που μπορούν να εγγυηθούν την αντιμετώπιση σημαντικών οικονομικών προβλημάτων της σύγχρονης εποχής».
Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν αμείωτο, όπως διαπιστώθηκε και από τα ερωτήματα που διατύπωσαν στο διάλογο που επακολούθησε. Ιδιαίτερα οι μαθητές επικεντρώθηκαν σε ερωτήματα όπως «μένουμε Ελλάδα ή φεύγουμε;», «τι σπουδές και τι επάγγελμα να επιλέξουμε σε περίοδο οικονομικής κρίσης» κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass