ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΡΑΒΑΝΑ

Ενημέρωση για τις λοιμώξεις

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 22:37

Για τη σημασία εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και για το εθνικό σύστημα εμβολιασμού, ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί της Σχολής Καραβάνα από τη γιατρό εργασίας κ. Γεωργία Σκούφη.

Η γιατρός μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η εκκόλαψη και διασπορά μικροοργανισμών και η μετάδοση λοιμώξεων, όπως τα παιδικά νοσήματα, η γρίπη και οι γνωστές μας ιώσεις είναι συχνά στον χώρο του σχολείου. Τα νήπια και τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποτελούν έναν ευαίσθητο πληθυσμό.

Η εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και οι εμβολιασμοί είναι πρωταρχικής σημασίας για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών από τις λοιμώξεις.

Ιδιαίτερης σημασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων στο σχολείο είναι ο ικανοποιητικός αερισμός και η καθημερινή καθαριότητα των χώρων, η τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Παράλληλα, αδιαμφισβήτητη είναι και η αξία των εμβολίων. Τα εμβόλια προστατεύουν το ίδιο το άτομο από δυνητική ανάπτυξη της αντίστοιχης λοίμωξης και μειώνουν τη διασπορά της στην κοινότητα μέσω της δημιουργίας συλλογικής ανοσίας. Στη χώρα μας, για την τήρηση ενιαίας πολιτικής εμβολιασμών του πληθυσμού, διαμορφώθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, στο οποίο καθορίζονται τα εμβόλια και το συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών τόσο σε παιδιά και εφήβους όσο και σε ενήλικες, σύμφωνα με τις τρέχουσες επιδημιολογικές συνθήκες και τις διεθνείς οδηγίες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass